Sneakersnstuff viert het 20 jarige bestaan samen met adidas

Zeg je Zweden dan denk je natuurlijk aan Ikea en die gehaktballetjes. Maar één van de grootste sneaker retailers komt ook uit Zweden, dit is namelijk Sneakersnstuff. De retailer bestaat alweer 20 jaar, om dit te vieren brengt het een hele toffe collectie samen met adidas uit. Alle sneakers van de Sneakersnstuff X adidas collectie is nu bekend gemaakt.

Sneakersnstuff 1999 – 2019

Sneakersnstuff is opgericht in 1999 door twee sneakerliefhebbers en verzamelaars, Erik Fagerlind en Peter Jansson. Het zelfde jaar ging ook de site van Sneakersnstuff online. In de jaren die volgde groeide het in een lekker tempo en werd de shop ook goed opgenomen in de sneaker ‘cultuur’. De eerste sneakersamenwerking kwam er in 2003, dit was een Puma Basket. In het opvolgende jaar kwam er ook een samenwerkingsverband met New Balance. Ondertussen staat het bedrijf bekend om zijn vele samenwerkingen. Bijna alle grote releases zijn te vinden bij deze shop, van Yeezy tot Jordan en van New Balance tot Nike’s. Dat er een samenwerking aan zit te komen voor het 20 jarige bestaan is dan ook niet raar!

Sneakersnstuff x adidas Consortium ’20th Anniversary’ collectie

De collectie bestaat uit drie adidas sneakers en een paar Adilette slippers. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit is het niet een normale adidas release maar een Consortium release. Er is dus gekozen voor de beste materialen en de mooiste kleuren. De twee uitschieters in de collectie zijn de ZX4000 4D’s. Er komt zowel een fel oranje colorway als een paars met roze colorway. Beide lekker opvallend en gemaakt van mesh en suede. De sneakers hebben natuurlijk de 4D zool die weer in de lichtgroene kleur komt, dit betekend wel dat de sneaker een prijskaart heeft van €299,-.

Maar ook komt er een hele cleane Stan Smith uit. Hierbij hebben ze het model goed in zijn waarde gelaten door het een ‘Core White’ colorway te geven. Het hielstuk komt wel in een zwarte kleur wat juist mooi afzet tegen de lichte kleuren van de sneaker. Normaal gesproken vind je op de tong Stan Smith een afbeelding van Stan Smith. Dit keer niet, nu vind je op het rechter schoen het hoofd van Peter en op de linker schoen het hoofd van Erik. Buiten dit is op de zijkant nog SNEAKERSNSTUFF terug te vinden.

De sneakers komen uit op 2 en 3 november bij Sneakersnstuff LA doormiddel van een ‘First Come First Serve’ basis. Een grotere release volgt op 9 november, dit is bij de andere locaties en online! Online word er gebruik gemaakt van een raffle, die nu ook open is! Check hier onder de foto’s van de Sneakersnstuff X adidas ’20th Anniversary’ collectie.


Sneakersnstuff X adidas ZX4000 'Flaming Orange'

FV5524 · Prijs vanaf €104,-

Naar alle aanbieders
Sneakersnstuff X adidas

Sneakersnstuff X adidas ZX4000 'Purple'

FV5525 · Prijs vanaf €132,-

Naar alle aanbieders
Sneakersnstuff X adidas

Sneakersnstuff X adidas Stan Smith 'Core White'

FV7363 · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders
Sneakersnstuff X adidas
Previous ArticleNext Article