John Elliott x Nike LeBron samenwerking is onderweg 178

Een jaar geleden brachten John Elliott en Nike een samenwerking uit in een minimalistische zwart/witte colorway. Nu zijn de twee iconische merken opnieuw bij elkaar gekomen. Dit keer hebben de twee de Nike LeBron een prachtige colorway gegeven. Deze colorway werd al geïntroduceerd tijdens de NYFW show in februari via Instagram.

John Elliott staat bekend om zijn strakke, minimalistische laagjes en hij gebruikt de afwerking en de Nike Air over de gehele lengte van zijn favoriete LeBron sneaker. Het gaat om de LeBron Icon. Dit combineert hij met een borduursel dat is geïnspireerd op basketbal. Ook combineert hij dit met doorschijnend materiaal op het bovenwerk. Elliott wilde niet alleen een design creëren dat er nieuw uit ziet, maar ook een keer iets ontwerpen dat geen kleding is. Ook liet hij weten dat hij het niet makkelijk vondt om een sneaker te ontwerpen, maar hij vondt het wel erg cool dat hij met de beste basketballer ter wereld mocht werken.

John Elliot x Nike LeBron Icon ‘Parachute Beige’ | AQ0114-200

Deze nieuwe colorway presenteert een koninklijk kleurenpalet dat zeker past bij LeBron James. Het doorschijnende TPE bovenwerk combineert beige kleuren, van lichte tinten tot aan donkere tinten beige. Over de upper loopt een geborduurd streeppatroon dat extra textuur biedt. Wat opvallend is, is dat er op de gehele sneaker amper branding is te vinden. Alleen is er op de toebox een kleine Swoosh te vinden en een gedrukte afbeelding op de tong. De heel pull tab, tong en kraak zijn gemaakt van luxe suède. De zool beschikt over een vertrouwde Air Max demping en outsole.

Op 3 september 2019 is deze sneaker verkrijgbaar voor €250,- via solebox.com. Ben jij benieuwd naar waar deze sneaker nog meer uitkomt? Check dan onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor een foto’s van de sneaker.


John Elliot X Nike Lebron Icon 'Parachute Beige'

Prijs vanaf €187,-

Naar alle aanbieders
John Elliott
John Elliott
John Elliott

Previous ArticleNext Article

De beestachtige Nike Air Max 90 ‘Go Nuts’ released aanstaande vrijdag 2

Nike is al hard aan het werk om alle voorbereidingen te treffen voor het 30 jarige bestaan van de Nike Air Max 90. Maar ze gaan 2019 ook nog knallend uit met een paar toffe Air Max 90’s. En deze vrijdag komt de Nike Air Max 90 ‘Go Nuts’ uit!

Nike Air Max 90 ‘Go Nuts’ | CU0675-300

De sneaker heeft een beestachtige look omdat er gebruik is gemaakt van ponyhaar en krokodillenprint. De upper van de sneaker bestaat uit een donkere- en lichtbruine camouflageprint en deze is van ponyhaar gemaakt. Daarop bevinden zich donkergroene krokodillenprint lagen. De sneaker heeft ook allerlei doorschijnende accenten. Zo zie je dat de eyestays, de ‘Air Max’ branding op de zijkant, de ‘Nike Air’ branding op de achterkant en de zool allemaal doorschijnend zijn. De zool is donkergroen doorschijnend en daardoor zie je de rode kleur die zich binnen in de zool bevindt. En op de outsole lijkt dit rode stuk op een open krokodillen bek. De binnenkant van de sneaker is ook rood. De sneaker heeft een toffe look en dit komt door het gebruik van de verschillende materialen en kleuren.

De sneaker is deze vrijdag, 22 november 2019, verkrijgbaar bij Nike en geselecteerde retailers voor een prijs van €160,-. Houd goed onze Releasekalender in de gaten en scroll naar benden voor foto’s van de sneaker!


Nike Air Max 90 Premium 'Go Nuts'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 'Go Nuts' | CU0675-300
Images by 43einhalb

Nike Air Max 90 'Go Nuts' | CU0675-300
Nike Air Max 90 'Go Nuts' | CU0675-300
Nike Air Max 90 'Go Nuts' | CU0675-300
Images by Nike

De Resell Challenge #2: De eerste W’s zijn binnen 4

Na alleen maar L’s in de afgelopen weken zijn er nu eindelijk W’s behaald. Deze week zullen zullen we L’s en W’s doornemen en een blik op de aankomende week geven.

Afgelopen week

Vorige week kwamen de Melody Ehsani x Nike Air Jordan 1 Mid “Fearless” uit via de SNEAKRS app en een klein aantal aan retailers. Stipt om 09:00 op 15 november zaten we klaar voor de release. Helaas, pakten we allemaal alleen maar L’s.

