VIJZ bespokes te gast in eerste aflevering van Sneakerjagers podcast 677

Bekijk HIER de eerste aflevering.

Zondag 8 september is het zover, dan start het eerste podcast seizoen van Sneakerjagers. Eén van de gasten in de eerste aflevering Sam van IJzendoorn, oprichter van VIJZ Bespokes.

Sam is in 2013 begonnen met het restaureren van sneakers op zijn zolderkamer. Onder de naam VIJZ wilde hij oude collector-items weer tot leven brengen vanuit een enorme passie voor sneakers. De naam VIJZ is afgeleid van zijn achternaam van IJzerdoorn. Vanaf 2016 besloot Sam dat het anders moest en wilde hij het ambacht schoenmaker en ondernemerschap combineren. In 2017 kocht hij zijn eerste naaimachine en was hij dag en nacht te vinden achter dit apparaat om zodoende de juiste techniek onder de knie te krijgen. Nu is elk paar sneakers ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd door Sam zelf met liefde en aandacht voor elk detail. Op zijn insta pagina vind je veel van zijn creaties die hij heeft gemaakt voor zijn inmiddels grote klantenkring. 

Eind 2017 had Sneakerjagers al een uitgebreid interview met Sam en we zijn nu heel benieuwd wat er allemaal is gebeurd met hem het afgelopen jaar. Wie zijn zijn klanten nu? Hoe gaat hij te werk? Wat vindt hij eigenlijk zelf heel mooi? Wat kost dat nou? 

Sam vertelt in de podcast uitgebreid over zijn methode, passie en liefde voor het vakmanschap. We waren dan ook erg blij met zijn bijdrage aan onze eerste podcast.

De eerste aflevering met onder andere Sam van IJzendoorn is te beluisteren vanaf zondag 8 september op iTunes en Spotify en te zien op Youtube.

VIJZ bespokes Sneakerjagers podcast
Eén van VIJZ zijn recente projecten

Previous ArticleNext Article

De vijfde aflevering van seizoen twee Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast staat live! 40

We zijn weer los! Aflevering 5 van het tweede seizoen Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast staat nu online. In deze aflevering ontvangt onze host Valerio Zeno, Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches en Rolph van Heyster van Calico Jack.

Jasper Lijfering

Jasper Lijfering is CEO van één van de meest toonaangevende vintage luxe horloges boutiques, Amsterdam Vintage Watches. Door zijn innovatieve manier van marketing weet Jasper een gigantisch grote doelgroep aan te spreken en enthousiast te maken voor horloges. Ondanks dat de horlogemarkt vrij gesloten wet Japers met YouTube videos en natuurlijk de Instagram een breed publiek aan te spreken. Check vooral zijn insta @jasper_lijfering als je benieuwd ben naar horloges.

Rolph van Heyster

Combineer Italian sportswear, British cool, modern street- & menswear en football culture en je krijgt Calico Jack. Deze toonaangevende sneaker- & streetwearstore in Venlo weet al jaren de essentie van streetwear te weerspiegelen. Check vooral de insta van @calicojackstore om een goeie impressie te krijgen van deze geweldige winkel in Venlo en geïnspireerd te raken door heerlijk voetbal foto’s van de jaren 90.

De 5e aflevering van seizoen 2 is vanaf nu te zien via Youtube of te beluisteren via Spotify en Apple Podcast

Rolph van Heyster, co-owner van Calico Jack, is te gast in Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast 57

In aflevering 5 van Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast ontvangt host van de show Valerio Zeno mede eigenaar van Calico Jack: Rolph van Heyster.

Rolph van Heyster opende in 2013 samen met Erik Morrenhof de sneaker en lifestyle winkel Calico Jack in Venlo. Sinds dien is de sneaker en streetwear winkel een gevestigde naam in de Nederlandse sneakerwereld. Door Italian sportswear, British cool, modern street- & menswear met football culture te combineren heeft Calico Jack een bijzonder divers aanbod die we niet in heel veel winkels zien.

Naast liefhebber van fashion en sneakers is Rolph gek van voetbal. Dit is duidelijk te zien in de winkel van Calico Jack. Zo word je verwelkomt door een vintage foto van Pirlo in Inter Milan shirt als je binnenloopt, en is de Instagram feed regelmatig gevuld met prachtige foto’s die je meenemen naar het voetbal van de jaren 80 en 90.

In de podcast verteld Rolph alles over zijn winkel Calico Jack, de sneakerwereld en de corona periode. De 5e aflevering van seizoen 2 is vanaf vrijdag 26 juni 2020 om 20:00 te zien via Youtube en te beluisteren via Spotify en Apple Podcast

Jasper Lijfering, eigenaar van Amsterdam Vintage Watches, is te gast in aflevering 5 van Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast 154

Valerio Zeno, host van Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast, ontvangt in de vijfde aflevering van seizoen twee niemand minder dan de King of Vintage watches: Jasper Lijfering.

Jasper is eigenaar van Amsterdam Vintage Watches, één van de (zowel niet de meest) toonaangevende boutiques in luxe vintage horloges. Het familie bedrijf bestaat al sinds 1987 en heeft een ware metamorfose doorgemaakt onder Jasper sinds 2014. Dit was het jaar dat Jasper het bedrijf over nam van zijn ouders. Sinds 11 jaar zit de winkel op de Singel in het centrum van Amsterdam en hier ontvangt en verwelkomt Jasper samen met zijn team dagelijks klanten die komen voor de beste luxe vintage horloges. Denk aan merken als Rolex, IWC, Patek Philippe, Audemars Piguet en Cartier.

Naast zijn succesvolle winkel weet Jasper ook online duizenden bezoekers te trekken met Amsterdam Vintage Watches. Doormiddel van videos waarin hij bijvoorbeeld de nieuwe vintage horloges in de winkel bespreekt of zijn mening geeft of de horloges van de spelers van Ajax brengt Jasper zijn passie voor horloges over op een groot publiek. Ondanks dat de horlogemarkt vrij gesloten is weet Jasper met de marketing via bijvoorbeeld YouTube en Instagram een grote doelgroep aan te spreken die interesse heeft in horloges.

In de vijfde podcast aflevering verteld Japer alles over zijn passie, ondernemerschap en natuurlijk sneakers! Deze nieuwe aflevering van seizoen 2 is vanaf vrijdag 26 juni 2020 om 20:00 te zien via Youtube en te beluisteren via Spotify en Apple Podcast