Een bijzonder Nike Air Jordan 1 design 56

Nike en COMME des GARÇONS hebben in het verleden al een aantal toffe sneakers uitgebracht. Er werd dan ook al langer gesproken over een CDG Homme Plus x Air Jordan 1. Nu is het eindelijk zover, want de sneakers komen eraan!

Vanaf 1969 verkocht Rei Kawakubo haar ontwerpen onder de naam COMME des GARÇONS aan verschillende winkels in Tokio. Vier jaar later, in 1973, opende ze haar eerste winkel. En dit was zo een groot succes dat ze binnen een decennium 150 winkels over heel Japan had. Het doel van Kawakubo was om COMME des GARÇONS, dit betekent ‘als jongens’, kleding te bieden die comfortabel was. De kleding werd ontworpen voor de onafhankelijke vrouw. Kawakubo deed ook het tegenovergesteld van wat in de westerse cultuur beschouwd werd als ‘sexy’. Zij vond onthullende kleding niet ‘sexy’ en vond het saai. En daarom waren haar ontwerpen ook het tegenovergestelde hiervan. De eerste sneaker van Nike en COMME des GARÇONS kwam al in 1999 en sindsdien zijn er al tientallen sneakers van de twee merken uitgebracht. En nu komt er dan eindelijk de CDG Homme Plus x Nike Air Jordan 1.

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 | Details

De sneaker lijkt niet op een normale Air Jordan 1. Er bevinden zich lederen riemen, die zilveren ringen en studs bevatten, om de enkel van de sneaker. De sneaker is dan ook geïnspireerd op de motorwereld. Dit zie je ook aan de lange tong, die lijkt op motorlaarzen. De sneaker bevat nog wat zilveren details. Op de buitenkant van de tong, op de hak en aan de binnenkant van de tong bevindt zich het Jumpman logo. Op de inlegzool staat ‘COMME des GARÇONS Homme PLUS’. Het model komt in twee kleuren, namelijk wit en zwart.

De sneakers komen deze zaterdag, 14 september 2019, uit bij Dover Street Market en bij de COMME des GARÇONS winkels voor een prijs van ongeveer €315,-. Scroll naar beneden voor foto’s van de sneakers. En houd onze Releasekalender in de gaten voor de laatste sneaker updates!


COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘White’ – CN5738-100

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘Black’ – CN5738-001

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Dit Air Max model van Nike heeft een gecamoufleerde makeover gekregen 8

Nike bereid zich goed voor op de herfst met deze aankomende colorway op de Air Max 90. Als er iets is waar vele Air Max fans van houden, is een totaal onverwachte makeover op een iconisch model. Er zijn foto’s naar buiten gekomen van een nieuwe Nike Air Max 90, genaamd ‘Camo’. Deze aparte, opvallende sneaker ziet eruit als een fysieke samenvoeging van een worsteling tussen een paard en een krokodil.

De legendarische Air Sole Unit van Nike zag in 1978 voor het eerst daglicht in Nike schoenen. Negen jaar later verscheen de eerste Air Max, de Air Max 1. De schoen beschikte over een zichtbare luchtkamer in de hak waardoor fans niet alleen de Air Sole Unit konden voelen, maar ook konden zien. Drie jaar na deze release kwam Nike met de Air Max 90. Hier was de zichtbare luchtkamer nog beter te zien, omdat de Air Unit nog groter was dan die van zijn voorganger.

Nike Air Max 90 ‘Camo’ | CU0675-300

Het Air Max 90 model beschikt over een enorm opvallend bovenwerk, die perfect past bij het weer dat onderweg is. Het bovenwerk begint met een ponyhaar met een camouflageprint en dit loopt vervolgens over in een groen/bruine krokodillenprint. Dit loopt vanaf de zijkanten door tot aan het mudguards en de hiel. Details als de eyestays, het plastic gedeelte van de midfoot en de heeltab beschikken zijn gemaakt van doorschijnend materiaal. De binnenkant is gemaakt van een rode kleur, net zoals de outsole onder de gedeeltelijke transparante olijfkleurige midsole. Deze rode details geven de sneaker een sportieve flair die het uiterlijk compleet maken.

Deze gewaagde Air Max 90’s zijn alleen voor de die hard Air Max fans bedoeld en zullen later dit najaar uitkomen via nike.com. Bekijk hieronder afbeeldingen van de sneaker en vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers te checken voor het laatste sneaker nieuws.


Nike Air Max 90 'Camo'

vrijdag 1 november 2019

Naar alle aanbieders
Camo
Camo
Camo
Images by Nike

Een langer zomergevoel met deze unieke Air Force 1 ‘Iridescent’ 15

Een onmisbaar model voor iedere kledingkast is natuurlijk de Nike Air Force 1 Low. Een sneaker model met al veel verschillende designs maar geen zoals deze colorway. De Nike Air Force 1 ‘Iridescent’ heeft een regenboog overlay.

De Nike Air Force 1 ‘Iridescent’ is een nieuwe versie van de klassieke Nike Air Force 1. Het bovenwerk is van leer en heeft verschillende regenboog overlays. De tong, hiel en een deel van het bovenwerk hebben deze opvallende overlay gekregen. Het regenboogeffect samen met de witte basis van de schoen zorgen voor een zomerse look. Perfect om de zomer nog wat langer door te zetten in de aankomende koude dagen. De rest van de schoen heeft dezelfde details en kenmerken zoals we gewend zijn van Nike. De OG Nike Air demping in de schoen zorgt voor een comfortabel gevoel. Deze gemakkelijk te combineren schoen word weer opnieuw gereleased bij Sneakerbaas.

Shop deze sneaker nu bij Sneakerbaas voor €109,95! Wees snel voordat ze uitverkocht zijn. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuwe releases! Check hieronder mooie foto’s van de sneaker.


Nike Air Force 1 Low 'Iridescent Silver'

Nu voor €110,-

Bekijken bij Sneakerbaas
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Images by Sneakerjagers

Een geremixte Air Jordan 5 genaamd ‘Alternate Grape’ 17

Er waren in het begin van dit jaar al wat geruchten over een nieuw variant van de Air Jordan 5 ‘Grape’ colorway. Er is nu eindelijk een nieuwe foto verschenen van de Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’ .

De kleur van de schoen wordt ‘Alternate Grape’ genoemd. De originele Air Jordan 5 in de kleur ‘Grape’ is een iconische colorway van Jordan Brand. De schoen roept het gevoel van nostalgie op. Dit was de eerste samenwerking van Air Jordan met iemand die niet een atleet was, namelijk Will Smith. De schoen was te zien in The Fresh Prince of Bel-Air en dat maakt de schoen een tijdloze trendsetter.

Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’ | 136027-500

In deze colorway is de basis van de schoen van paars suède. De schoen bevat zwarte accenten. Zo zijn de veters, eyelets, mesh zijpanelen en de midsole zwart. De lace-lock is groenblauw net zoals de haaienvinnen op de midsole. De tong van de schoen is zilver met een paars Jumpman logo. De outsole is zwart en ook deels doorschijnend. Deze schoen ziet er dus net iets anders uit dan de eerder gelekte foto’s van de Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’.

De schoen wordt verwacht in april 2020 en zal dan te koop zijn bij Nike en geselecteerde retailers. Er zal een prijskaartje van ongeveer €180,- aan hangen. Houd goed onze Releasekalender in de gaten voor meer updates en scroll naar beneden voor de foto van de schoen!


Air Jordan 5 'Alternate Grape'
Image by @zsneakerheadz