Een eerbetoon aan de Dag van de Doden met het “Day of the Dead” pack van Nike

Het “Day of the Dead” pack van Nike is samengesteld als een eerbetoon aan de Mexicaanse feest- herdenkingsdag de Dag van de Doden. Drie recent uitgekomen modellen zullen in dit pakket zitten.

De Dag van de Doden vind plaats op 1 en 2 november. Tijdens dit feest worden verschillende goederen aan de doden geofferd. Er word namelijk geloofd dat de zielen van kinderen op 1 november en de zielen van volwassen op 2 november terugkomen naar de aarde. Voor dit feest worden al het hele jaar voorbereidingen getroffen. De sneakers uit het “Day of the Dead” pack zijn in de afgelopen weken al verschenen. Als eerbetoon aan dit feest worden ze samengevoegd en samen gereleased.

In de designs komen duidelijk verschillende symbolen en plaatjes terug van deze feestdag. De Nike Cortez “El Altar” heeft verschillende details die doen denken aan de traditionele altaren. In de details van de sneaker zijn de vier natuurlijke elementen aarde, lucht, wind en vuur verwerkt. De Air Force 1 Low “La Calaca” is geïnspireerd door een ander element van de altaren. Een reflectief doodshoofd patroon is te zien over de gehele upper. Ook geven de gekleurde details geven een knipoog aan de kleurrijke doodshoofden die te zien zijn tijdens de Dag van de Doden. Daarnaast representeert de Air Max 95 “La Catrina” een vrouwelijk skelet dat staat voor een voorspoedig leven in het hiernamaals. De verschillende details van de schoen moeten de spieren, ruggengraat en ribben van het skelet voorstellen.

Alle drie de sneakers hebben een fluoriderende print die alleen te zien is in het donker. Helaas komen de drie paren alleen uit in Mexico en Amerika. Ondanks dat zijn ze natuurlijk wel beschikbaar via StockX. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuwe over nieuwe releases.

Nike Cortez "El Altar" "Day of the Dead" pack
Nike Cortez "El Altar"
Air Force 1 Low "La Calaca" "Day of the Dead" pack
Air Force 1 Low "La Calaca"
Air Max 95 "La Catrina" "Day of the Dead" pack
Air Max 95 "La Catrina"
Images by Nike

Previous ArticleNext Article