Skip to content
Upcoming

Top 10 sterkste samenwerkingen in onze mooie sneakerscene van de afgelopen vijf jaar!

21 september 2019 16:00
Top 10 sterkste samenwerkingen in onze mooie sneakerscene van de afgelopen vijf jaar!

Door de jaren heen zijn er in de sneakerscene verschillende prachtige samenwerkingen geweest die we nooit meer zullen vergeten. Wij van Sneakerjagers dachten, laten we eens naar de tien bijzonderste samenwerkingen kijken van de afgelopen vijf jaar. Dit zijn er natuurlijk veel meer geweest maar we hebben ons best gedaan om een echte top tien ervan te maken.

Ben jij benieuwd naar welke pareltjes er allemaal in staan, scroll dan even naar beneden en check welke samenwerkingen geschiedenis hebben geschreven.


Travis Scott x Nike

Iedereen wil wel zijn of haar favoriete sneaker ontwerpen, vele artiesten hebben dit natuurlijk ook mogen doen maar de manier waarop Travis dit doet is toch wel van een ander niveau. De materialen en details die gebruikt zijn natuurlijk weergaloos. De passie die hij in zijn muziek steekt vind je ook terug in al zijn colorways binnen de sneakerscene.

Travis Scott x Air Jordan 1

Off-White x Nike

Virgil Abloh heeft de afgelopen paar jaar verschillende colorways uitgebracht. De sterkste zijn misschien toch wel de colorways die bij ‘The Ten’ horen die in 2017 uitkwamen, waaronder deze Air Jordan 1. Sinds het moment dat hij de eerste sneaker had gereleased is hij niet meer weg te denken uit sneakerscene en daar zal binnenkort zeker geen verandering in komen.

Jordan 1 Retro High Off-White Chicago

Sean Wotherspoon x Nike

Wat niemand aan zag komen was dat er een model kon bestaan dat zo mooi uit zou kunnen zien als de Air Max 97/1. Hij wordt misschien dan ook wel gezien als een van de mooiste sneakers ooit gemaakt. Alles aan de sneaker klopt. De combinatie van de Air Max 97 en de Air Max 1. De corduroy die Sean heeft gebruikt voor de upper. De Kleurencombinatie. Er zal niet snel een sneaker gereleased worden die het niveau van deze beauty gaat evenaren.

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97 AJ4219-200 (Medial)

Eminem x Carhartt x Air Jordan

Dit is geen gevalletje van, oh dit is hard, dit koop ik wel even. Nee dan moet je wel even een tijdje sparen. Rond de €13.000,- is het dan ook wel een zeer exclusief sneakertje. Het uiterlijk van de Air Jordan 4 is dan wel subtiel maar ook ijzersterk. De drie hebben samen dan ook wel een legendarisch paartje op de markt gezet.


Atmos x Nike

Atmos en Nike hebben al een jaren lange samenwerking achter de rug. De dierlijke kleuren op de Air Max 1 sloegen al aan sinds de eerste dag dat de Nike Air Max 1 Animal uit kwam. Naast deze fantastische colorway zijn er natuurlijk meerdere verschillende strakke colorways. Met de Animal 2.0 hebben ze in 2018 weer bewezen dat deze samenwerking een uit duizenden is.

Air Max 1 Atmos Animal Pack 2.0 (2018 All Black Box)

Pharrell x N*E*R*D x adidas

In 2017 was het weer chaos bij ComplexCON. Meer dan 300 mensen probeerden dit bijzondere paartje te bemachtigen. Het is niet altijd feest geweest voor adidas en Pharell maar over dit paartje kunnen we wel zeggen dat het een gigantische must have is, net zoals de samenwerking met Chanel die in hetzelfde jaar werd gereleased.

nerd-adidas-hu-race-trail

Kaws x Air Jordan

Waar iedereen ook gek op was was de Air Jordan 4 samen met Kaws uit 2017. Zodra duidelijk werd dat deze release eraan kwam kon niemand meer wachten tot de verlossende dag. Wat wel grappig is, is dat de artiest zelf zegt dat hij ze nooit zou drage. Hij wilt geen ongemakkelijke gesprekken met mensen in de trein over de sneakers. Toch staat hij er wel om bekend dat het een een echte must have is die zeker in deze top 10 thuis hoort.

kaws-air-jordan-iv samenwerkingen

Diamond Supply Co. x Nike SB

In 2005 was het natuurlijk al zover maar in 2018 mochten Diamond Supply Co. en Nike SB hun samenwerking weer voortzetten en hoe goed ze dat zo wel niet aangepakt. Ze zouden 250 sneakers releasen op ComplexCon, maar de chaos brak werkelijk uit. Op dat moment moest hij gecanceld worden maar gelukkig is hij later nog uitgekomen.

Nike SB Dunk Low "Canary" samenwerkingen

Piet Parra x Nike

Jaren geleden hebben Piet Parra en Nike natuurlijk al verschillende exclusieve colorways uitgebracht maar als we gaan kijken naar de afgelopen vijf jaar mag hij natuurlijk niet ontbreken. De colorway uit 2018 gaat misschien wel online voor minder weg dan andere colorway maar hij doet zeker iet onder. De echte Piet Parra fan weet dat je deze wel in je collectie moet hebben.

Afbeeldingsresultaat voor nike air max 1 parra samenwerkingen

Kanye West x adidas

Toen Kanye nog bij Nike zat heeft hij natuurlijk weergaloze sneakers uitgebracht die ontzettend hard zijn gegaan. Maar we kunnen niet ontkennen dat sinds 2015, toen de rapper met adidas de samenwerking aanging, hij ontzettend sterke en unieke modellen op de markt heeft gezet die tot op de dag van vandaag als warme broodjes over de toonbanken gaan.

adidas Yeezy Boost 350 Pirate Black (2015) samenwerkingen