De Nike Daybreak SP, een iconische sneaker Release Reminder

Deze zaterdag, 7 september 2019 keert de iconische Nike Daybreak SP weer terug. Deze klassieker uit de jaren ’70 zal te verkrijgen zijn in drie nieuwe kleuren.

De Daybreak was één van de eerste Nike schoenen in zijn tijd met de ‘waffle outsole’. Het verhaal gaat dat de oprichter van Nike, Bill Bowerman, een keer ontbijt zat te eten en geïnspireerd raakte door de wafels die zijn vrouw had gemaakt. Hij was al een langere tijd opzoek naar een zool die goede grip zou hebben. En toen hij de wafelijzer zag wist hij het ineens! De zolen hadden een sterke grip en brachten grote veranderingen in die tijd.

Nike Daybreak SP | Details

De klassieker werd eerder dit jaar al terug terug gebracht. En nu wordt de collectie weer vergroot met drie nieuwe kleuren genaamd ‘Lavender Mist’, ‘Dark Grey’ en ‘Ocean Fog’. De vorige versies waren gemaakt op een nylon basis, maar deze keer is het nylon vervangen door mesh. De sneaker heeft wel weer suède overlays. De Daybreak SP heeft een dempende EVA midsole en natuurlijk een waffle outsole. De Swooshes op de schoenen springen er door het contrast echt uit. Bij de ‘Ocean Fog’, een blauwachtige kleur, is de Swoosh metallic goud. Bij de ‘Dark Grey’, een donkergrijze kleur, is de Swoosh metallic zilver. Bij de ‘Lavender Mist’, een licht paarse kleur, is de Swoosh zwart.

Nike’s Daybreaker SP zal vanaf zaterdag 7 september om 09.00 te verkrijgen via Nike SNKRS en geselecteerde retailers. De sneakers zullen te verkrijgen zijn voor €100,-. Scroll naar beneden voor foto’s van de sneakers en check onze Releasekalender om de volledige storelist te bekijken!


Nike Daybreak SP 'Ocean Fog'

BV7725-400 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak SP

Nike Daybreak SP 'Lavender Mist'

BV7725-500 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak SP

Nike Daybreak SP 'Dark Grey'

BV7725-002 · Prijs vanaf €116,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak SP
Nike Daybreak SP
Images by Nike

Previous ArticleNext Article