Een bijzonder Nike Air Jordan 1 design 250

Nike en COMME des GARÇONS hebben in het verleden al een aantal toffe sneakers uitgebracht. Er werd dan ook al langer gesproken over een CDG Homme Plus x Air Jordan 1. Nu is het eindelijk zover, want de sneakers komen eraan!

Vanaf 1969 verkocht Rei Kawakubo haar ontwerpen onder de naam COMME des GARÇONS aan verschillende winkels in Tokio. Vier jaar later, in 1973, opende ze haar eerste winkel. En dit was zo een groot succes dat ze binnen een decennium 150 winkels over heel Japan had. Het doel van Kawakubo was om COMME des GARÇONS, dit betekent ‘als jongens’, kleding te bieden die comfortabel was. De kleding werd ontworpen voor de onafhankelijke vrouw. Kawakubo deed ook het tegenovergesteld van wat in de westerse cultuur beschouwd werd als ‘sexy’. Zij vond onthullende kleding niet ‘sexy’ en vond het saai. En daarom waren haar ontwerpen ook het tegenovergestelde hiervan. De eerste sneaker van Nike en COMME des GARÇONS kwam al in 1999 en sindsdien zijn er al tientallen sneakers van de twee merken uitgebracht. En nu komt er dan eindelijk de CDG Homme Plus x Nike Air Jordan 1.

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 | Details

De sneaker lijkt niet op een normale Air Jordan 1. Er bevinden zich lederen riemen, die zilveren ringen en studs bevatten, om de enkel van de sneaker. De sneaker is dan ook geïnspireerd op de motorwereld. Dit zie je ook aan de lange tong, die lijkt op motorlaarzen. De sneaker bevat nog wat zilveren details. Op de buitenkant van de tong, op de hak en aan de binnenkant van de tong bevindt zich het Jumpman logo. Op de inlegzool staat ‘COMME des GARÇONS Homme PLUS’. Het model komt in twee kleuren, namelijk wit en zwart.

De sneakers komen deze zaterdag, 14 september 2019, uit bij Dover Street Market en bij de COMME des GARÇONS winkels voor een prijs van ongeveer €315,-. Scroll naar beneden voor foto’s van de sneakers. En houd onze Releasekalender in de gaten voor de laatste sneaker updates!


COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘White’ – CN5738-100

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘Black’ – CN5738-001

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
Images by Nike

Previous ArticleNext Article

Dames, de Nike Air Max 97 ‘Ghost’ zal binnenkort verkrijgbaar zijn 1

De zomer staat voor de deur, en dat is voor Nike een reden om een hele hoop nieuwe colorways van verschillende sneakers te releasen. Zo ook voor de Nike Air Max 97, de nieuwe colorway ‘Ghost’ zal exclusief voor dames zijn. Wanneer de Nike Air Max 97 ‘Ghost’ precies gereleased zal worden is nog onbekend, wel verwachten wij dit toffe paartje in 2020.

In 1977 kwam de Air Max 97 op de markt, dit model van Nike werd ontworpen door Christian Tresser. De allereerste colorway van de AM 97 was de ‘Silver Bullet’. Dit model was de eerste sneaker die een volledig air unit beschikt over de gehele zool. Dit zorgt natuurlijk voor een ultiem comfort en een super mooie look. Ondertussen is deze sneaker ook als golfschoen op de markt.

Nike Air Max 97 ‘Ghost’ | CZ6087-102

De Air Max 97 valt natuurlijk op door de kleinere swoosh dan we gewend zijn en de verschillende overlays. Op deze ‘Ghost‘ colorways voor dames zijn met name lichte kleuren gebruikt. Dit zorgt voor een super cleane colorway. Op het bovenwerk zijn lederen overlays in blauwe en wit-crème tinten te zien. Ook de details op de sneaker zijn blauw van kleur. De swoosh is zwart van kleur, en ook hier omheen komt blauw terug. Op de hiel van de sneaker is in zwarte letters ‘Air Max’ te zien. De zwarte details zijn verder te zien op de outsole en de insole van de sneaker.

