KangaROOS geeft de Runaway MiG een makeover in samenwerking met Goldberg 61

KangaROOS is de samenwerking met Goldberg aangegaan om een unieke, gelimiteerde sneaker te maken. Nu is er een sneaker onderweg die 11 oktober 2019 uitkomt, namelijk de KangaROOS x Goldberg Runaway MiG.

Goldberg

In het begin van de twintigste eeuw wilde Jacob M. Goldberg uit Frankfurt tropische ziektes bestrijden met medicinale drankjes. Om zijn droom waar te maken emigreerde hij naar Noord-India. Hier maakte hij de producten en al snel kreeg hij goedkeuring van de Britse koloniale heersers. Wat ooit tincturen waren voor medicinale doeleindgen, werden uiteindelijk verfrissende frisdranken.

Goldberg voegde kooldioxide toe aan zijn drankjes om kant-en-klare limonadeproducten te maken waarvan je zelf kon genieten. Zeelieden van de Britse marine mengde de limonades met gin. Hierdoor ontstond er een trendy drankje dat tot op de dag van vandaag op alle goede cocktaillijsten aanwezig is gebleven.

KangaROOS

Het Amerikaanse sneakermerk KangaROOS werd opgericht in 1979. Het merk was te herkennen aan het kleine ritsvakje wat op de zijkant van de sneaker zat. Het ritsvakje was net groot genoeg om was kleingeld of sleutels in te doen.

KangaROOS werd ontworpen door de Amerikaanse architect en joggingliefhebber Bob Gamm. hij was een fanatieke hardloper die tientallen kilometers aflegde per dag. Echter beviel het hem niet zo dat de sportkleding die hij droeg zakken had. Om deze reden ontwierp hij sneakers voor zijn eigen gebruik waar hij bijvoorbeeld zijn sleutels in kwijt kon. Vervolgens bracht hij de sneakers op de markt en dit was enorm succesvol. Tegen het begin van de jaren ’80 leidde het zelfs tot een omzet van meer dan 700.000 paren per maand.

Tegenwoordig zijn KangaROOS sneakers verkrijgbaar in meer dan zestig verschillende landen. De afgelopen jaren zijn er expansie geweest door Midden- en Zuid-Amerika en Azië. KangaROOS verlegde zijn strategische focus van prestatiesporten naar sport lifestyle footwear.

KangaROOS x Goldberg Runaway Mig | Details

De basis van de sneaker is volledig gemaakt van suède in een lichtgrijze kleur. Daarnaast beschikt het model ook over suède overlays. Deze suède overlays hebben een donkerdere kleur grijs gekregen. Naast deze simpele kleuren zijn er ook felroze details te vinden over de gehele sneaker. Op deze manier word er nog wat extra leven ingeblazen. Op de grijze tong is er Goldberg branding te vinden. Ook achterop de hak is deze branding te vinden in een roze kleur. Verder beschikt het model nog over roze eyestays en loopt er tussen de upper en midsole een golf van roze tot aan het midden van de sneaker. Als finishing touch is er onder de witte midsole een roze outsole geplaatst die de sneaker helemaal afmaakt.

Wat nog leuker is, is dat je niet alleen een sneaker in een doos krijgt, maar je krijgt een heel pakket. Naast de sneaker krijg je er namelijk ook nog een hibiscus tonic-fles bij, een metalen vlinderflesopener en het Tonic boek “Bitter Sweet Symphony – History of Tonics”. Dit boek is geschreven door Philipp Diedge.

Op 11 oktober 2019 zal de KangaROOS x Goldberg samenwerking uitkomen via verschillende retailers. Benieuwd welke retailers dat zijn? Check het snel in de Releasekalender. Scroll snel naar beneden om foto’s te bekijken van de sneaker!


Goldberg X KangaROOS Runaway MiG 'Hibiscus'

Prijs vanaf €0,-

Naar alle aanbieders
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
Images by Sneakerjagers

Previous ArticleNext Article

Drie nieuwe designs van adidas MakerLab voor een StockX veiling 6

Drie unieke designs van de adidas Campus 80, uit een project van MakerLab, zullen op een nooit eerder vertoonde manier releasen via StockX. Van de drie sneakers zullen alle per model 333 paartjes beschikbaar zijn waarop geboden kan worden.

adidas MakerLab

adidas MakerLab is door adidas gecreëerd om creativiteit, samenwerkingen en onderzoeken aan te moedigen. Het laatste project van MakerLab zijn drie opnieuw ontworpen versies van de Campus 80. De designs zijn gemaakt door Alex Nash, Helen Kirkum en Shun Hirose van de Japanse boetiek RECOUTURE. Zij hebben de kans gekregen om al de designs te maken met alle artistieke vrijheid die er nodig was. Voor de eerste keer ooit zullen de schoenen direct aan de markt geleverd doormiddel van een StockX IPO. Dit houd in dat de sneakers online zijn gekomen op StockX en er op geboden kan worden. De hoogste bieder wint en men kan de biedingen van andere niet zien. Op deze manier worden de bots en raffles ontweken. Ook hoeft er niet voor een winkel gekampeerd te worden om de release te bemachtigen.

