adidas combineert de oude en de nieuwe generatie en creëert de adidas ZX Torsion ‘Grey’

Dit jaar heeft adidas iets groots te vieren. Dertig jaar geleden zijn ze begonnen met de klassieke Torsion tech formule. Over de jaren heen is dit een gigantisch concept geworden in de sneaker scene. Om dit te eren hebben ze ervoor gekozen om te tijden van vroeger en de tijden van nu te combineren. Hieruit ontstond de adidas ZX Torsion ‘Grey’.

In het jaar 1988 werd de eerste sneaker gereleased met de Torsion technologie. Voor hardlopers bood hij extra flexibiliteit bij de voorvoet en bij de hiel. Destijds was dit een echte gamechanger. De sneaker sloeg direct aan en ging als warme broodjes over de toonbank. De rest is geschiedenis.

adidas ZX Torsion ‘Grey’ | EE4809

Door de stripped-back en aggressive look van de upper doet hij denken aan de adidas EQT uit de jaren negentig. Daarnaast is de sneaker helemaal bedekt met een traditionele grijze look. Als we gaan kijken naar de materialen die gebruikt zijn op de sneaker zien we dat dit van een ongelooflijk hoog kwalitatief niveau is.

De body van de sneaker bestaat uit speciaal mesh. Over deze body zijn verschillende overlays geplaatst die gemaakt zijn van een zeer zacht maar ook zeer sterke suède stof. Tevens zijn de eyestays gemaakt van een stevig rubberen materiaal. Ten slotte eindigen we met de midsole. Deze gehele unit bestaat uit de twee delen die samen worden verbonden door een teal Torsion bar en word afgemaakt door een BOOST cushioning.

De adidas ZX Torsion ‘Grey’ zal op 14 september releasen. Het prijskaartje dat er aan gaat hangen zal €139,- bedragen. Kan jij niet wachten op dit iconische paartje, check snel onze Releasekalender en kijk bij welke aanbieder jij ze wil bemachtigen.


adidas ZX Torsion 'Grey Two'

EE4809 · Prijs vanaf €120,-

Naar alle aanbieders
ZX Torsion
ZX Torsion
ZX Torsion
ZX Torsion
Images by: 43einhalb

Previous ArticleNext Article