Bekijk nu de officiële afbeeldingen van de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ 252

Kort geleden werd de ‘Doernbecher’ collectie bekend gemaakt. Dit is een samenwerking tussen Nike en OHSU Doernbecher Kinderziekenhuis. In deze samenwerking werden meerdere modellen aangekleed door zieke kinderen. Zo ook het Air Jordan 14 model. Wij gaan voor jou de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ uitlichten.

Al sinds 2004 bestaat de samenwerking tussen Nike en het kinderziekenhuis. Elk jaar krijgen patiënten de kans om hun creativiteit los te laten op de sneakers van het merk. Alle winst die wordt gemaakt gaat direct naar het ziekenhuis. Tot nu toe heeft dit al zo’n 24 miljoen opgeleverd. Voor de collectie van dit jaar zijn er zes patiënten gekozen die beter bekend staan als ‘The Super Six’.

Wij lichten vandaag de Air Jordan 14 uit van Ethan Ellis, beter bekend als ‘The Speed Demon’. Ethan is een jongen van zestien jaar en hij komt uit Vancouver. Hij heeft het ‘Hypoplastisch linkerhartsyndroom’. Dit is een zeldzame, aangeboren hartafwijking waarbij de linkerkant van het hart ernstig onderontwikkeld is.

Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ | CV2469-001

Ethan zijn Air Jordan 14 zal verschijnen in een kleurencombinatie van zwart, paars, wit en multicolor. Het ontwerp dat Ethan heeft aangeleverd is een eerbetoon aan het spel waarvoor hij veel liefde heeft, American Football. Ook is het een eerbetoon aan de mensen en plaatsen die onderdeel waren van zijn gezondheidsreis.

Op het bovenwerk zijn vele details te vinden, zo is de reptielen huid een knipoog naar zijn favoriete American Football team, TCU Horned Frogs. Achterop de rechterschoen staat een ‘6’. Dit staat voor het aantal hartoperaties wat hij tot nu toe is ondergaan. Op de achterkant van de linkerschoen staat de Space Needle afgebeeld. Dit is een groot toren in Seattle. In deze stad heeft Ethan in 2019 zijn harttransplantatie gehad. Op de veters staan allerlei ziekenhuis waarin hij verzorgd is. Ook staat er op de binnenkant van de tong staat ‘Lil’ Rey’, dit is zijn beste vriend en medepatiënt.

Op 7 december 2019 kan je de Air Jordan 14 ‘Doernbecher’ verwachten bij nike.com in de Verenigde Staten. Of de sneaker ook uitkomt in Europa is tot dusver nog niet bekend. De sneaker zal uitkomen voor volwassenen en voor kinderen. Aan de sneaker voor volwassenen hangt een prijskaartje van €200,-. Helaas is het prijskaartje voor de kindermaten nog niet bekend. Blijf tot die tijd goed Sneakerjagers in de gaten houden, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Air Jordan 14 DB Doernbecher CV2469-001 Release Date
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Twisted Resort en Converse komen met drie sneaker 4

Twisted Resort en Converse landen op aarde met deze nieuwe buitenaardse collectie. Woestijnen en Aliens zijn het thema van deze collectie. De drie sneakers die in de collectie zitten zijn de Chuck 70 Low, Chuck 70 High en de Run Star Hike.

Converse is een Amerikaans schoenen bedrijf dat sneakers, skate schoenen, lifestyle-schoenen, kleding en accessoires maakt. Het is opgericht in 1908 en is sinds 2003 een dochteronderneming van Nike. De welbekende Chuck Taylor All-Star werdt in het begin van de 20e eeuw gemaakt als basketbal schoen. Door de jaren heen is de sneaker niet veel veranderd en is het uitgegroeid tot een echte lifestyle classic!

Twisted Resort x Converse

Het thema van alle drie de sneakers is woestijnen en Aliens. De Chuck 70 High heeft een zwarte base gekregen met daarin illustraties van bergen, koeien, ufo’s en wolken. Een erg opvallende sneaker dus. Dit paartje rust op een wit met zwarte mid-en outsole. De low top versie van de Chuck 70 heeft wat rustigere illustraties gekregen. Over de groene base zijn wolken en cactussen te vinden. Ook hier zit het bovenwerk op een witte mid-en outsole. De Run Star Hike heeft exact dezelfde illustraties gekregen als de Chuck 70 High, alleen heeft de base dit keer een crème kleur. Het bovenwerk zit op een dikke witte midsole en spike gum outsole.

