RECAP: Met team Duitsland naar Sneakerness Keulen 48

Het Sneakerjagers Duitsland team was afgelopen weekend aanwezig op de Sneakerness in Keulen en verzamelde vele indrukken. In deze post geven we jullie een kijkje in onze dag en doen verslag we van de grootste sneakerbeurs van Europa. Vooral als je nog niet weet wat Sneakerness is en wat er op de beurs gebeurt, zou ik zeker even verder lezen!

De morgenstond heeft goud in de mond

Het is zondag 4 november 2019 om 6:15 in de ochtend als de wekker gaat. Het duurt even voordat mijn hoofd begrijpt dat het echt nodig is om op dit moment wakker te worden – en dat op een zondag! Maar we gaan vandaag naar de Sneakerness Keulen en hebben veel leuks op de planning staan! Ik ontmoet het team op de afgesproken locatie in Arnhem en samen rijden we verder richting Keulen!

Voor de meeste sneakerheads is het waarschijnlijk één van de beste weekenden van het jaar. De grootste en meest gerenommeerde sneakerbeurs van Europa opent weer haar deuren voor enkele duizenden sneakerfans uit de hele wereld. Vooral uit de omgeving van Noordrijn-Westfalen (NRW) worden mensen naar Keulen getrokken om stiekem te kopen, te verkopen of te ruilen. Maar natuurlijk hebben wij uit de mooie stad Amsterdam de kans om de beurs te bezoeken niet gemist.

Hallo, Sneakerness!

Met z’n drieën op de achterbank, vol met camera’s en een verlanglijstje met ‘Guilty Pleasures’ – de reis van Amsterdam naar Keulen gaat in een flits voorbij. Als we de Gladbacher Wall in Keulen oprijden, zien we al de lange rij die wacht om de beurshal binnen te mogen om erop los te gaan. Vóór de officiële entreetijd is het nog vrij rustig in de hal. Alleen de eerste gasten met een VIP-toegang lopen door de gangen om hun eerste deals te sluiten, voordat de stroom mensen de beurs overspoelt. Goed voor ons: Zodat we een eerste indruk kunnen krijgen en de eerste foto’s voor jullie kunnen maken:

Direct aan het begin, als je de hal binnenkomt, wordt je ontvangen door een grote boog van verlichte letters die het woord Sneakerness vormen. Daar worden foto’s genomen en de rode loper eronder neemt je mee naar de beurs en het gebeuren.

De eerste tentoonstelling is al aan de rechterkant. Foot Locker presenteert verschillende sneakerklassiekers in originele maat en volledig gemaakt van Lego. Onder deze Lego juweeltjes zijn modellen als de Nike Air Max Plus, Vans Old Skool en de Nike Air Mag. Ook is er in deze hoek een Kids Corner waar sneakers worden geschilderd of met Lego wordt gespeeld. 

Het StockX team heeft een stand aan de andere kant. Daar kun je jouw sneakers laten controleren op echtheid of deelnemen aan een wedstrijd door een geheime sneaker in een doos te voelen.

Sneakerness

Sneakerness

Tussen de ontelbare kraampjes van de sneakerwinkels en de particuliere handelaren, die bijna alle denkbare schoenen verkopen, zijn er altijd andere interessante kraampjes. Crep Protect heeft bijvoorbeeld een standaard waar je je schoenen kunt laten schoonmaken of een 360-graden foto van je favoriete paar kunt maken. Sommige sneaker customizers waren er ook, die naast de verkoop van unieke sneakers, evenals alle apparatuur voor het aanpassen van sneakers presenteerden. 

Aan het einde van de hal zijn er nog twee andere belangrijke attracties. StockX stelt enerzijds 30 van de zeldzaamste Air Max 90 modellen van de laatste 30 jaar tentoon en anderzijds toont Sergey Vetrov, eigenaar van de grootste Saucony collectie en onderdeel van het Saucony Russia team, de 20 zeldzaamste paren uit zijn collectie van 550 paren. We hebben persoonlijk met Sergey gesproken en zullen je deze week vertellen over deze interessante verzamelaar en zijn verhaal. Het team uit Klekt heeft de sneaker fans en de sfeer opgewarmd! Bij hun stand verloten en geven ze veel t-shirts en schoenen weg, die de sneaker fans natuurlijk niet willen missen.

Een sneaker zoeken is niet zo eenvoudig, dus in de tussentijd kun je ontspannen met een rondje tafeltennis of Mario Kart op de N64. Drankjes en eten zijn ook voorzien. Bezoekers kunnen kiezen tussen hamburgers, friet, falafel of Schupfnudeln , dus er moet voor ieder wat wils zijn.

Sneakerness

Sneakerjagers op de beurs

Naast alle leuke dingen die je kunt ervaren op de Sneakerness, hebben we natuurlijk ook nog werk te doen. Gewapend met camera’s en powerbanks, fotograferen en filmen wij voortdurend voor jullie. Wij zijn op zoek naar coole verhalen, outfits en mensen om je de komende dagen van inhoud te voorzien. We praten met veel winkeleigenaren en leren opnieuw veel over de laatste trends en de mensen van de sneakerscene. Natuurlijk willen we je dit alles niet onthouden, dus we raden je aan om de komende dagen onze website en social media kanalen in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat je niets mist. 

Ons persoonlijk hoogtepunt is de tentoonstelling van Sergey Vetrov. Saucony is meer een underdog onder de grote sneakermerken, maar Sergey brengt ons met zijn schoenen dichter bij het merk en laat ook ons hart groeien. Zelfs een dag later hebben we nog steeds het zeer interessante gesprek met hem in ons hoofd en willen we hem nogmaals bedanken!

