adidas Originals Torsion X komt binnenkort uit

adidas Originals heeft de geheel nieuwe Torsion X onthuld als onderdeel van het 30-jarig jubileum van Torsion. Dit is een populaire tooling technologie uit de late jaren ’80. De sneaker komt in een opvallende colorway uit op 14 september 2019.

In het jaar 1989 bracht adidas een nieuwe technologie op de markt, genaamd de Torsion Technology. Wat doet de Torsion Technology nou precies? adidas heeft een zool ontworpen die de voorvoet en de achterkant van de voet onafhankelijk van elkaar kan laten bewegen. Ook past de zool zichzelf aan op loopvlakken zonder dat de voet belast. Torsion blinkt uit door de middenvoet op natuurlijke wijze aan te passen aan de grond en biedt veel ondersteuning en stabiliteit die geschikt is voor verschillende sporten.

adidas Originals Torsion X

Op het eerste gezicht lijkt de Torsion X zeker een gedurfd figuur. Het lijkt op een sneaker die stukjes haalt uit andere Three Stripes favorieten. Zowel de tong als de eyestays, die zijn gemaakt van suède, doen ons een beetje denken aan Kanye’s Yeezy 500. Ook geeft de sneaker een beetje adidas Ozweego vibes af doormiddel van de plastic buis die zich om het asymmetrische vetersysteem en de hak wikkelt. Verder beschikt het bovenwerk over een gelaagde combinatie van synthetisch materiaal en suède in een zwarte kleur. Naast deze zwarte materialen bevind er zich op de tong felgekleurde branding. Hoewel de upper al veel aandacht trekt, is de midsole nog opvallender. Deze midsole beschikt namelijk over een driedelig gesplitst design dat gebruik maakt van een BOOST demping en een flexibel midfoot support system voor de juiste pasvorm. Als finishing touch heeft de outsole allerlei wildgekleurde hits en overlays voor wat extra style.

De nieuwe adidas Originals Torsion X word op 14 september 2019 verwacht op adidas.nl voor ongeveer €180,-. Geniet tot die tijd van de foto’s van de sneaker en check dagelijks onze Releasekalender voor het laatste sneakernieuws.


adidas Torsion X

EE4884 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders
adidas Originals Torsion X
adidas Originals Torsion X
adidas Originals Torsion X
Images by adidas

Previous ArticleNext Article