Er is een geheimzinnige samenwerking van Off-White x Nike onderweg 155

Virgil Abloh zijn label, Off-White, zet zijn samenwerking met Nike voort in 2020. Samen zullen zij een nieuwe samenwerking uitbrengen op een nieuw model, genaamd de Air Rubber Dunk.

Off-White geschiedenis

Off-White is op dit moment één van de grotere premium streetwear merken ter wereld. In 2013 richtte de Amerikaan Virgil Abloh het merk op in Milaan. Hij koos ervoor om het hoofdkantoor in Milaan op te richten, omdat hij wilde dat de collecties in Italië zouden worden gemaakt, maar toch in een Amerikaanse stijl. Vervolgens opende Abloh 15 showrooms verspreid over de hele wereld.

Voor Off-White had Virgil een ander merk genaamd Pyrex Vision. Dit label was niet zo bekend als Off-White dat nu is, maar de items werden toch met open armen ontvangen door vele Amerikaanse beroemdheden. Op een gegeven moment begon Virgil kledij in te kopen van het merk Ralph Lauren. Dit customizede hij en verkocht hij door voor een hogere prijs. Niet veel later werd hij hiermee geconfronteerd en besloot hij het label ‘Pyrex Vision’ te schrappen.

Off-White x Nike ‘The Ten’ collectie

In november 2017 ontstond misschien wel één van de meest gehypede samenwerkingen ooit. In november debuteerde namelijk de eerste samenwerking tussen Off-White en Nike. Samen begonnen zij met het uitbrengen van ‘The Ten’ collectie. De collectie bestond uit twee verschillende packs van vijf sneakers. Het eerste pack heette het ‘Revealing’ pack. Het pack bestond uit de Off-White x Nike Air Jordan 1, Air Max 90, Air Max Presto, Air VaporMax en de Blazer Mid. Ook kwam er een tweede pack, genaamd het ‘Ghosting’ pack. In deze pack bevinden zich de Air Max 97, React Hyperdunk, Air Force 1, Zoom Vaporfly en de Converse Chuck Taylor All Star.

Deze tien sneakers hebben ervoor gezorgd dat stijl en performance naar een heel nieuw level werd getild. De collectie werd al maandenlang geteased via vele beroemdheden die foto’s van de sneakers deelde op Instagram. Ook dit is een reden waarom de sneakers zo gehyped waren.

Off-White x Nike Air Rubber Dunk | Details

Vandaag is er nieuws naar buiten gekomen over een nieuwe samenwerking tussen Off-White x Nike. Het gaat om een nieuw model genaamd de ‘Air Rubber Dunk’. In totaal komen er drie colorways uit, een zwart/wit/groene, een goud/zwarte colorway en als laatste een wit/blauwe colorway. Helaas zijn er nog geen foto’s naar buiten gekomen van het nieuwe model, maar wij verwachten dat de sneaker over kenmerkende Off-White branding zal beschikken.

Ook is er nog geen officiële releasedatum bekend van de Off-White x Nike Air Rubber Dunk. Wij verwachten dat de sneaker uit zal komen in de lente van 2020. Aan de sneaker zal waarschijnlijk een prijskaartje hangen van €180,-. Blijf Sneakerjagers goed in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze interessante samenwerking.


Air Rubber Dunk
Image by @py_rates_

Previous ArticleNext Article

De ‘Flax’ colorway keert terug op de Nike Air Force 1 2

Het is natuurlijk geen herfst wanneer er geen Nike Air Force 1 ‘Flax’ uit komt. Nike brengt elk jaar weer deze herfst colorway uit op de all zo populaire Air Force 1 en dit jaar dus weer! De ‘Flax’ colorway zit op de High en Low versie van de sneaker.

Het is niet gek dat de ‘Flax’ colorway elk jaar weer terug keer op de Air Force 1, want het is de perfecte colorway voor voor de herfst en is de Air Force 1 een grote “ESSENTIAL”. Het bovenwerk van beide sneakers is gemaakt van nubuck. Bij de high top zit een grote strap rondom de enkel om je sneaker nog extra goed strakker te maken. Een mooi detail op de sneaker zijn de ronde veters en geven de sneaker zo een andere look. Het bovenwerk van de sneakers zitten op een Air midsole.

De Nike Air Force 1 High en Low zijn alle twee nog verkrijgbaar in veel maten! Check hieronder de afbeeldingen en bekijk onze Releasekalender voor een volledige store list overview van de winkels die deze herfst essentials nog verkopen.


