A Bathing Ape brengt het Skullsta model terug 64

Morgen, 5 oktober 2019, brengt A Bathing Ape het iconische Skullsta model terug. De sneaker zal uitkomen in twee verschillende colorways.

A Bathing Ape, beter bekend als BAPE, is een Japans kledingmerk dat in 1993 werd opgericht door Nigo. Het merk is gespecialiseerd in streetwear. Tegenwoordig worden de items verkocht bij retailers over de hele wereld. Nigo beweert dat hij zijn inspiratie haalt uit vele bekende artiesten zoals Elvis Presley en the Beatles. Na zijn studie modebewerking op de universiteit heeft Nigo lange tijd als redacteur bij Popeye Magazine.

Nadat hij vier miljoen Yen leende van een kennis, die hem ook gebruik liet maken van zijn pand, opende hij op 1 april 1993 zijn eerste winkel. Deze winkel kreeg de naam Nowhere. Niet veel later besloot hij zijn eigen merk te beginnen. Dit merk vernoemde hij naar de film ‘Planet of the Apes’. Volgens Nico is de naam BAPE een afkorting van A Bating Ape In Lukewarm Water. Om zijn merk te promoten gaf Nigo de artiest Cornelius T-shirts die hij droeg tijdens zijn optredens. Twee jaar lang produceerde Nigo 30 tot 50 shirts per week. Hiervan verkocht hij de ene helf en de andere helft deelde hij uit aan vrienden. Begin 2005 lanceerde Nigo de eerste BAPE winkel in New York.

In 2010 raakte het merk uit de mode en bleek dat het merk $22,5 miljoen aan schulden had verzameld. In 2011 trad Nigo af als CEO en verkocht het merk aan modeconglomeraat I.T. uit Hong Kong voor een enorm klein bedrag, namelijk $2,8 miljoen. Tegenwoordig is Nigo mede-eigenaar en hoofdontwerper van de kledingmerken Billionaire Boys Club en Ice Cream. Dit zijn beide merken van de artiest Pharrell Williams.

A Bathing Ape Skullsta | Details

Langzaam en stabiel probeert het merk langzaam terug te komen. Zo brengen zij twee neutrale colorways uit van het Skullsta model. De ene colorway beschikt over een wit lederen canvas met zwarte accenten en de andere colorway is precies het tegenovergestelde. Onder de uppers zijn vergeelde zolen te vinden, waardoor een vintage afwerking wordt toegevoegd die oudere paren op natuurlijke wijzen hebben aangenomen. Op de zijkanten zijn sterlogo’s te vinden en de toebox beschikt over dezelfde afwerking als de zool.

Morgen, zaterdag 5 oktober 2019, zullen beiden colorways van het Skullsta model uitkomen. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de sneaker. Check ook dagelijks onze Releasekalender om up-to-date te blijven van aankomende sneaker releases.


A Bathing Ape
A Bathing Ape
Images by BAPE
Previous ArticleNext Article

Drie nieuwe designs van adidas MakerLab voor een StockX veiling 6

Drie unieke designs van de adidas Campus 80, uit een project van MakerLab, zullen op een nooit eerder vertoonde manier releasen via StockX. Van de drie sneakers zullen alle per model 333 paartjes beschikbaar zijn waarop geboden kan worden.

adidas MakerLab

adidas MakerLab is door adidas gecreëerd om creativiteit, samenwerkingen en onderzoeken aan te moedigen. Het laatste project van MakerLab zijn drie opnieuw ontworpen versies van de Campus 80. De designs zijn gemaakt door Alex Nash, Helen Kirkum en Shun Hirose van de Japanse boetiek RECOUTURE. Zij hebben de kans gekregen om al de designs te maken met alle artistieke vrijheid die er nodig was. Voor de eerste keer ooit zullen de schoenen direct aan de markt geleverd doormiddel van een StockX IPO. Dit houd in dat de sneakers online zijn gekomen op StockX en er op geboden kan worden. De hoogste bieder wint en men kan de biedingen van andere niet zien. Op deze manier worden de bots en raffles ontweken. Ook hoeft er niet voor een winkel gekampeerd te worden om de release te bemachtigen.

Helen Kirkum

Helen Kirkum heeft een sneaker gecreëerd die eruit ziet alsof hij nog niet af is. Verschillende natuurlijke kleurtinten en details zijn gebruikt om een onafgemaakte imperfecte look te creëren. Een maat label is vast genaaid aan de toe box en het naaiwerk op de upper is los. Ook is er een tong gebruikt als overlay op de zijkant van de schoen. Daarnaast kan de overlay bij de hiel los gehaald worden.

