RECAP: Met team Duitsland naar Sneakerness Keulen 229

Het Sneakerjagers Duitsland team was afgelopen weekend aanwezig op de Sneakerness in Keulen en verzamelde vele indrukken. In deze post geven we jullie een kijkje in onze dag en doen verslag we van de grootste sneakerbeurs van Europa. Vooral als je nog niet weet wat Sneakerness is en wat er op de beurs gebeurt, zou ik zeker even verder lezen!

De morgenstond heeft goud in de mond

Het is zondag 4 november 2019 om 6:15 in de ochtend als de wekker gaat. Het duurt even voordat mijn hoofd begrijpt dat het echt nodig is om op dit moment wakker te worden – en dat op een zondag! Maar we gaan vandaag naar de Sneakerness Keulen en hebben veel leuks op de planning staan! Ik ontmoet het team op de afgesproken locatie in Arnhem en samen rijden we verder richting Keulen!

Voor de meeste sneakerheads is het waarschijnlijk één van de beste weekenden van het jaar. De grootste en meest gerenommeerde sneakerbeurs van Europa opent weer haar deuren voor enkele duizenden sneakerfans uit de hele wereld. Vooral uit de omgeving van Noordrijn-Westfalen (NRW) worden mensen naar Keulen getrokken om stiekem te kopen, te verkopen of te ruilen. Maar natuurlijk hebben wij uit de mooie stad Amsterdam de kans om de beurs te bezoeken niet gemist.

Hallo, Sneakerness!

Met z’n drieën op de achterbank, vol met camera’s en een verlanglijstje met ‘Guilty Pleasures’ – de reis van Amsterdam naar Keulen gaat in een flits voorbij. Als we de Gladbacher Wall in Keulen oprijden, zien we al de lange rij die wacht om de beurshal binnen te mogen om erop los te gaan. Vóór de officiële entreetijd is het nog vrij rustig in de hal. Alleen de eerste gasten met een VIP-toegang lopen door de gangen om hun eerste deals te sluiten, voordat de stroom mensen de beurs overspoelt. Goed voor ons: Zodat we een eerste indruk kunnen krijgen en de eerste foto’s voor jullie kunnen maken:

Direct aan het begin, als je de hal binnenkomt, wordt je ontvangen door een grote boog van verlichte letters die het woord Sneakerness vormen. Daar worden foto’s genomen en de rode loper eronder neemt je mee naar de beurs en het gebeuren.

De eerste tentoonstelling is al aan de rechterkant. Foot Locker presenteert verschillende sneakerklassiekers in originele maat en volledig gemaakt van Lego. Onder deze Lego juweeltjes zijn modellen als de Nike Air Max Plus, Vans Old Skool en de Nike Air Mag. Ook is er in deze hoek een Kids Corner waar sneakers worden geschilderd of met Lego wordt gespeeld. 

Het StockX team heeft een stand aan de andere kant. Daar kun je jouw sneakers laten controleren op echtheid of deelnemen aan een wedstrijd door een geheime sneaker in een doos te voelen.

Sneakerness

Sneakerness

Tussen de ontelbare kraampjes van de sneakerwinkels en de particuliere handelaren, die bijna alle denkbare schoenen verkopen, zijn er altijd andere interessante kraampjes. Crep Protect heeft bijvoorbeeld een standaard waar je je schoenen kunt laten schoonmaken of een 360-graden foto van je favoriete paar kunt maken. Sommige sneaker customizers waren er ook, die naast de verkoop van unieke sneakers, evenals alle apparatuur voor het aanpassen van sneakers presenteerden. 

Aan het einde van de hal zijn er nog twee andere belangrijke attracties. StockX stelt enerzijds 30 van de zeldzaamste Air Max 90 modellen van de laatste 30 jaar tentoon en anderzijds toont Sergey Vetrov, eigenaar van de grootste Saucony collectie en onderdeel van het Saucony Russia team, de 20 zeldzaamste paren uit zijn collectie van 550 paren. We hebben persoonlijk met Sergey gesproken en zullen je deze week vertellen over deze interessante verzamelaar en zijn verhaal. Het team uit Klekt heeft de sneaker fans en de sfeer opgewarmd! Bij hun stand verloten en geven ze veel t-shirts en schoenen weg, die de sneaker fans natuurlijk niet willen missen.

Een sneaker zoeken is niet zo eenvoudig, dus in de tussentijd kun je ontspannen met een rondje tafeltennis of Mario Kart op de N64. Drankjes en eten zijn ook voorzien. Bezoekers kunnen kiezen tussen hamburgers, friet, falafel of Schupfnudeln , dus er moet voor ieder wat wils zijn.

Sneakerness

Sneakerjagers op de beurs

Naast alle leuke dingen die je kunt ervaren op de Sneakerness, hebben we natuurlijk ook nog werk te doen. Gewapend met camera’s en powerbanks, fotograferen en filmen wij voortdurend voor jullie. Wij zijn op zoek naar coole verhalen, outfits en mensen om je de komende dagen van inhoud te voorzien. We praten met veel winkeleigenaren en leren opnieuw veel over de laatste trends en de mensen van de sneakerscene. Natuurlijk willen we je dit alles niet onthouden, dus we raden je aan om de komende dagen onze website en social media kanalen in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat je niets mist. 

Ons persoonlijk hoogtepunt is de tentoonstelling van Sergey Vetrov. Saucony is meer een underdog onder de grote sneakermerken, maar Sergey brengt ons met zijn schoenen dichter bij het merk en laat ook ons hart groeien. Zelfs een dag later hebben we nog steeds het zeer interessante gesprek met hem in ons hoofd en willen we hem nogmaals bedanken!

