RECAP: Met team Duitsland naar Sneakerness Keulen

Het Sneakerjagers Duitsland team was afgelopen weekend aanwezig op de Sneakerness in Keulen en verzamelde vele indrukken. In deze post geven we jullie een kijkje in onze dag en doen verslag we van de grootste sneakerbeurs van Europa. Vooral als je nog niet weet wat Sneakerness is en wat er op de beurs gebeurt, zou ik zeker even verder lezen!

De morgenstond heeft goud in de mond

Het is zondag 4 november 2019 om 6:15 in de ochtend als de wekker gaat. Het duurt even voordat mijn hoofd begrijpt dat het echt nodig is om op dit moment wakker te worden – en dat op een zondag! Maar we gaan vandaag naar de Sneakerness Keulen en hebben veel leuks op de planning staan! Ik ontmoet het team op de afgesproken locatie in Arnhem en samen rijden we verder richting Keulen!

Voor de meeste sneakerheads is het waarschijnlijk één van de beste weekenden van het jaar. De grootste en meest gerenommeerde sneakerbeurs van Europa opent weer haar deuren voor enkele duizenden sneakerfans uit de hele wereld. Vooral uit de omgeving van Noordrijn-Westfalen (NRW) worden mensen naar Keulen getrokken om stiekem te kopen, te verkopen of te ruilen. Maar natuurlijk hebben wij uit de mooie stad Amsterdam de kans om de beurs te bezoeken niet gemist.

Hallo, Sneakerness!

Met z’n drieën op de achterbank, vol met camera’s en een verlanglijstje met ‘Guilty Pleasures’ – de reis van Amsterdam naar Keulen gaat in een flits voorbij. Als we de Gladbacher Wall in Keulen oprijden, zien we al de lange rij die wacht om de beurshal binnen te mogen om erop los te gaan. Vóór de officiële entreetijd is het nog vrij rustig in de hal. Alleen de eerste gasten met een VIP-toegang lopen door de gangen om hun eerste deals te sluiten, voordat de stroom mensen de beurs overspoelt. Goed voor ons: Zodat we een eerste indruk kunnen krijgen en de eerste foto’s voor jullie kunnen maken:

Direct aan het begin, als je de hal binnenkomt, wordt je ontvangen door een grote boog van verlichte letters die het woord Sneakerness vormen. Daar worden foto’s genomen en de rode loper eronder neemt je mee naar de beurs en het gebeuren.

De eerste tentoonstelling is al aan de rechterkant. Foot Locker presenteert verschillende sneakerklassiekers in originele maat en volledig gemaakt van Lego. Onder deze Lego juweeltjes zijn modellen als de Nike Air Max Plus, Vans Old Skool en de Nike Air Mag. Ook is er in deze hoek een Kids Corner waar sneakers worden geschilderd of met Lego wordt gespeeld. 

Het StockX team heeft een stand aan de andere kant. Daar kun je jouw sneakers laten controleren op echtheid of deelnemen aan een wedstrijd door een geheime sneaker in een doos te voelen.

Sneakerness

Sneakerness

Tussen de ontelbare kraampjes van de sneakerwinkels en de particuliere handelaren, die bijna alle denkbare schoenen verkopen, zijn er altijd andere interessante kraampjes. Crep Protect heeft bijvoorbeeld een standaard waar je je schoenen kunt laten schoonmaken of een 360-graden foto van je favoriete paar kunt maken. Sommige sneaker customizers waren er ook, die naast de verkoop van unieke sneakers, evenals alle apparatuur voor het aanpassen van sneakers presenteerden. 

Aan het einde van de hal zijn er nog twee andere belangrijke attracties. StockX stelt enerzijds 30 van de zeldzaamste Air Max 90 modellen van de laatste 30 jaar tentoon en anderzijds toont Sergey Vetrov, eigenaar van de grootste Saucony collectie en onderdeel van het Saucony Russia team, de 20 zeldzaamste paren uit zijn collectie van 550 paren. We hebben persoonlijk met Sergey gesproken en zullen je deze week vertellen over deze interessante verzamelaar en zijn verhaal. Het team uit Klekt heeft de sneaker fans en de sfeer opgewarmd! Bij hun stand verloten en geven ze veel t-shirts en schoenen weg, die de sneaker fans natuurlijk niet willen missen.

Een sneaker zoeken is niet zo eenvoudig, dus in de tussentijd kun je ontspannen met een rondje tafeltennis of Mario Kart op de N64. Drankjes en eten zijn ook voorzien. Bezoekers kunnen kiezen tussen hamburgers, friet, falafel of Schupfnudeln , dus er moet voor ieder wat wils zijn.

Sneakerness

Sneakerjagers op de beurs

Naast alle leuke dingen die je kunt ervaren op de Sneakerness, hebben we natuurlijk ook nog werk te doen. Gewapend met camera’s en powerbanks, fotograferen en filmen wij voortdurend voor jullie. Wij zijn op zoek naar coole verhalen, outfits en mensen om je de komende dagen van inhoud te voorzien. We praten met veel winkeleigenaren en leren opnieuw veel over de laatste trends en de mensen van de sneakerscene. Natuurlijk willen we je dit alles niet onthouden, dus we raden je aan om de komende dagen onze website en social media kanalen in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat je niets mist. 

Ons persoonlijk hoogtepunt is de tentoonstelling van Sergey Vetrov. Saucony is meer een underdog onder de grote sneakermerken, maar Sergey brengt ons met zijn schoenen dichter bij het merk en laat ook ons hart groeien. Zelfs een dag later hebben we nog steeds het zeer interessante gesprek met hem in ons hoofd en willen we hem nogmaals bedanken!

Sneakerness
Sneakerness
Sneakerness

Al met al was de Sneakerness een groot succes en een groot plezier voor ons. We hopen dat jullie het daar of met onze verhalen net zo leuk hebben gehad en misschien ontmoeten we elkaar op de volgende Sneakerness, te weten Sneakerness Rotterdam!

Previous ArticleNext Article