De Twisted Resort x Converse collectie komt uit op donderdag 9 juli bij onder andere Converse. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Twisted Resort X Converse Chuck 70s Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Chuck 70s Ox

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Run Star Hike Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Images by Sneakersnstuff

Een nieuwe colorway is verschenen voor de Yeezy Boost 350 V2 4

De nieuwe colorway voor de adidas Yeezy Boost 350 V2 lijkt op alle voorgaande releases, alleen is hij weer een tikkeltje anders. Kanye West en adidas hebben het populaire model dit keer een grijs en oranje make-over gegeven.

De Yeezy Boost 350 V2 is nog steeds een van de meest populaire sneakers op dit moment. Elke release is zo uitverkocht, al lijken veel van de colorways erg op elkaar. De Yeezy 350 V2 ‘Beluga’ was de eerste colorway die uitkwam en was gereleased op 24 september 2016. Vergeleken met de Yeezy Boost 350 V1 was er een ander patroon te vinden op het bovenwerk, was de heel tab weggehaald (die later weer is terug gekomen), en ging er een grote streep over het midden van de sneaker heen met de tekst “SPLY-350”.

Yeezy Boost 350 V2

Het bovenwerk van de sneaker is gesplit is twee verschillende delen. Het bovenste stuk van van de sneaker heeft oranje kleur gekregen en het onderste stuk de grijze kleur. De hiel heeft een hit van blauw gekregen, om de sneaker nog iets kleurrijker te maken. De half doorzichtige streep in het midden van het bovenwerk is beige gekleurd. Natuurlijk is het bovenwerk weer gemaakt van het comfortabele primeknit materiaal. De upper zit op een grijze full-lengt BOOST midsole en beige outsole.

De exacte releasedatum is nog niet bekend van de, maar wordt ergens in de herfst/winter van 2020 verwacht. Check hierodner de afbeelding en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Yeezy Boost 350 V2
Yeezy Boost 350 V2
Images by Yeezyseason2

De Air Jordan 1 Low zal dit jaar in een ‘Crimson Tint’ colorway verschijnen 5

We kennen allemaal wel de Air Jordan 1. Deze sneaker heeft een high, mid en een low variant. Dit keer heeft de low een nieuwe colorway gekregen. Dit is de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’. Wanneer deze precies gereleased zal worden is nog onbekend, maar we kunnen dit paartje in ieder geval nog verwachten in 2020. Ondertussen kan je alle overige informatie over deze sneaker hieronder vinden, en natuurlijk kun je hier onder de sneaker bewonderen!

De Air Jordan 1 gaat al jaren mee, dit is momenteel een van de meest populaire sneakers. Ook wordt dit model van Jordan Brand vaak gebruikt voor verschillende samenwerkingen. Ondertussen kennen alle drie de varianten een hele hoop colorways, en er zullen er nog veel meer bijkomen!

Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ | 553558-034

De kleuren combinatie van roze en zwart zien we steeds vaker terug. Zo ook op deze nieuwe colorway van de Air Jordan 1 Low. De ‘Crimson Tint’ heeft een zwarte lederen basis, deze wordt afgemaakt door de roze kleur die op de toebox, swoosh, enkel en de hiel te zien is. Het Jumpman logo is te zien op de sneaker in een roze kleur, terwijl de Air Jordan branding in een zwarte kleur te zien is op de hiel van de sneaker.

Een exacte releasedatum voor de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ hebben wij nog niet. Wel wordt de sneaker dit jaar nog verwacht! Je zal deze gave colorway van de Air Jordan 1 dan kunnen bemachtigen via Nike voor €100,-. Ondanks we nog even moeten wachten op deze sneaker, kun je dit paartje wel bewonderen op onderstaande foto’s. Als je altijd op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwtjes, volg ons dan op social media en neem een kijkje in de releasekalender.


Air Jordan 1 Low 'Crimson Tint'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike