Nike geeft de Air Force 1 een opmerkelijke ‘Swoosh’ makeover

De gigant Nike heeft zijn iconische model, de Air Force 1, een opmerkelijke makeover gegeven. Nike brengt binnenkort namelijk een ‘Swoosh Pack’ uit en het pack zal beschikken over twee colorways.

In 1982 debuteerde het Air Force 1 model van Nike. Het model was in eerste instantie gemaakt voor basketbal. Echter werd de Air Force 1 al snel een lifestyle sneaker. Toen de sneaker voor het eerst uitkwam, was het de eerste sneaker die beschikte over de Nike Air technologie. Al snel bereikte de sneaker vele culturen en tegenwoordig word het model gezien als een iconisch silhouet.

Het model is vernoemd naar het vliegtuig waarin de president van de Verenigde Staten mee vliegt, de Air Force One. Tegenwoordig zijn er ongelofelijk veel verschillende colorways verkrijgbaar van deze sneaker en het is zelfs mogelijk om je eigen unieke Air Force 1 te customizen.

Nike Air Force 1 Low ‘Swoosh Pack’ | Details

Het model zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende colorways, een blauwe colorway en een zwarte colorway. Beide colorways beschikken over dezelfde details, alleen wel in zijn eigen kleuren. De sneaker heeft een basis gemaakt van leer met hierop de kenmerkende Swoosh op de zijkanten. Op de toebox bevindt zich een ook een kleine Swoosh. Op het zwarte model beschikt deze Swoosh over een zilveren kleur en op het blauwe model over een rode kleur. Net onder de veters staat er in blokletters ‘SWOOSH’. Deze tekst beschikt over dezelfde kleur als de kleine Swooshes op de toebox. Achterop de heeltab en bovenop de tong bevindt zich nog meer Nike branding, net als op de inlegzool. Als finishing touches heeft de outsole over een contrasterende kleur gekregen vergeleken met de witte midsole.

Bekijk hieronder foto’s van de nieuwe makeover op het iconische model uit 1982 en houd onze Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws over deze beauty, want er is nog geen officiële releasedatum bekend.


Nike Air Force 1 Low Swoosh Pack 'Navy'

CJ8731-400 · Prijs vanaf €573,-

Naar alle aanbieders
Swoosh Pack

Nike Air Force 1 Low Swoosh Pack 'Black'

CJ8731-001 · Prijs vanaf €139,-

Naar alle aanbieders
Swoosh Pack
Images by Nike

Previous ArticleNext Article