All you need to know: Sneakerness Cologne op 2 en 3 november 2019

Dit weekend is het weer zo ver: Sneakerness Cologne. De grootste Sneakerbeurs van Europa gaat in het Duitse Keulen van start! Op zaterdag 02 & zondag 03 november wordt er weer verkocht, gehandeld en gediscussieerd. En dat alles over onze gezamenlijke passie: Sneakers!

Wellicht is het voor jullie de eerste keer op zo een beurs en om er voor te zorgen dat jullie niet gelijk overdonderd worden van alle informatie, hebben wij voor jullie hier een kleine Sneakerness Guide gemaakt!

Wat is de Sneakerness?

Sneakerness Cologne is de grootste sneakerbeurs van Europa. Op de beurs draait alles om sneakers. Het belangrijkste aspect van de beurs is het kopen, verkopen en ruilen van sneakers en niet zoals u weet uit de winkel. De dealers bij Sneakerness zijn grote internationale merken, maar ook particuliere verkopers en verzamelaars van sneakers. Meer dan 8000 gekke mensen van over de hele wereld zullen de kans krijgen om exclusieve prototypes, zeldzame monsters of gewoon hun favoriete schoen te vinden gedurende de twee dagen. Maar naast alle sneaker stands is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken….

Sneakerness Cologne
Image: Sneakerness

Wat is er te zien op Sneakerness Cologne?

Nike Air Max 90 Expo met Iceberg:
Iceberg alias Karl Lashnikov is een van de grootste verzamelaars van Nike sneakers. Zijn collectie bestaat uit meer dan 4000 sneakers, waarvan 2000 Air Max modellen, daarom noemt Nike hem terecht de “Air Master”.

Omdat de Air Max volgend jaar 30 jaar bestaat, heeft Nike van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de beste Air Max 90 modellen van de afgelopen dertig jaar te beoordelen. Iceberg zelf heeft 30 van de meest interessante en iconische Air Max 90 modellen geselecteerd om op Sneakerness te presenteren. Als je een fan bent van Nike, mag je het zeker niet missen, want zoiets zie je niet zo snel weer.

Stamtafel met Till Jagla:
Als je meer geïnteresseerd bent in Adidas, zul je ook niet teleurgesteld zijn. Till Jagla, Global Director bij adidas originals, is verantwoordelijk voor de concepten van het NMD en het miadidas-programma. Sidenote: Wist je dat Sneakerjagers hun eigen miadidas voor Nederland hebben ontworpen? Neem hier een kijkje >> Net als bij een stamtafel zal hij met verschillende gasten praten over wederverkoop en de effecten daarvan. Hiervoor heeft hij Derek Morrison, EU-directeur van StockX, ingeschakeld. Ze zullen ook de beste sneaker releases van het jaar evalueren en met vele andere persoonlijkheden uit de sneakerscène praten. Dus als je geïnteresseerd bent in de achtergrond van het resellen en je houdt van een podcast-achtige sfeer, dan kunnen we je dit evenement zeker aanbevelen.

MySneakerMuseum met Sergey Vetrov:
Sergey Vetrov maakt deel uit van het Saucony team uit Rusland en is tevens eigenaar van de grootste Saucony sneaker collectie ter wereld. Meer dan 550 paar zijn in zijn bezit, inclusief enkele zeldzaamheden. Persoonlijk heeft Sergey 20 van de zeldzaamste vintage koppels bij elkaar gebracht en heeft hij hun releasedata gekoppeld aan historische gebeurtenissen over de hele wereld. Sergey zal het hele weekend aanwezig zijn om te praten over zijn favoriete merken, de historische gebeurtenissen en zijn eigen verhalen over de sneakers. Dus als je altijd al zelf met een sneaker-veteraan hebt willen praten, dan is dit je kans.

Wat kun je nog meer doen bij de Sneakerness?

Naast de drie hoofdattracties zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je op de beurs kunt doen. StockX heeft een eigen stand waar je jouw sneakers kunt authenticeren om er 100% zeker van te zijn dat je geen fakes hebt gekocht. Foot Locker heeft ook een installatie met sneakers gebouwd die volledig uit LEGO bestaat. Er is een speelhoek voor kinderen met sneaker springkastelen. Als dat niet genoeg is, kun je jouw schoenen laten reinigen bij Crep Protect of gewoon jouw sneaker direct aan Klekt verkopen en dik inpakken. Om ervoor te zorgen dat je goed verzorgd wordt, heeft de Sneakerness uiteraard ook gezorgd voor genoeg heerlijk eten en drinken.

Sneakerness Cologne
Image: Sneakerness

Tickets & Locatie

Waar kan ik de tickets kopen?
Je kunt jouw ticket online kopen op de website van Sneakerness. Tickets voor zaterdag zijn €13,- en zondag €11. Een ticket voor het hele weekend kost 15 euro. Kinderen tot 12 jaar oud krijgen gratis toegang. Online (pre sale tickets) kunnen eerder naar binnen. Een toegangskaart kopen aan de deur is ook mogelijk maar kan pas een uur na opening. Houd hier dus rekening mee.

Je kan ook een ‘priority tickets’ kopen voor €50,-. Je krijg dan eerder toegang tot het evenement. Met het ‘priority ticket’ kun je zaterdag en zondag om 11.00 uur al naar binnen. Je krijgt daarbovenop ook nog een goodybag.

Waarom wordt Sneakerness in Cologne gehouden?
Duitsland wordt vaak gereduceerd tot Berlijn. Maar Sneakerness speelt die game niet! Het is de opwindende stad Keulen die Sneakerness heeft gekozen als thuisbasis in Duitsland. Vraag je waarom? De stad aan de Rijn is veel groter dan mensen denken (het enige dat klein kan zijn aan Keulen, is de grootte van hun lokale bieren, of helemaal niet!). De inwoners staan bekend om hun gastvrijheid en de lokale sneaker scène is gek, op zijn zachtst gezegd.

Sneakerness Cologne
Image: Sneakerness

Daarom is Keulen voor Sneakerness de beste locatie gebleken. En dit is ook de reden waarom wij enthousiast zijn om weer naar Keulen terug te keren. Het zal weer een Sneakerness worden waarbij je veel internationale merken, uitzonderlijke sneakerwinkels en enkele van de populairste privéverkopers en verzamelaars uit heel Europa tegen komt. Alaaf!

Routebeschrijving:

Previous ArticleNext Article