Op water lopen met deze heilige Air Max 97

MSCHF, een creatief label, uit Brooklyn heeft de MSCHF x INRI Air Max 97 ‘Jesus Shoes’ gecreëerd. De letters INRI vormen de beginletters van de Latijnse tekst op het kruis van Jezus: Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum. Dit betekend: Jezus van Nazareth, koning der Joden.

De MSCHF x INRI Air Max 97 ‘Jesus Shoes’ heeft een zool die gevuld is met 60cc water. Dit is niet zomaar water natuurlijk, dit is heilig water uit de Rivier de Jordaan. Dit betekent dus dat je letterlijk op heilig water kunt lopen met deze sneakers. MSCHF geeft met het design van deze sneakers ook een knipoog aan het Vaticaan. In het Vaticaan worden vaak rode schoenen gedragen met daarop gouden juwelen. De insole van deze sneaker is dan ook rood met daarop een zwart MSCHF en INRI logo. Op de veters van de schoen is een zilver kruis gemonteerd met daarop Jezus in het goud. De zool is geparfumeerd met Frankinscence wierook. Op de toe box staat een Matthew 14:25 inscriptie. Matthew 14 is het 14de hoofdstuk in het Nieuwe Testament van de Bijbel. Dit is dan ook het hoofdstuk waarin Jezus over water zal lopen.

Al deze details zorgen voor een heilige sneaker die binnen 1 minuut online uitverkocht was. Op dit moment is de MSCHF x INRI Air Max 97 ‘Jesus Shoes’ voor 2 tot 8 keer de originele retail prijs te koop op StockX. De retail prijs was $1,425. Check de foto’s hieronder voor alle details. Houd ook de sneaker release kalender in de gaten voor meer opmerkelijke releases.

MSCHF x INRI Air Max 97  'Jesus Shoes'
MSCHF x INRI Air Max 97  'Jesus Shoes'
MSCHF x INRI Air Max 97  'Jesus Shoes'
MSCHF x INRI Air Max 97  'Jesus Shoes'
Images by StockX

Previous ArticleNext Article