Skechers ontkent de verdenking van Nike over ‘Skecherized’ versies van Air Max modellen

Eerder deze maand schreven wij een blog over het feit dat Nike een rechtszaak heeft aangespannen tegen Skechers voor het kopiëren van verschillende Air Max modellen. De rechtszaak lijkt nog niet voorbij, want Skechers gaat er vol tegenin!

Om even terug duidelijk te maken waar het nou precies over gaat, leggen wij het in het kort nog eens uit. Volgens Nike heeft Skechers twee Air Max modellen gekopieerd. Het gaat hier om de Air Max VaporMax en de Air Max 270. Ook verdenkt Nike het merk ervan dat de plannen recht van de CEO van Skechers komt.
Nike verklaarde het volgende: “Nike heeft deze rechtszaak aangespannen om zijn ontwerpinnovatie te blijven verdedigen en te voorkomen dat Skechers vrijuit meelift op de investering van Nike in talent en middelen die worden ingezet om te innoveren.” Skechers werd in 2016 ook al aangeklaagd door Nike voor het kopiëren van twee andere modellen. Ook deze rechtszaak is momenteel nog gaande.

Skechers liet via Twitter weten dat zij zichzelf zullen verdedigen en dat de aantijgingen van Nike momenteel “onbewezen” zijn. Ook zeiden ze dat zij blijven ontkennen dat één van de modellen inbreuk maakt op de patenten van Nike. Skechers voelt alsof zijn vele grotere concurent, Nike, een “pestkop” is.

Wat er nu verder gaat gebeuren is nog niet bekend, maar houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over deze rechtszaak! Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender even te checken om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


rechtszaak
Image by @skechersusa

Previous ArticleNext Article