Helen Kirkum

Helen Kirkum heeft een sneaker gecreëerd die eruit ziet alsof hij nog niet af is. Verschillende natuurlijke kleurtinten en details zijn gebruikt om een onafgemaakte imperfecte look te creëren. Een maat label is vast genaaid aan de toe box en het naaiwerk op de upper is los. Ook is er een tong gebruikt als overlay op de zijkant van de schoen. Daarnaast kan de overlay bij de hiel los gehaald worden.

Adidas Campus 80 by Helen Kirkum from Adidas MakerLab

Alex Nash

Alex Nash heeft ervoor gekozen om een uitbundig design te maken. De upper is bruin en heeft verschillende kleurrijke overlays. De veters zijn van een neon groene kleur net als de binnenkant van de sneaker. Ook lijkt er een dubbele upper boven de hals uit te steken. Op de midfoot zit een grote rode band met daarop de adidas branding in het wit. Om vervolgens het opvallende design af te maken heeft de witte zool een paarse outsole en neon oranje naaidraad.

Adidas Campus 80 by Alex Nash from Adidas MakerLab

Shun Hirose

Het design van Shun Hirose is misschien wel het rustigste design van de drie. De upper is een mix van zwart, grijs, rood en blauw. Ook zijn er verschillende witte details te zien zoals de overlay op de hiel en de welbekende adidas strepen. Tenslotte is aan de buitenkant van de schoen het zwarte materiaal over de witte zool heen geklapt.

Je kunt op de schoenen bieden via StockX tot en met vrijdag 18 oktober. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuwe releases.

Adidas Campus 80 by Shun Hirose from Adidas MakerLab
Images by adidas

Deadstock Sneaker Market komt terug met een nieuwe editie in Tilburg 14

Sneaker events zijn de plek waar liefhebber samenkomen om sneakers te kopen, te praten of om lekker rond te struinen. Vandaar dat we ook weer reikhalzend uit kijken naar een nieuwe editie van Deadstock Sneaker Market.

DSM is een redelijk nieuwe sneakerbeurs die ondertussen al twee keer heeft plaats gevonden. Eerder was het evenement in Nijmegen (2018) en in Eindhoven (voorjaar 2019) en dit najaar is er weer een nieuwe editie met een nieuwe locatie: Tilburg! Een leuke eigenschap aan het event is dat het niet in de randstad is maar juist hierbuiten, want sneakerliefhebbers zijn overal.

Deadstock Sneaker Market 2019 Tilburg

Deze Tilburg editie wordt er weer eentje om echt te bezoeken! Er worden ruim 80 tafels verwacht die vol staan met sneakers en sneaker gerelateerde producten. Buiten sneakers is er ook ruimte voor kunst, tattoo, muziek en natuurlijk (street)fashion. De nieuwe locatie betreft de Oude Wagenmakerij in Tilburg. Deze locatie oogt zeer ruimtelijk en heeft een lekker industriële ruwe look, perfect voor een sneakerevent als DSM.

De kaartverkoop is ondertussen begonnen en een kaartje kost €10,-. Op de site van Deadstock Sneaker Market kan je een kaartje aanschaffen! Wil je er zeker van zijn dat je op tijd bent en dat niet alle goede paartjes weg zijn, dan kan je kiezen voor een Premium ticket. Met deze Premium ticket heb je namelijk een uur eerder toegang tot het terrein. Heb jij nou nog veel sneakers of ben je een verkoper? Dan kan je via info@deadstocksneakermarket.com contact opnemen om een tafel te huren.

Check hieronder een recap en een foto reportage van de laatste editie!

Afbeeldingen: Nikki van Toorn voor Deadstock Sneaker Market

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ heeft een release datum 18

De Yeezy 380, Yeezy 700 MNVN, Yeezy 500 High en Yeezy Basketball zijn allemaal Yeezy Silhouetten waar we ons op kunnen verheugen en daar mag de Yeezy 500 ‘Stone’ niet aan ontbreken. De ‘Stone’ colorway voor de yeezy 500 released op zaterdag 2 november 2019.

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ wordt de zesde colorway uit de 500 serie en lijkt qua colorway weer bijna identiek op zijn voorgangers. Wat er dit keer wel veranderd is aan het model is het mesh en de tong op het bovenwerk. Deze zijn veranderd door neoprene materiaal en geeft de sneaker zo een heel andere look. De sneaker zelf heeft een beige en witte colorway met het neoprene materiaal net iets donkerder. Er is zoals altijd gebruikgemaakt van een adiPRENE midsole. Om de sneaker af te maken is de outsole gemaakt van gum.

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ komt uit op zaterdag 2 november 2019 in full-family sizing via adidas.nl/yeezy. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het allerlaatste sneaker nieuws! KLIK HIER om een overzicht te zien van alle webshops die de adidas Yeezy 500 ‘Stone’ zullen verkopen op 2 november.


adidas Yeezy 500 'Stone'

zaterdag 2 november 2019

Naar alle aanbieders
adidas Yeezy 500 'Stone'
adidas Yeezy 500 'Stone'
adidas Yeezy 500 'Stone'
Images by Hanzuying
Banner by Kickwhoshow