Op donderdag 14 november zijn wij ’s avonds naar Amsterdam vertrokken voor de in-store raffle van Solebox. Eenmaal aangekomen om 18:00u stond er al een grote rij ondanks de kou. Onderin in het filmpje is te zien hoe het er aan toe ging bij de in-store inschrijving.

Na het inschrijven voor de raffle kwam er om 20:00 die avond een shock drop van de Air Jordan 11 Bred. Tijdens deze shock drop hebben wij één paar weten te bemachtigen in de maat EU 42,5. We hoopten dat deze schoen zou zorgen voor een kleine winst. Op StockX konden we de sneaker verkopen voor €241,- maar met aftrek van de fees kwam dit uit op een netto winst van €2,08. We zullen dus de sneaker proberen te verkopen via Marktplaats.Op vrijdag zouden we tussen 12:00u en 18:00u gebeld worden als we de raffle van Solebox hadden gewonnen. Na 6 uur in spanning gewacht te hebben kregen we helaas geen bericht. Ook kwamen langzaam de uitslagen van andere raffles binnen met alleen maar L’s. Twee dagen daarna, op zaterdag 16 november, kwam dan eindelijk de meest gehypte release van deze week uit. De Travis Scott x Nike Air Force 1 “Cactus Jack” releasde om 09:00u via SNEAKRS en andere retailers. Alweer waren het alleen maar L’s dachten we. Tot dat we erachter kwamen dat wij een Travis Scott x Nike Air Force 1 “Cactus Jack” in een maatje US 2,5 (EU 17) hadden gewonnen in de SNEAKRS app! We hebben meteen de sneaker via KLEKT verkocht en dit heeft voor een winst van €105,- gezorgd.


Deze week

Deze week zullen wij proberen om de PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 en de Facetasm x Air Jordan 1 Mid te kopen via verschillende raffles en de SNEAKRS app. Op dit moment zijn de prijzen bij StockX voor deze schoen vrij hoog. Ook gaan we de Jordan 11 Bred die we deze week heb gekocht verkopen. Houd de blogs in de gaten voor de volgende update van de Resell Challenge.

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders

Er is een heerlijke colorway voor de Nike Air Max 1 onderweg 17

De Nike Air Max 1, misschien wel het meest iconische Air Max model in Nederland krijgt er een nieuwe colorway bij. Nike heeft foto’s naar buiten gebracht van een bruine colorway, genaamd ‘Brown Tartan’.

Het model waarmee alles begon, de Air Max 1. Het door Tinker Hatfield ontworpen silhouet werd in 1987 voor het eerst uitgebracht. De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker van de Air Max lijn. Hoewel Air al werd gebruikt in Nike schoenen 1979, is Hatfield verantwoordelijk voor het tonen van de Air Unit.

Toen Hatfield aan het ontwerpen van de Air Max 1 begon, vormde de Parijse structuur een prominente rol in zijn visie die zijn huidige positie combineerde met zijn vroegere werk als architect. Wat ook bijzonder was aan Hatfield, is dat hij dingen ontwierp waar anderen niet eens van zouden kunnen dromen. Destijds had Nike slechts negen sneakerontwerpers. Tinker Hatfield werd binnengehaald in de hoop dat hij het team kon versterken, aangezien Nike zag dat de concurrentie steeds sterker werd.

Hatfield ontwierp de Air Max 1 om te ademen, flexibel te zijn en om goed te passen. Ook de zichtbare Air Unit met een framekleur eromheen was erg bijzonder. Na het succes is de Air Max serie voortgezet met allerlei andere silhouetten. Ook beschikken al deze modellen over een zichtbare Air Unit.

Nike Air Max 1 ‘Brown Tartan’ | CT1207-200

De ‘Brown Tartan’ colorway is een opvallende colorway. Zo is de basis van de sneaker gemaakt van geruit katoen in zwart/witte kleuren. Over deze zwart/witte basis zijn overlays te vinden in verschillende kleuren bruin. Ook de Swoosh heeft een donkerbruine kleur gekregen. Vanwege het koude weer wat er momenteel is, heeft Nike de binnenkant van de sneaker van wol gemaakt, zodat jij extra warme voeten hebt. De tong en de veters hebben in tegenstelling tot de rest van het bovenwerk, een lichte beige kleur gekregen. Ook de veters hebben deze kleur gekregen. Om wat extra detail toe te voegen hebben de branding op de tong en de eyestays een oranje kleur gekregen. De midsole heeft net als de tong en veters een beige kleur gekregen. Onder deze midsole loopt een gum outsole, om de sneaker af te maken.

Wanneer de sneaker precies uitkomt is helaas nog niet bekend. Wel zijn er officiële Nike foto’s naar buitengekomen, dus scroll naar beneden om deze foto’s te bekijken! Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken om op de hoogte te blijven van aankomende releases.


Nike Air Max 1 'Brown Tartan'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Brown Tartan
Brown Tartan
Brown Tartan