Skip to content
Upcoming

Een samenwerking tussen Jeff Staple x SBTG x Nike is onderweg

18 november 2019 16:45
Een samenwerking tussen Jeff Staple x SBTG x Nike is onderweg

Er is een samenwerking onderweg tussen Jeff Staple x SBTG x Nike. Met zijn drieën hebben zij hun creativiteit losgelaten op het legendarische Air Force 1 model van Nike. Jeff Staple heeft via zijn Instagram kanaal een kleine preview losgelaten. Ook SBTG deelde drie mooie foto’s met ons van de aankomende samenwerking.

Jeff Staple is eigenaar van een visual communications bedrijf, genaamd Staple Design. In 1997 richtte hij Stape Design op. Het bedrijf had drie hoofddivisies: een kledingcollectie, een creatief bureau en een winkel. Staple Pigeon is een volledige lifestyle herencollectie en wordt wereldwijd verkocht. Staple Design Sutdio is een creatief adviesbureau dat al heeft gewerkt met vele merken, zoals: Nike, Sony, Timberland, New Balance en vele anderen.

Ook SBTG maakt onderdeel uit van de samenwerking. SBTG is een merk dat opgericht is door Mark Ong, misschien ook wel bekend als ‘Mr. Sabotage’. Hij word de OG sneaker artist van Singapore genoemd. Het customizen van sneakers was altijd een hobby voor Mark, totdat hij een internationale wedstrijd won op Nike Talk Forum. Op dit moment besefte hij dat hij hier een carrière uit kom maken.

Dankzij deze overwinning, richtte hij zijn eigen label, SBTG (afkorting voor Sabotage) op. Hij ontving namelijk een enorme bestelling van 72 gecustomisede paren van Atmos, een bekende sneakerwinkel uit Japan. Sindsdien is het assortiment van het merk uitgebreid met onder andere kleding en lederwaren. Echter zijn sneakers nog wel datgene waar hij zich het meeste op focust. Hij koopt sneakers in, customized hij hun designs aan en verkoopt ze vervolgens aan sneakerfanaten over de hele wereld.

Jeff Staple x SBTG x Nike Air Force 1 | Closer Look

Helaas is er nog geen foto te vinden op het internet waar de gehele sneaker op staat, maar wel zijn er al verschillende detailfoto’s te zien. Zo beschikt de sneaker over een basis van grijs gekleurd mesh. Hierover heen lopen suède overlays, die overigens ook grijs van kleur zijn. Op de veters zit een lacelock bevestigd waarop het logo van ‘SBTG’ te zien is. De veters zijn verwerkt in een witte kleur. Op de lederen tong staat in een Arabische stijl ‘Staple’ en hieronder staat ‘ISSUE: STAPLE x SABOTAGE’. Het meest opvallende aan de sneaker is wel de Swoosh. Deze heeft een Swoosh gekregen met verschillende vormen erop in een roze kleur. Achterop de hiel staat een duif. Als finishing touch hebben de drie gekozen voor een minimalistische witte zool.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend van de samenwerking tussen Jeff Staple x SBTG x Nike. Houd daarom goed onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende releases! Geniet tot die tijd van prachtige detailfoto’s, scroll naar beneden om ze te checken.


Jeff Staple x SBTG
Jeff Staple x SBTG
Images by @jeffstaple

Images by @sbtg_official