Skepta x Nike Shox TL komt volgende week uit

Skepta heeft tot nu toe een druk jaar achter de rug. Hij bracht onder andere zijn album ‘Ignorance Is Bliss’ uit en in oktober start zijn tour. Ook is alweer zijn vierde samenwerking met Nike onderweg. In samenwerking met Nike komt op 12 september 2019 de Skepta x Nike Shox TL uit.

Joseph Junior Adenuga Junior, beter bekend als Skepta is een Engelse grime rapper. Hij werd geboren op 19 september 1982 in Tottenham, Noord Londen. In 2003 startte hij zijn carrière in de muziekwereld als DJ. Dit deed hij tot 2005 en ging vervolgens verder als MC. In 2006 richtte hij samen met zijn broer Jme een record label op, genaamd Boy Better Know. Ook bracht hij in 2006 zijn eerste mixtape uit genaamd ‘AKA Joseph Junior Adenuga’. Een jaar later kwam zijn debuut album ‘Greatest Hits’ uit. In totaal heeft Skepta vijf albums uitgebracht en vijf mixtapes.

Skepta x Nike Shox TL | CI0987-001

De sneaker die een make-over heeft gekregen werd voor het eerst gezien toen Skepta ze aanhad in de videoclip van het nummer ‘Bullet From a Gun’. Net als de drie voorgaande samenwerking met Nike, beschikt ook deze sneaker over vele unieke versieringen. Het bovenwerk heeft een grimmige, door Roadman goedgekeurde, zwarte basis met details afkomstig van glanzende zwarte overlays en een gedrufde verchroomde Swoosh op de zijkanten van de sneaker. Onder de upper bevind zich de kenmerkende Shox zool in een rode kleur.

Hoewel het silhouet zonder twijfel erg mooi is, zijn het de speciale details die de sneaker afmaken. De tongbadge luidt ‘SK Shox’, een voortzetting van de SK Air branding die Skepta’s Air Max 97 Ultra, Air Max 97 BW en de Air Max Deluxe siert. De helft van de binnenzool beschikt over een koninklijk leeuwengezicht, dit kan mogelijk een knipoog zijn naar de status die Skepta heeft in de grime scene.

Op 12 september 2019 zal de Skepta x Nike Shox TL uitkomen via Nike SNKRS voor €200,-. Bekijk hieronder officiële foto’s en vergeet niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor het laatste sneakernieuws.


Nike Skepta X Shox TL 'Black'

CI0987-001 · Prijs vanaf €249,-

Naar alle aanbieders
Skepta x Nike
Skepta x Nike
Skepta x Nike
Skepta x Nike
Images by Nike

Previous ArticleNext Article