Nike Air Max 720 OBJ ‘Young King of the People’ krijgt release datum

Nike brengt aanstaande week in samenwerking met Odell Beckham Junior een nieuwe colorway uit van het Air Max 720 model. Op 21 juni brachten de twee ook al een samenwerking uit. Ook toen ging het om de Air Max 720 OBJ. Toen kwam de sneaker in een veel kleurrijkere colorway genaamd ‘Young King of the Drip’.

Vlak nadat de ‘Young King of the Drip’ colorway uitkwam gingen er ook al geruchten rond van een andere colorway. Dit was een simpelere colorway vergeleken met de ‘Young King of the Drip’ colorway. Echter was dit slechts een gerucht tot nu toe. De sneaker heeft nu namelijk eindelijk een releasedatum gekregen. Op 8 september zal het silhouet uitkomen via Nike SNKRS.

Atleten uit de jaren ’90 brachten een compleet nieuwe stijl en houding met zich mee, zowel op het veld als naast het veld. Odell Beckham Junior is ook zo’n type atleet, echter vertegenwoordigt hij de volgende generatie van statementmakers. De Air Max lijn werd geboren in 1987 en presenteerde voor het eerst een zichtbare Air Unit. Het begon allemaal als een experiment, maar groeide vervolgens snel uit als een icoon.

Nike Air Max 720 OBJ ‘Young King of the People’ | CK2531-200

De Air Max 720 OBJ combineert de uitdrukking van sport en innovatie met Odell Beckham Junior’s favoriete Air Max elementen. In tegenstelling tot de voorgaande colorway, beschikt deze colorway over een kleurenschema dat de zandduinen van Egypte tot aan Louisiana vertegenwoordigen.

Het model beschikt over een basis dat gemaakt is vanuit meerdere lagen. Deze lagen zijn gemaakt van de materialen suède, leer en mesh. Deze lagen bestaan uit aparte vormen. Achterop de sneaker bevind zich een pull tab, net zoals op de binnenkant van de sneaker in een beige achtige kleur. Ook de tong beschikt over een pull tab, alleen beschikt deze over een rode kleur. Dit is het enige detail op de sneaker dat beschikt over een opvallende kleur. Op de tong, toebox, achterkant bevind zich kenmerkende Nike en Air Max branding.

De zool heeft natuurlijk ook een enorme Air Sole Unit en deze loopt zoals bij elke Air Max 720 onder de gehele upper. Deze rubberen zool is volledig transparant en ook op de zool is een witte Swoosh te vinden. Als finishing touches zijn er op de upper 3M reflecterende strips te vinden.

Op 8 september 2019 komt de Nike Air Max 720 OBJ ‘Young King of the People’ uit via onder andere nike.com voor €200,-. Check onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview. Benieuwd naar foto’s van de sneaker? Scroll dan naar beneden voor gedetailleerde foto’s.


Nike Air Max 720 OBJ 'Desert Ore'

CK2531-200 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders
Air Max 720 OBJ
Air Max 720 OBJ
Air Max 720 OBJ
Images by Nike

Previous ArticleNext Article