Air Force 1 'Flax'
Air Force 1 'Flax'
Air Force 1 'Flax'
Images by Sneakerjagers

Nike Air Force 1 High '07 'Flax'

Prijs vanaf €129,-

Naar alle aanbieders

Air Force 1 'Flax'
Images by Sneakerjagers

Nike Nike Air Force 1 '07 WB 'Flax'

Prijs vanaf €112,-

Naar alle aanbieders

Er is een CLOT x Air Jordan 1 Mid aan de ‘Fearless’ collectie toegevoegd 3

Een aantal weken geleden onthulde Edison Chen zijn make-over op de Air Force 1 in twee verschillende colorways. Nu maakt hij zich ook op voor een volgende samenwerking. De bekende CLOT print zal namelijk ook terug te vinden zijn op de Air Jordan 1 Mid als onderdeel van de ‘Fearless’ collectie.

Edison Chen is een in Canada geboren acteur, zanger, rapper en modeontwerpen uit Hong Kong. Door een kijkje te nemen in de modewereld steeg zijn succes als jong popicoon. Al snel werd hij partner van Kevin Poon en Billy Ip, de oprichters van CLOT. CLOT is een kledingmerk dat wordt omschreven als een lifestyle company. Het merk richt zich vooral op de jeugd en het brengen van streetwear naar China en Hong Kong. Ook heeft CLOT al vele samenwerkingen achter zijn naam staan. Zo heeft het merk samengewerkt met merken als adidas, Nike, BAPE en Disney.

CLOT x Air Jordan 1 Mid ‘Fearless’ | CU2804-100

Deze Air Jordan 1 Mid is veel rustiger aangekleed dan de Air Force 1’s. De sneaker beschikt wel over hetzelfde patroon, maar over een minder opvallende kleur, namelijk grijs. Het bovenwerk is gemaakt van nylon dat nauw lijkt op het luxe satijnmateriaal. Op de upper is van enkel tot teen hetzelfde patroon te vinden. Ook is de Swoosh op deze sneaker erg bijzonder. Deze begint namelijk heel normaal, maar vervaagt langzamerhand als je verder naar achteren kijkt. Op de veters is een Chinees token vastgebonden dat staat voor Jordan. Als finishing touch beschikt de outsole over een rode kleur, om wat extra contrast toe te voegen.

De CLOT x Air Jordan 1 Mid ‘Fearless’ zal uitkomen op 7 december 2019, dus zet deze datum alvast in je agenda! Er is jammer genoeg nog geen prijs bekend van deze sneaker dus blijf onze Releasekalender goed in de gaten houden om op de hoogte te blijven van deze release.


CLOT
CLOT
CLOT
Images by Nike

Een limited colorway voor de Slam Jam x Nike Blazer Mid 14

In het begin van 2019 vierden de Italiaanse retailer, Slam Jam, haar 30 jarig bestaan en bracht hierbij de onderste boven Swoosh Nike Blazer Mid uit in een witte colorway. Nu zijn er afbeeldingen geleaked met een tweede colorway voor de Slam Jam x Nike Blazer Mid.

De tweede colorway van de Slam Jam x Nike Blazer Mid is het tegenovergestelde van de eerste White/Black colorway. Het bovenwerk is dus gemaakt van zwart leer en de Swoosh is wit. Hierdoor behoud de sneaker de klassieke look van de Blazer Mid. Suède panelen zijn geplaatst op de voorvoet en eyestays. Van de buitenkant lijkt de Blazer op een normale Blazer Mid, maar als je de zijkanten bekijkt, zie je dat de Swoosh ondersteboven is. Dit geeft de sneaker een erg unieke look. Een ander mooi detail is op de hiel van de sneaker waar “CLASS” en “1977” staat.

Van de Slam Jam x Nike collab komen maar 1977 paartjes uit. Dit betekend dat het moeilijk word om een paartje te kunnen scoren. De SlamJam x Nike Blazer Mid released op 29 November 2019 via de Nike SNEAKRS app en SlamJam. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze blogs in de gaten om op de hoogte te blijven van het nieuwste sneaker news.


Slam Jam X Nike Blazer Vintage '77 'Black'

vrijdag 29 november 2019

Naar alle aanbieders
Slam Jam x Nike Blazer Mid
Slam Jam x Nike Blazer Mid
Slam Jam x Nike Blazer Mid
Slam Jam x Nike Blazer Mid
Images by Nike