A Bathing Ape brengt het Skullsta model terug

Morgen, 5 oktober 2019, brengt A Bathing Ape het iconische Skullsta model terug. De sneaker zal uitkomen in twee verschillende colorways.

A Bathing Ape, beter bekend als BAPE, is een Japans kledingmerk dat in 1993 werd opgericht door Nigo. Het merk is gespecialiseerd in streetwear. Tegenwoordig worden de items verkocht bij retailers over de hele wereld. Nigo beweert dat hij zijn inspiratie haalt uit vele bekende artiesten zoals Elvis Presley en the Beatles. Na zijn studie modebewerking op de universiteit heeft Nigo lange tijd als redacteur bij Popeye Magazine.

Nadat hij vier miljoen Yen leende van een kennis, die hem ook gebruik liet maken van zijn pand, opende hij op 1 april 1993 zijn eerste winkel. Deze winkel kreeg de naam Nowhere. Niet veel later besloot hij zijn eigen merk te beginnen. Dit merk vernoemde hij naar de film ‘Planet of the Apes’. Volgens Nico is de naam BAPE een afkorting van A Bating Ape In Lukewarm Water. Om zijn merk te promoten gaf Nigo de artiest Cornelius T-shirts die hij droeg tijdens zijn optredens. Twee jaar lang produceerde Nigo 30 tot 50 shirts per week. Hiervan verkocht hij de ene helf en de andere helft deelde hij uit aan vrienden. Begin 2005 lanceerde Nigo de eerste BAPE winkel in New York.

In 2010 raakte het merk uit de mode en bleek dat het merk $22,5 miljoen aan schulden had verzameld. In 2011 trad Nigo af als CEO en verkocht het merk aan modeconglomeraat I.T. uit Hong Kong voor een enorm klein bedrag, namelijk $2,8 miljoen. Tegenwoordig is Nigo mede-eigenaar en hoofdontwerper van de kledingmerken Billionaire Boys Club en Ice Cream. Dit zijn beide merken van de artiest Pharrell Williams.

A Bathing Ape Skullsta | Details

Langzaam en stabiel probeert het merk langzaam terug te komen. Zo brengen zij twee neutrale colorways uit van het Skullsta model. De ene colorway beschikt over een wit lederen canvas met zwarte accenten en de andere colorway is precies het tegenovergestelde. Onder de uppers zijn vergeelde zolen te vinden, waardoor een vintage afwerking wordt toegevoegd die oudere paren op natuurlijke wijzen hebben aangenomen. Op de zijkanten zijn sterlogo’s te vinden en de toebox beschikt over dezelfde afwerking als de zool.

Morgen, zaterdag 5 oktober 2019, zullen beiden colorways van het Skullsta model uitkomen. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de sneaker. Check ook dagelijks onze Releasekalender om up-to-date te blijven van aankomende sneaker releases.


A Bathing Ape
A Bathing Ape
Images by BAPE
Previous ArticleNext Article