De Nike Air max 97 ‘Ghost’ zal gereleased worden voor dames, je kan dit paartje scoren voor €180,-. Wanneer deze toffe colorway van de Air Max 97 uit zal komen is nog onbekend maar deze zal in ieder geval bij Nike verkrijgbaar zijn, en bij een geselecteerd aantal retailers. Als jij als eerste op de hoogte wil zijn van updates rondom deze sneaker, kan je ons volgen op social media.


Nike Air Max 97 'Ghost'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

UPDATE: Nike komt met een nieuwe SNKRS App 141

08/07 UPDATE: Nike heeft inmiddels de nieuwe SNKRS app gelanceerd. Zodra je de oude SNEAKRS app opent krijg je direct het verhuisbericht te zien. Uiteraard kan je de nieuwe SNKRS app downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.

We kennen allemaal natuurlijk wel de Nike SNEAKRS App. De app van Nike waar limited drops en exclusieve sneakers worden gereleased en inspirerende verhalen worden gepubliceerd. Maar nu heeft Nike aangekondigd dat er een vernieuwde App komt, of eigenlijk een hele nieuwe app. Namelijk de Nike SNKRS App. Ja, je leest het goed. Ook de naam gaat dus veranderen in SNKRS. In de VS heet deze Nike app al zo, maar blijkbaar was het in EU voor Nike tot heden niet mogelijk om ook deze naam hier te voeren.

De nieuwe app zal op woensdag 8 juli 2020 live gaan en beschikt, naast dus een nieuwe naam, ook over een aantal nieuwe functies. Over die nieuwe functies zal de komende dagen meer bekend worden. Wel weten we al hoe de overgang van SNEAKRS naar SNKRS zal gaan. Je zal namelijk bij het openen van de huidige SNEAKRS App een update scherm krijgen die je doorstuurt naar de App Store of Google Play store. Daar kan je de nieuwe Nike SNKRS App downloaden. Wanneer de app gedownload is zal je hoe alles werkt haarfijn worden uitgelegd.

We verwachten in de komende dagen nog meer informatie te krijgen over de nieuwe functies. Houd daarom onze Blog pagina goed in de gaten! Wel heeft Nike al prijs gegeven dat op donderdag 9 juli 2020 de eerste drop in de nieuw Nike SNKRS app zal plaatsvinden, dus download die (h)app zodra deze live staat!

Twisted Resort en Converse komen met drie sneaker 10

Twisted Resort en Converse landen op aarde met deze nieuwe buitenaardse collectie. Woestijnen en Aliens zijn het thema van deze collectie. De drie sneakers die in de collectie zitten zijn de Chuck 70 Low, Chuck 70 High en de Run Star Hike.

Converse is een Amerikaans schoenen bedrijf dat sneakers, skate schoenen, lifestyle-schoenen, kleding en accessoires maakt. Het is opgericht in 1908 en is sinds 2003 een dochteronderneming van Nike. De welbekende Chuck Taylor All-Star werdt in het begin van de 20e eeuw gemaakt als basketbal schoen. Door de jaren heen is de sneaker niet veel veranderd en is het uitgegroeid tot een echte lifestyle classic!

Twisted Resort x Converse

Het thema van alle drie de sneakers is woestijnen en Aliens. De Chuck 70 High heeft een zwarte base gekregen met daarin illustraties van bergen, koeien, ufo’s en wolken. Een erg opvallende sneaker dus. Dit paartje rust op een wit met zwarte mid-en outsole. De low top versie van de Chuck 70 heeft wat rustigere illustraties gekregen. Over de groene base zijn wolken en cactussen te vinden. Ook hier zit het bovenwerk op een witte mid-en outsole. De Run Star Hike heeft exact dezelfde illustraties gekregen als de Chuck 70 High, alleen heeft de base dit keer een crème kleur. Het bovenwerk zit op een dikke witte midsole en spike gum outsole.

De Twisted Resort x Converse collectie komt uit op donderdag 9 juli bij onder andere Converse. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Twisted Resort X Converse Chuck 70s Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Chuck 70s Ox

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse

Twisted Resort X Converse Run Star Hike Hi

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Twisted Resort x Converse
Images by Sneakersnstuff