Sneakersnstuff toont voor het eerst exclusieve foto’s van de unieke Air Tailwind IV ’20th Anniversary’

Toen in de jaren negentig het internet nog niet de baas was en grote samenwerkingen van verschillende bedrijven nog totaal niet aan de orde waren, moesten de bedrijven zelf hun grenzen verleggen om een pracht stuk te creëren. Dit gebeurde vooral in 1999, toen ze op het punt stonden om een nieuwe eeuw in te gaan.

Toen eenmaal het internet was ontstaan en commercials en video’s een hele nieuwe kijk op het leven gaven ontstond er een ongekend tijdperk. Iedere ging met een toekomstige visie over straat. Iedereen ging elektronisch, de contrasten van materialen werden anders, er ontstonden buitenaardse looks. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het jaar 1999 was tevens het jaar dat Sneakersnstuff voor het eerst haar deuren open deed en het jaar dat de eerste Nike haar eerste Nike Air Max Tailwind IV werd uitgebracht. Het design van de Sneakersnstuff X Nike Air Max Tailwind IV ’20th Anniversary’ is afgeleid van de eerste prototype van de Air Max Tailwind IV uit 1979. Deze sneaker is nooit uitgekomen. Destijds was dit de allereerste voetstap tot iets revolutionairs.


nike-air-max-tailwind-IV-SNS-SMU-GIF-2

De details

De veelbelovende sneaker die gaat uitkomen is er een waar ze goed over hebben nagedacht. Door een goede combinatie van materialen mesh, nubuck, suede, robuust textiel, leer en uitstekende foam heeft hij een ongekend uiterlijk. Door het zachte blauw, het sterke geel en de zwarte midsole doet hij je enorm denken aan het prototype uit 1979. Deze sneaker is dan ook een echte subtiele eye catcher met een prachtig verhaal.

nike-air-max-tailwind-IV-SNS-SMU-GIF3

Op 19 september gaat Sneakersnstuff deze sneaker releasen. In de Sneakersnstuff app kun je je nu inschrijven voor de raffle. Tevens hangt er een prijskaartje aan van €169,-. We raden je aan om er meteen achteraan te gaan want hoogstwaarschijnlijk gaan ze als warme boordjes over de toonbank.


Sneakersnstuff X Nike Air Max Tailwind IV '20th Anniversary'

CK0901-400 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakersnstuff

Previous ArticleNext Article