Skip to content
Watch

Jaimie van Heije, Chef-kok en sneakerverzamelaar, is te gast in de tweede aflevering van Sneakerjagers podcast

16 september 2019 14:00
Jaimie van Heije, Chef-kok en sneakerverzamelaar, is te gast in de tweede aflevering van Sneakerjagers podcast

Passie voor koken én sneakers is een combinatie waar we bij Sneakerjagers van smullen! In de tweede aflevering van de Sneakerjagers ‘On Air’ podcast is rock-‘n-roll chef en sneakerverzamelaar Jaimie van Heije te gast.

Jaimie van Heije begon rond 2012 met zijn restaurant aan de Kerkstraat in Ouderkerk aan de Amstel waar vroeger één van zijn leermeesters Ron Blaauw kookte. Hij erfde zijn passie voor eten van zijn vader die zelf ook gerenommeerd kok en cateraar was. De rest is geschiedenis! Jaimie hoort inmiddels met zijn enorm perfectionistische werkwijze bij de top in Nederland en ver daarbuiten. De Michelin gids schrijft: “Jaimie van Heije en zijn ambitieuze keukenteam brengen rock & roll. Dat merk je al aan de muurschildering van Selwyn Sanatori die het bistro-interieur pit geeft. De rocksterren van de swingende keuken zijn seizoensgebonden gerechten waarin Indische invloeden zijn verwerkt. Spannend en barstensvol smaak.

@Jaimie van Heije
@jaimievanheije

En dan zijn passie voor sneakers. Holy Moly! Kijk maar eens op Instagram. Een must-follow account voor iedereen die van mooie foodfoto’s en sneakers houdt. De meest begeerde sneakers omringt met perfect opgemaakte gerechten. Hoe cool! Zijn collectie (500+ paar) is zorgvuldig opgebouwd en elk individueel paartje heeft voor Jaimie een eigen verhaal. De colorways en het verhaal achter silhouetten is vaak een inspiratiebron voor nieuwe gerechten. Daarnaast kan hij enorm leuk vertellen over zijn zoektocht naar de juiste paartjes, wat hij doet om ze te bemachtigen en hoe hij zijn sneakerpassie leeft.

Jaimie van Heije
Nike x UNDERCOVER
@Jaimie van Heije

Je hoort het allemaal in de tweede aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’ podcast met Jaimie van Heije . De podcast is vanaf woensdag 18 september te beluisteren via Spotify of Apple Podcasts en te zien via Youtube.