Het is alweer 20 jaar geleden sinds deze retro Nike klassieker uitkwam

Het is alweer 20 jaar geleden sinds de eerste Nike Air Max Tailwind IV is uitgekomen. In 1999 kwam deze retro sneaker voor het eerst uit en sindsdien hebben we al vele makeovers en nieuwe colorways gezien.

In 1979 kwam de originele Tailwind op de markt. De eerste Nike Swoosh sneaker met de Air technologieën in de zool. In 1992 werd de sneaker opgevolgd door een design met Air cushioning die te zien was. Dit betekende dat de Nike Tailwind vanaf dat moment werd opgenomen in de Air Max familie. Een paar jaar later was de Nike Air Max Tailwind zelfs al uitgegroeid tot een geschikt alternatief voor de klassieke Air Max.

In 1999 kwam de eerste Nike Air Max Tailwind IV uit. Het design van deze schoen laat de gelijkenissen met de Nike Air Max duidelijk zien. In de hiel en de voorvoet zitten de Air Max kussens. Een opvallende retro schoen die tot de dag van vandaag niet uit het straatbeeld is weg te denken.

Het jaar waarin de Air Max Tailwind IV 20 jaar bestaat mag dan wel bijna voorbij zijn maar de releases lijken niet te stoppen. Op 10 oktober 2019 zullen er weer zes verschillende colorways van de sneaker releasen. Een zwart/witte colorway met verschillende opvallende gele en rode details. Ook een zwart witte colorway met licht roze tinten. Daarnaast komen er nog twee colorways uit met daarin oranje en blauwe tinten. Een van deze colorways zal zwart zijn en de andere wit. Om de release af te sluiten zal er een geheel zwarte colorway uitkomen en een zwarte colorway met grijze accenten. Bekijk de foto’s hieronder voor de details van de zes colorways.

Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuws over nieuwe releases!


Nike Air Tailwind 'White/Black'

AQ2567-109 · Prijs vanaf €72,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind IV

Nike Air Max Tailwind IV 'Black/Blue'

CJ7976-001 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind IV

Nike Air Max Tailwind IV 'White/Yellow'

CJ7976-100 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind IV

Nike Air Max Tailwind IV 'Pink/Black'

CJ7976-603 · Prijs vanaf €78,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max Tailwind IV

Nike Air Max Tailwind IV 'Black/Silver'

AQ2567-004 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max Tailwind IV 'Triple Black'

AQ2567-005 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders
Images by Nike

Previous ArticleNext Article