Nike geeft de Air Force 1 Low een makeover voor ‘Day of the Dead’ festival

Van schedels tot aan gezichtsverf en kleurrijke outfits, wij hebben het over Mexico’s ‘Day of the Dead’ festival. Nike heeft zich door dit grote feest laten inspireren en hun creativiteit gebruikt op de legendarische Air Force 1 Low.

De Air Force 1 Low debuteerde in 1982 als basketbalschoen. Het model werd vernoemd naar het vliegtuig waar de Amerikaanse president mee vloog. Het was de eerste sneaker die beschikte over Nike Air. Al snel kreeg de sneaker voet aan de grond over de hele wereld, van basketbalvelden tot aan de hip hop cultuur. Natuurlijk blijft de Air Force 1 trouw aan zijn roots met zachte, veerkrachtige demping. Echter heeft de sneaker ondertussen wel al de iconische status van Nike Air overtroffen.

Nike Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ | CT1138-100

Op het eerste gezicht lijkt de Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ op een eenvoudige witte low-top met gele, blauwe, roze en groene lijnen. Zodra je je meer focust op de sneaker zul je al snel zien dat dit niet het geval is. Beginnend op de toebox loopt een herhalende schedelprint die moeilijk te zien is. Deze schedelprint loopt door tot achterop de sneaker. Vervolgens is deze schedel ook terug te zien op het inlegzool in een roze kleur. Ook op de tong bevind zich de Swoosh in een roze kleur.

Deze interessante Nike Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ zal hoogst waarschijnlijk uitkomen tijdens het festival dat van 31 oktober 2019 tot en met 2 november 2019 duurt. Echter is er alleen nog niet bevestigd. Bekijk hieronder de officiële afbeeldingen van de sneaker en houd goed onze Releasekalender in de gaten voor meer informatie.


Nike Air Force 1 Low 'Day Of The Dead'

CT1138-100 · Prijs vanaf €219,-

Naar alle aanbieders
Day of the Dead
Day of the Dead
Images by Nike

Previous ArticleNext Article