Bekijk nu de officiële afbeeldingen van de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’

Kort geleden werd de ‘Doernbecher’ collectie bekend gemaakt. Dit is een samenwerking tussen Nike en OHSU Doernbecher Kinderziekenhuis. In deze samenwerking werden meerdere modellen aangekleed door zieke kinderen. Zo ook het Air Jordan 14 model. Wij gaan voor jou de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ uitlichten.

Al sinds 2004 bestaat de samenwerking tussen Nike en het kinderziekenhuis. Elk jaar krijgen patiënten de kans om hun creativiteit los te laten op de sneakers van het merk. Alle winst die wordt gemaakt gaat direct naar het ziekenhuis. Tot nu toe heeft dit al zo’n 24 miljoen opgeleverd. Voor de collectie van dit jaar zijn er zes patiënten gekozen die beter bekend staan als ‘The Super Six’.

Wij lichten vandaag de Air Jordan 14 uit van Ethan Ellis, beter bekend als ‘The Speed Demon’. Ethan is een jongen van zestien jaar en hij komt uit Vancouver. Hij heeft het ‘Hypoplastisch linkerhartsyndroom’. Dit is een zeldzame, aangeboren hartafwijking waarbij de linkerkant van het hart ernstig onderontwikkeld is.

Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ | CV2469-001

Ethan zijn Air Jordan 14 zal verschijnen in een kleurencombinatie van zwart, paars, wit en multicolor. Het ontwerp dat Ethan heeft aangeleverd is een eerbetoon aan het spel waarvoor hij veel liefde heeft, American Football. Ook is het een eerbetoon aan de mensen en plaatsen die onderdeel waren van zijn gezondheidsreis.

Op het bovenwerk zijn vele details te vinden, zo is de reptielen huid een knipoog naar zijn favoriete American Football team, TCU Horned Frogs. Achterop de rechterschoen staat een ‘6’. Dit staat voor het aantal hartoperaties wat hij tot nu toe is ondergaan. Op de achterkant van de linkerschoen staat de Space Needle afgebeeld. Dit is een groot toren in Seattle. In deze stad heeft Ethan in 2019 zijn harttransplantatie gehad. Op de veters staan allerlei ziekenhuis waarin hij verzorgd is. Ook staat er op de binnenkant van de tong staat ‘Lil’ Rey’, dit is zijn beste vriend en medepatiënt.

Op 7 december 2019 kan je de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ verwachten bij nike.com in de Verenigde Staten. Of de sneaker ook uitkomt in Europa is tot dusver nog niet bekend. De sneaker zal uitkomen voor volwassenen en voor kinderen. Aan de sneaker voor volwassenen hangt een prijskaartje van €200,-. Helaas is het prijskaartje voor de kindermaten nog niet bekend. Blijf tot die tijd goed Sneakerjagers in de gaten houden, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Images by Nike

Previous ArticleNext Article