Sneakerness
Sneakerness
Sneakerness

Al met al was de Sneakerness een groot succes en een groot plezier voor ons. We hopen dat jullie het daar of met onze verhalen net zo leuk hebben gehad en misschien ontmoeten we elkaar op de volgende Sneakerness, te weten Sneakerness Rotterdam!

Previous ArticleNext Article

Twisted Resort en Converse komen met drie sneaker 2

Twisted Resort en Converse landen op aarde met deze nieuwe buitenaardse collectie. Woestijnen en Aliens zijn het thema van deze collectie. De drie sneakers die in de collectie zitten zijn de Chuck 70 Low, Chuck 70 High en de Run Star Hike.

Converse is een Amerikaans schoenen bedrijf dat sneakers, skate schoenen, lifestyle-schoenen, kleding en accessoires maakt. Het is opgericht in 1908 en is sinds 2003 een dochteronderneming van Nike. De welbekende Chuck Taylor All-Star werdt in het begin van de 20e eeuw gemaakt als basketbal schoen. Door de jaren heen is de sneaker niet veel veranderd en is het uitgegroeid tot een echte lifestyle classic!

Twisted Resort x Converse

Het thema van alle drie de sneakers is woestijnen en Aliens. De Chuck 70 High heeft een zwarte base gekregen met daarin illustraties van bergen, koeien, ufo’s en wolken. Een erg opvallende sneaker dus. Dit paartje rust op een wit met zwarte mid-en outsole. De low top versie van de Chuck 70 heeft wat rustigere illustraties gekregen. Over de groene base zijn wolken en cactussen te vinden. Ook hier zit het bovenwerk op een witte mid-en outsole. De Run Star Hike heeft exact dezelfde illustraties gekregen als de Chuck 70 High, alleen heeft de base dit keer een crème kleur. Het bovenwerk zit op een dikke witte midsole en spike gum outsole.

De Twisted Resort x Converse collectie komt uit op donderdag 9 juli bij onder andere Converse. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Twisted Resort X Converse Chuck 70s Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Chuck 70s Ox

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Run Star Hike Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Images by Sneakersnstuff

Een nieuwe colorway is verschenen voor de Yeezy Boost 350 V2 2

De nieuwe colorway voor de adidas Yeezy Boost 350 V2 lijkt op alle voorgaande releases, alleen is hij weer een tikkeltje anders. Kanye West en adidas hebben het populaire model dit keer een grijs en oranje make-over gegeven.

De Yeezy Boost 350 V2 is nog steeds een van de meest populaire sneakers op dit moment. Elke release is zo uitverkocht, al lijken veel van de colorways erg op elkaar. De Yeezy 350 V2 ‘Beluga’ was de eerste colorway die uitkwam en was gereleased op 24 september 2016. Vergeleken met de Yeezy Boost 350 V1 was er een ander patroon te vinden op het bovenwerk, was de heel tab weggehaald (die later weer is terug gekomen), en ging er een grote streep over het midden van de sneaker heen met de tekst “SPLY-350”.

Yeezy Boost 350 V2

Het bovenwerk van de sneaker is gesplit is twee verschillende delen. Het bovenste stuk van van de sneaker heeft oranje kleur gekregen en het onderste stuk de grijze kleur. De hiel heeft een hit van blauw gekregen, om de sneaker nog iets kleurrijker te maken. De half doorzichtige streep in het midden van het bovenwerk is beige gekleurd. Natuurlijk is het bovenwerk weer gemaakt van het comfortabele primeknit materiaal. De upper zit op een grijze full-lengt BOOST midsole en beige outsole.

De exacte releasedatum is nog niet bekend van de, maar wordt ergens in de herfst/winter van 2020 verwacht. Check hierodner de afbeelding en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Yeezy Boost 350 V2
Yeezy Boost 350 V2
Images by Yeezyseason2

De Air Jordan 1 Low zal dit jaar in een ‘Crimson Tint’ colorway verschijnen 5

We kennen allemaal wel de Air Jordan 1. Deze sneaker heeft een high, mid en een low variant. Dit keer heeft de low een nieuwe colorway gekregen. Dit is de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’. Wanneer deze precies gereleased zal worden is nog onbekend, maar we kunnen dit paartje in ieder geval nog verwachten in 2020. Ondertussen kan je alle overige informatie over deze sneaker hieronder vinden, en natuurlijk kun je hier onder de sneaker bewonderen!

De Air Jordan 1 gaat al jaren mee, dit is momenteel een van de meest populaire sneakers. Ook wordt dit model van Jordan Brand vaak gebruikt voor verschillende samenwerkingen. Ondertussen kennen alle drie de varianten een hele hoop colorways, en er zullen er nog veel meer bijkomen!

Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ | 553558-034

De kleuren combinatie van roze en zwart zien we steeds vaker terug. Zo ook op deze nieuwe colorway van de Air Jordan 1 Low. De ‘Crimson Tint’ heeft een zwarte lederen basis, deze wordt afgemaakt door de roze kleur die op de toebox, swoosh, enkel en de hiel te zien is. Het Jumpman logo is te zien op de sneaker in een roze kleur, terwijl de Air Jordan branding in een zwarte kleur te zien is op de hiel van de sneaker.

Een exacte releasedatum voor de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ hebben wij nog niet. Wel wordt de sneaker dit jaar nog verwacht! Je zal deze gave colorway van de Air Jordan 1 dan kunnen bemachtigen via Nike voor €100,-. Ondanks we nog even moeten wachten op deze sneaker, kun je dit paartje wel bewonderen op onderstaande foto’s. Als je altijd op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwtjes, volg ons dan op social media en neem een kijkje in de releasekalender.


Air Jordan 1 Low 'Crimson Tint'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike