Sneakersnstuff bestaat 20 jaar en om dat te vieren is er een mogelijke samenwerking met Nike in zicht.

Het jaar 1999 was een speciaal jaar voor zowel de gigant Nike als Zweedse onderneming Sneakersnstuff. 20 jaar later beslissen de twee om dit historische moment samen te vieren en bundelen ze hun krachten samen om een uiterst legendarische colorway op de markt te brengen.

In dit jaar bracht Nike de allereerste release van de Nike Air Max Tailwind IV uit. In de afgelopen 20 jaar is deze sneaker een van de meest iconische modellen geworden binnen de Nike collecties. Voor Sneakersnstuff was dit jaar misschien nog wel veel belangrijker, in dit jaar opende het voor eerst zijn deuren. 20 jaar later is het een internationaal bedrijf dat niet meer weg te denken is uit de sneaker scene.

Erik Fagerlind, een van de oprichters van Sneakersnstuff, heeft op Instagram een kleine teaser gedeeld over hoe de sneaker er hoogst waarschijnlijk uit komt te zien. Wat je tot dusver kan zien is dat de twee bedrijven vele verschillende materialen hebben gebruikt op de sneaker. De sneaker heeft een heel frisse look, dit komt omdat ze veel lichte kleuren hebben gebruikt waaronder veel turquoise, grijs een felle gele tong.

Op de buitenkant van de sneaker zie je dat er mesh materiaal is toegepast. Daarnaast hebben ze aan binnenkant een overlay geplaatst waarbij de foam van het materiaal zichtbaar is. Tevens hebben ze zachte suède overlays en leren pads op de sneaker geplaatst. Wat misschien wel het meest opvallend is aan de sneaker is de geel kleurige tong. Bovenop de tong hebben ze de tekst “20th anniversary Tailwind IV since 1999” geplaatst. Dit maakt natuurlijk de sneaker helemaal af.

De twee hebben tot nu toe nog niks bekend gemaakt over de releasedatum en over het prijskaartje dat er aankomt te hangen. Wij verwachten wel dat binnen een hele korte tijd hier veel meer informatie over beschikbaar gaat komen. Kan jij nu al niet wachten op de release van deze iconische colorway, houdt onze Releasekalender dan goed in de gaten.


Sneakersnstuff Nike Air Max Tailwind 4 IV 20th Anniverary Release Date
Image by: erikfagerlind

Previous ArticleNext Article