Mark Parker van Nike stopt per januari als CEO bij Nike

Mark Parker, CEO van Nike, treedt af van zijn positie als Chief Executive Officer bij Nike. Hij zal worden vervangen door voormalig eBay CEO John Donahoe.

Parker treedt af met ingang van 13 januari 2020. 13 jaar lang was hij voorzitter, president en CEO van het grote merk. Wel zal hij nauw samen blijven werken met het senior managementteam, aangezien hij uitvoerend voorzitter wordt van de raad van bestuur.

Kort nadat Kevin Plank, oprichter van Under Armour, ook het nieuws naar buiten bracht dat hij zijn functie als CEO zal neerleggen maakte ook Nike het nieuws bekend. Kevin Plank zal wel werkzaam blijven bij Under Armour als uitvoerend voorzitter en merkleider.

Parker zijn opvolger, John Donahoe, is momenteel president en CEO van ServiceNow. Dit is een cloud computingbedrijf gevestigd in Santa Clara, Californië. Ook is hij voorzitter van PayPal Holdings. Voor PayPal Holdings was hij president en CEO van het wereldberoemde eBay. Hij werkte van 2008 tot en met 2015. Van 1999 tot 2005 was Donahoe wereldwijd directeur van Bain & Co.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sneakers? Houd dan zeker Sneakerjagers goed in de gaten, want wij posten de laatste updates over wat er in de sneakerwereld gaande is!


Mark Parker
Mark Parker
John Donahoe
John Donahoe

Previous ArticleNext Article