adidas geeft zijn NMD R1 model een GORE-TEX make-over voor het slechte weer

Al meerdere merken hebben er voor gezorgd dat jij goed voorbereid kan zijn op het slechte weer dankzij GORE-TEX. adidas wil natuurlijk niet achterblijven en heeft ook één van zijn sneakers zo’n make-over gegeven. Zo heeft het ‘NMD R1’ model een GORE-TEX make-over gekregen in een zwarte colorway.

Je hebt misschien wel eens een kledingstuk in een winkel zien hangen waarop ‘GORE-TEX’ stondt, maar dat je geen idee hebt wat GORE-TEX nou precies is. GORE-TEX is een heel dun membraan dat ervoor zorgt dat, in dit geval, de sneaker waterdicht, winddicht en ook nog eens ademend is. Daarnaast zorgt GORE-TEX er ook nog eens voor dat je voeten ten alle tijden droog en warm houdt. Wat ook nog eens ideaal is, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de levensduur van jouw sneaker. Het materiaal gaat namelijk enorm lang mee en membraan verouderd niet.

adidas NMD R1 GORE-TEX ‘Black’ | EE6433

Normaal gesproken wordt de adidas NMD R1 altijd gemaakt van Primeknit of mesh materiaal. Dit keer heeft adidas dit anders aangepakt en hebben zij de sneaker verwerkt in GORE-TEX materiaal. Het bovenwerk van de sneaker heeft een simpele, zwarte kleur gekregen. Over deze zwart gekleurde upper zijn grijs getapete details verspreid. Als contrast bevindt er zich onder de zwarte upper een BOOST midsole die gedeeltelijk wit van kleur is. De voorkant is wit en de achterkant is zwart. Achterop de midsole staat in neon gele letters ‘GORE-TEX’. Ook de zwarte heel pull tab beschikt over neon gele tekst. Op het zwarte rechthoekje die vast zit op de midsole en upper is ook GORE-TEX branding terug te vinden.

In de Verenigde Staten is de sneaker nu al verkrijgbaar. Wij verwachten dat deze versie ook binnenkort in Nederland zal uitkomen. Houd onze Releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Geniet tot die tijd van de foto’s van de sneaker hieronder.


NMD R1 GORE-TEX
NMD R1 GORE-TEX
Images by adidas

Previous ArticleNext Article