Een Nederlandse skatestore heeft een exclusive Nike SB Dunk collab aangekondigd

In 2019 zal er een Nederlandse winkel de samenwerking aangaan met Nike SB. De afgelopen periode zagen we al meerde Nike SB samenwerkingen op de Dunk maar ook op de Blazer. Maar dit keer is de samenwerking met niemand minder dan Ben-G uit Amsterdam.

Ben-G is een Amsterdamse skateshop waar het echt om skateboarden draait. De winkel bestaat al sinds 2005 en is uitgegroeid tot een van de beste skateshops in Nederland.

Het lijkt erop dat Nike SB de populariteit van de SB Dunk wilt terug halen. We hebben natuurlijk al verschillende collabs gezien de afgelopen periode, denk maar aan de Parra en Supreme Dunks. Net als die twee collab heeft ook deze sneaker weer het originele Dunk model. In vergelijking met de huidige Dunk zijn er subtiele maar belangrijke verschillen. Het veterpand is dan ook het meest in het oog springende detail. Waar Ben G nog verder is gegaan met de Swoosh. De grote Swoosh aan de zijkant is dan ook weg gehaald. Maar op de gehele upper zijn kleine ingestanste Swooshjes te vinden. De sneaker is verder afgemaakt met groene details en staat op een cremekleurige midsole

Op dit moment is er nog geen officiële release datum bekend gemaakt. Maar verwacht maar dat ze snel zullen gaan droppen, de verwachting is rond de tweede week van oktober. Het kan ook iets eerder of wat later zijn. Check hier onder de foto’s en een mock-up hoe de sneaker er uit komt te zien!


Ben G X Nike Sb Dunk Low Pro OG

Ben G X Nike Sb Dunk Low Pro OG
Afbeelding: Eric Koston
Ben G X Nike Sb Dunk Low Pro OG  mock up
Afbeelding: SB-SET

Previous ArticleNext Article