Nike werkt samen met een jongeren collectief uit Londen

Er zijn fotos opgedoken van een nieuwe Nike Air Max 90 ‘BSMNT’ in samenwerking met The Basement uit Londen. The Basement is een jongeren collectief waarmee Nike al eerder heeft samengewerkt.

Sinds 2013 is The Basement een jongeren collectief uit Londen die jonge creatievelingen probeert samen te brengen. Dit doen zij via online en offline platformen. De leden van dit collectief hebben verschillende achtergronden en worden geboden door hun passie voor de cultuur. Ze organiseren dan ook regelmatig meetings en leggen deze ervaring vast. Zij delen deze content via hun website en dat heeft voor een grote following gezorgd.

Al eerder is er een Nike sneaker uitgekomen in samenwerking met The Basement. Dit was de Nike Dunk Low BSMNT. Het design van deze sneaker is toen gemaakt door een lid van het collectief. Er zijn negen verschillende materialen gebruikt om zo de diversiteit van de jeugd uit te beelden. Deze keer zal er een Nike Air Max 90 uitkomen in een grijze colorway. De upper is gemaakt van verschillende grijze materialen die allemaal een iets andere tint hebben. Het meest opvallende van deze release is het verwisselbare Swoosh logo. Het logo komt in een zwarte, een witte, een oranje en een reflecterende lichtgroene kleur.

De sneaker komt uit op 19 oktober, met een prijskaartje van โ‚ฌ150,-. Houd onze sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuws over deze release.


BSMNT X Nike Air Max 90 'London' Velcro Swoosh

CI9111-002 · Prijs vanaf โ‚ฌ149,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 'BSMNT'
Nike Air Max 90 'BSMNT'
Nike Air Max 90 'BSMNT'
Nike Air Max 90 'BSMNT'
Swoosh logo's 'BSMNT'
The laces 'BSMNT'
Images by Nike

Previous ArticleNext Article