Mizuno brengt een OG model terug met een exclusieve release

Mizuno is een samenwerking met Patta aangegaan om de Mondo Control OG opnieuw uit te brengen. Dit is een silhouet uit de jaren ’90 uit het lopende archief van het Japanse label. De aankondiging komt nadat Mizuno eerder dit jaar met La MJC werkte om twee monochromatische versies van het model uit te brengen.

Het Japanse sportmerk Mizuno werd in 1906 opgericht in Osaka als Mizuno Brothers Ltd door de broers Rihachi Mizuno en Rizo. Zij verkochten westerse items zoals honkballen. Ook begonnen zij in 1907 atletische kleding te verkopen. Drie jaar later verhuisde de winkel en veranderde de naam naar in Mizuno Shop. Het merk bleef maar groeien en opende in 1961 zijn eerste fabriek in Los Angeles, Amerika onder de naam American Mizuno.

Mizuno Mondo Control OG | Details

De opnieuw gelanceerde versie zal over dezelfde Dynamic Foot Counter beschikken als het origineel uit 1995. De belangrijkste technologische vooruitgang voor deze sneaker is een stabilisator die tot het midden van de schoen reikt en de basis vormde voor de Wave Technology van Mizuno. Verder is de basis gemaakt van mesh, leer en suède. Op de neus en op de hiel is het leer terug te vinden. Op de zijsteunen kan je het suède terug vinden. Als eerbetoon aan de originele release, zal de opnieuw gelanceerde sneaker in een kleurenpalet van wit met blauwe en groene details. Op de zijkant is er ook Mizuno branding te vinden in een oranje kleur. Ook kan je Mizuno branding terug vinden op de tong. Als finishing touches heeft de midsole een witte kleur gekregen. De outsole alle kleuren die in de sneaker zijn terug te vinden.

Scroll naar beneden voor foto’s van de Mizuno Mondo Control OG. Morgen 4 oktober 2019 zal de sneaker exclusief uitkomen in de winkels van Patta in Londen, Amsterdam en Milaan. Vervolgens zal de sneaker op 11 oktober 2019 wereldwijd uitkomen via verschillende retailers. Bekijk onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Mizuno mondo control og patta buy cop purchase release information 1990s japanese running sneaker amsterdam milan london colorway
Mizuno mondo control og patta buy cop purchase release information 1990s japanese running sneaker amsterdam milan london colorway
Images by Patta
Previous ArticleNext Article