Sneakerness
Sneakerness
Sneakerness

Al met al was de Sneakerness een groot succes en een groot plezier voor ons. We hopen dat jullie het daar of met onze verhalen net zo leuk hebben gehad en misschien ontmoeten we elkaar op de volgende Sneakerness, te weten Sneakerness Rotterdam!

Previous ArticleNext Article

Onze recap op de derde editie van Deadstock Sneaker Market in Tilburg 4

Op zaterdag 2 november 2019 vond alweer de derde editie van Deadstock Sneaker Market plaats in Tilburg. Ook wij van Sneakerjagers waren dit keer weer aanwezig en hebben voor jullie een toffe recap gemaakt van dit event.

In april vond de tweede editie al plaats in Eindhoven en dit was ook al een groot succes. Daarom wilde Deadstock Sneaker Market het dit keer nog groter aanpakken en dit deden zij met veel succes, in de Wagenmakerij in Tilburg. In de hal stonden bijna 100 tafels vol met prachtige sneakers, vintage en accessoires. Ook was het mogelijk om je sneakers schoon te laten maken bij verschillende stands of om een potje straatvoetbal of tafeltennis te spelen.


Naast vele toffe dingen die je kon doen hing er ook een lekker sfeertje. Iedereen was vriendelijk en op de achtergrond werd er lekkere muziek gedraaid. Wanneer je honger of dorst had kon je ook nog eens een heerlijke hot dog scoren met een lekker drankje!


Natuurlijk kon je naast een lekker hap ook geweldige sneakers scoren. Het aanbod was enorm en er waren veel exclusieve paartjes verkrijgbaar.


Zoals je misschien al wel kan zien op de foto’s denken wij dat we kunnen spreken van een geweldige editie van Deadstock Sneaker Market. Wil jij nog meer zien van de derde editie van Deadstock Sneaker Market in Tilburg? Check dan onze recap hieronder!

Images and videos by Sneakerjagers

Er is een nieuwe colorway onderweg voor de adidas Yeezy BOOST 350 V2 13

Het lijkt er niet op dat adidas en Kanye West het rustig aan zullen doen als het aankomt op nieuwe colorways of modellen uitbrengen. Er gaan nu weer geruchten rond van een nieuwe colorway op de adidas Yeezy BOOST 350 V2. Het gaat om een ‘Desert Sage’ colorway.

adidas en Kanye West zitten niet stil en hebben ondertussen al twee verschillende versies uitgebracht van het 350 model. Er is namelijk een V1- en V2 versie. Nu vraag je je misschien af wat nou de verschillen zijn tussen de twee versies. Sommigen dingen zijn nog hetzelfde in de designs, zoals de upper. Deze is bij het V1 en bij het V2 model gemaakt van Primeknit. Echter is de Primeknit upper van de V2 een stuk grover en speelder dan die van de V1. Ook beschikt de V2 over een deels transparante streep over de upper en dat heeft de V1 niet. Wat ook bijzonder aan het V1 model was, was dat de midsole en de outsole één geheel waren. Dit was niet het geval bij de V2, hier zijn de midsole en outsole los van elkaar gemaakt. Het V2 beschikt over een nieuw leuk detail, namelijk de striping in de hak. Dat heeft de V1 niet.

adidas Yeezy BOOST 350 V2 ‘Desert Sage’ | Closer Look

De adidas Yeezy collectie blijft zich maar uitbreiden en het lijkt er niet op dat dit op korte termijn zal veranderen. Nu is er een nieuwe colorway onderweg voor het Yeezy BOOST 350 V2 model, genaamd ‘Desert Sage’. Het gaat om een groene colorway die gecontrasteerd wordt door een oranje sockliner. Ook nu weer is het bovenwerk gemaakt van mesh. De midsole heeft dezelfde kleur gekregen als de upper. Echter heeft de outsole een contrasterende gum kleur gekregen.

Volgens geruchten zal de nieuwe adidas Yeezy BOOST 350 V2 ‘Desert Sage’ in het begin van 2020 worden uitgebracht. Aan de sneaker zal een prijskaartje hangen van €220,-. Scroll naar beneden voor de eerste foto van de sneaker en vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers in de gaten te houden voor het laatste sneaker nieuws.


YEEZY BOOST 350 V2 "Desert Sage" Revealed
Image by yeezymafia

De succesvolle Nike en Stüssy samenwerking word in 2020 verwacht 18

Het einde van het jaar is in zicht en een nieuwe samenwerking tussen de gigant Nike en het merk Stüssy wordt verwacht. De verwachting is dat de focus van deze samenwerking op sneakers zal liggen.

Bijna 20 jaar geleden, in 2000, hebben Nike en Stüssy voor het eerst samengewerkt aan sneakers. Destijds kwamen er twee colorways van de Air Huarache LE uit. Sindsdien hebben er vele Nike modellen make overs gekregen door Stüssy. De samenwerking heeft veel nieuwe kleuren, materialen, designs met zich meegebracht. Deze vooruitstrevende samenwerking zal gelukkig dan ook in 2020 weer terugkomen. De Air Zoom Spiridon KK, Air Zoom Spiridon CG 2 en de Benassi JDI slides krijgen waarschijnlijk een make over.

Houd de sneaker release kalender en de blogs in de gaten voor meer updates over deze release en nog vele andere.


Nike Stüssy
Image by @py_rates_