Naast de Nike Air Force 1 krijgt de Nike Cortez ook een Day of the Dead makeover

Een paar weken geleden zijn er foto’s verschenen van een Nike Air Force 1 die was geïnspireerd op het Mexicaanse feest- en herdenkingsdag Day of the Dead. Nike laat het hier niet bij, sterker nog, er schijnt een hele collectie aan te komen! Voor nu is er een extra sneaker bekend gemaakt, de Nike Cortez.

‘Day of the Dead’, ook wel bekend als “Dia de Muertos”, vind ieder jaar op 1 en 2 november plaats. Ze geloven dat op 1 november de zielen van kinderen terug keren naar de aarde en op 2 november geldt dit voor de volwassenen. Een jaar lang spaart men goederen die ze op deze speciale dagen kunnen offeren aan alle doden. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Nike het een en ander in petto.

Nike Cortez ‘Day of the Dead’ | CT3731-001

Als je even snel kijkt oogt deze sneaker niet veel anders dan andere colorways. Toch is het een speciale colorway, als je gaat kijken naar details zal het je verbazen. Om te beginnen bestaat de sneaker uit zwart sterk suède. Daarnaast heeft hij zwart lederen eyestays. Tevens is de zool zwart en loopt er een oranje streep over de midsole. Wanneer we naar de Swoosh gaan kijken zie je dat ze dezelfde print hebben gebruikt als die op de Air Force 1. Ten slotte beschikt de insole en de tong nog verschillende oranje details die in het teken staan van het evenement.

Wanneer ze precies gaan release is nog niet bekend maar we denken dat het gaat gebeuren rond deze speciale dagen. Tevens verwachten we dat de Nike Cortez rond de €85,- gaat kosten. Voor meer informatie raden we aan om vooral onze Releasekalender in de gaten te houden.


Nike Cortez 'Day of the Dead'

CT3731-001 · Prijs vanaf €157,-

Naar alle aanbieders
Day of the Dead
Day of the Dead
Day of the Dead
Images by: Nike

Previous ArticleNext Article