sacai x Nike Blazer released 19 September

Net als bij de vorige samenwerking tussen sacai en Nike worden er nu ook weer vijf verschillende sneakers gereleased. De sacai x Nike LD Waffles releasen in drie colorways op 12 september en een week later zal de sacai x Nike Blazer Mid releasen in twee colorways.

De achtergrond van sacai

sacai, een Japans high-end merk, is in 1999 gestart door de Japanse kledingdesigner Chitose Abe. In haar designs voor sacai zijn vaak traditionele aspecten terug te vinden. In haar designs gebruikt ze verschillende contrasterende stoffen waardoor er een experimentele drie-dimensionale look ontstaat. Deze aspecten zijn dan ook zeker terug te vinden in de designs van de vijf sneakers in haar samenwerking met Nike.

sacai x Nike Blazer Mid | Details

De Blazer Mid colorways die gereleased werden tijdens de Zomer/Lente collectie waren fel gekleurd en opvallend. De Blazer Mid colorways van deze release zullen, net als het weer, wat kouder van kleur zijn. De witte colorway van het paar is bijna helemaal wit met een paar grijze accenten in het dubbele Swoosh logo bijvoorbeeld. De zwarte colorway daarentegen is precies tegenovergesteld. De sneaker is zwart met lichte accenten zoals de dubbele Swoosh, veters en toebox. In beide colorways zijn de veters en de outersole licht van kleur. Zoals we gewend zijn van de sacai x Nike samenwerking, bevatten beide sneakers weer verschillende dubbele kenmerken.

De sacai x Nike Blazer Mid zal uitkomen via de Nike SNKRS app en bij verschillende retailers op 19 september 2019. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €140,-. Bekijk onze Releasekalender in de voor een volledige Storelist Overview. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van beide colorways.


Sacai X Nike Blazer Mid 'Black'

BV0072-002 · Prijs vanaf €276,-

Naar alle aanbieders
sacai x Nike Blazer Mid

Sacai X Nike Blazer Mid 'White'

BV0072-100 · Prijs vanaf €276,-

Naar alle aanbieders
sacai x Nike Blazer Mid
Images by Nike

Previous ArticleNext Article