Er is een ‘Houndstooth’ colorway onderweg voor de Nike Air Max 1

De Nike Air Max 1, misschien wel het meest iconische Air Max model in Nederland krijgt er een nieuwe colorway bij. Nike heeft foto’s naar buiten gebracht van een bruine colorway, genaamd ‘Houndstooth’.

Het model waarmee alles begon, de Air Max 1. Het door Tinker Hatfield ontworpen silhouet werd in 1987 voor het eerst uitgebracht. De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker van de Air Max lijn. Hoewel Air al werd gebruikt in Nike schoenen 1979, is Hatfield verantwoordelijk voor het tonen van de Air Unit.

Toen Hatfield aan het ontwerpen van de Air Max 1 begon, vormde de Parijse structuur een prominente rol in zijn visie die zijn huidige positie combineerde met zijn vroegere werk als architect. Wat ook bijzonder was aan Hatfield, is dat hij dingen ontwierp waar anderen niet eens van zouden kunnen dromen. Destijds had Nike slechts negen sneakerontwerpers. Tinker Hatfield werd binnengehaald in de hoop dat hij het team kon versterken, aangezien Nike zag dat de concurrentie steeds sterker werd.

Hatfield ontwierp de Air Max 1 om te ademen, flexibel te zijn en om goed te passen. Ook de zichtbare Air Unit met een framekleur eromheen was erg bijzonder. Na het succes is de Air Max serie voortgezet met allerlei andere silhouetten. Ook beschikken al deze modellen over een zichtbare Air Unit.

Nike Air Max 1 ‘Houndstooth’ | CT1207-200

De ‘Houndstooth’ colorway is een opvallende colorway. Zo is de basis van de sneaker gemaakt van geruit katoen in zwart/witte kleuren. Over deze zwart/witte basis zijn overlays te vinden in verschillende kleuren bruin. Ook de Swoosh heeft een donkerbruine kleur gekregen. Vanwege het koude weer wat er momenteel is, heeft Nike de binnenkant van de sneaker van wol gemaakt, zodat jij extra warme voeten hebt. De tong en de veters hebben in tegenstelling tot de rest van het bovenwerk, een lichte beige kleur gekregen. Ook de veters hebben deze kleur gekregen. Om wat extra detail toe te voegen hebben de branding op de tong en de eyestays een oranje kleur gekregen. De midsole heeft net als de tong en veters een beige kleur gekregen. Onder deze midsole loopt een gum outsole, om de sneaker af te maken.

Wanneer de sneaker precies uitkomt is helaas nog niet bekend. Wel zijn er officiële Nike foto’s naar buitengekomen, dus scroll naar beneden om deze foto’s te bekijken! Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken om op de hoogte te blijven van aankomende releases.


Nike Air Max 1 'Houndstooth'

CT1207-200 · Prijs vanaf €131,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 1 Houndstooth
Nike Air Max 1 Houndstooth
Nike Air Max 1 Houndstooth

Previous ArticleNext Article