Adidas Campus 80 by Helen Kirkum from Adidas MakerLab

Alex Nash

Alex Nash heeft ervoor gekozen om een uitbundig design te maken. De upper is bruin en heeft verschillende kleurrijke overlays. De veters zijn van een neon groene kleur net als de binnenkant van de sneaker. Ook lijkt er een dubbele upper boven de hals uit te steken. Op de midfoot zit een grote rode band met daarop de adidas branding in het wit. Om vervolgens het opvallende design af te maken heeft de witte zool een paarse outsole en neon oranje naaidraad.

Adidas Campus 80 by Alex Nash from Adidas MakerLab

Shun Hirose

Het design van Shun Hirose is misschien wel het rustigste design van de drie. De upper is een mix van zwart, grijs, rood en blauw. Ook zijn er verschillende witte details te zien zoals de overlay op de hiel en de welbekende adidas strepen. Tenslotte is aan de buitenkant van de schoen het zwarte materiaal over de witte zool heen geklapt.

Je kunt op de schoenen bieden via StockX tot en met vrijdag 18 oktober. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuwe releases.

Adidas Campus 80 by Shun Hirose from Adidas MakerLab
Images by adidas

Deadstock Sneaker Market komt terug met een nieuwe editie in Tilburg 14

Sneaker events zijn de plek waar liefhebber samenkomen om sneakers te kopen, te praten of om lekker rond te struinen. Vandaar dat we ook weer reikhalzend uit kijken naar een nieuwe editie van Deadstock Sneaker Market.

DSM is een redelijk nieuwe sneakerbeurs die ondertussen al twee keer heeft plaats gevonden. Eerder was het evenement in Nijmegen (2018) en in Eindhoven (voorjaar 2019) en dit najaar is er weer een nieuwe editie met een nieuwe locatie: Tilburg! Een leuke eigenschap aan het event is dat het niet in de randstad is maar juist hierbuiten, want sneakerliefhebbers zijn overal.

Deadstock Sneaker Market 2019 Tilburg

Deze Tilburg editie wordt er weer eentje om echt te bezoeken! Er worden ruim 80 tafels verwacht die vol staan met sneakers en sneaker gerelateerde producten. Buiten sneakers is er ook ruimte voor kunst, tattoo, muziek en natuurlijk (street)fashion. De nieuwe locatie betreft de Oude Wagenmakerij in Tilburg. Deze locatie oogt zeer ruimtelijk en heeft een lekker industriële ruwe look, perfect voor een sneakerevent als DSM.

De kaartverkoop is ondertussen begonnen en een kaartje kost €10,-. Op de site van Deadstock Sneaker Market kan je een kaartje aanschaffen! Wil je er zeker van zijn dat je op tijd bent en dat niet alle goede paartjes weg zijn, dan kan je kiezen voor een Premium ticket. Met deze Premium ticket heb je namelijk een uur eerder toegang tot het terrein. Heb jij nou nog veel sneakers of ben je een verkoper? Dan kan je via info@deadstocksneakermarket.com contact opnemen om een tafel te huren.

Check hieronder een recap en een foto reportage van de laatste editie!

Afbeeldingen: Nikki van Toorn voor Deadstock Sneaker Market

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ heeft een release datum 18

De Yeezy 380, Yeezy 700 MNVN, Yeezy 500 High en Yeezy Basketball zijn allemaal Yeezy Silhouetten waar we ons op kunnen verheugen en daar mag de Yeezy 500 ‘Stone’ niet aan ontbreken. De ‘Stone’ colorway voor de yeezy 500 released op zaterdag 2 november 2019.

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ wordt de zesde colorway uit de 500 serie en lijkt qua colorway weer bijna identiek op zijn voorgangers. Wat er dit keer wel veranderd is aan het model is het mesh en de tong op het bovenwerk. Deze zijn veranderd door neoprene materiaal en geeft de sneaker zo een heel andere look. De sneaker zelf heeft een beige en witte colorway met het neoprene materiaal net iets donkerder. Er is zoals altijd gebruikgemaakt van een adiPRENE midsole. Om de sneaker af te maken is de outsole gemaakt van gum.

De adidas Yeezy 500 ‘Stone’ komt uit op zaterdag 2 november 2019 in full-family sizing via adidas.nl/yeezy. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het allerlaatste sneaker nieuws! KLIK HIER om een overzicht te zien van alle webshops die de adidas Yeezy 500 ‘Stone’ zullen verkopen op 2 november.


adidas Yeezy 500 'Stone'

zaterdag 2 november 2019

Naar alle aanbieders
adidas Yeezy 500 'Stone'
adidas Yeezy 500 'Stone'
adidas Yeezy 500 'Stone'
Images by Hanzuying
Banner by Kickwhoshow