UPDATE – Nike Blazer CPFM nu verkrijgbaar 664

UPDATE – De samenwerking tussen Cactus Plant Flea Market en de Nike Blazer is nu verkrijgbaar via Nike.com. Klik op de knop hieronder om alle 117,649 opties te bekijken en de Nike Blazer te bestellen.

Cactus Plant Flea Market gaat weer een nieuwe samenwerking met Nike uitbrengen. Deze keer heeft het fashion merk haar creativiteit los gelaten op de Nike Blazer Mid. Maar zij zijn niet de enige die hun creativiteit kunnen gebruiken. Door de 117,649 opties kan je namelijk helemaal los gaan op de sneaker.

Nike ‘By You’

Het proces van het toepassen van de opties zal via het platform Nike ‘By You’ gebeuren, ookwel bekend als Nike ID. Hier heb je de mogelijkheid om allerlei verschillende materialen, kleuren en patronen toe te passen op de Nike Blazer Mid.

Op de foto’s zien we bijvoorbeeld dat je voor het bovenwerk kan kiezen tussen stoffen zoals badstof, corduroy en een soort zacht vachtje die je eerder zou terug zien op een teddy beer. Daarnaast zien we dat je de Swoosh kan veranderen in veel verschillende kleuren en materialen. Op de foto’s zien we de kleuren groen, geel, blauw, bruin en rood, maar het zal ons niet verbazen als daar nog een hoop kleuren aan worden toegevoegd. Ditzelfde geldt voor het gedeelte bij de veter ogen. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Ook de veters lijken in allerlei verschillende kleuren te komen. Met al deze opties kan je de Blazer Mid op 117,649 verschillende manieren een nieuw uiterlijk geven.

Wat wel bij elke Blazer hetzelfde is, is de manier waarop de bovenkant van de enkel is afgesneden. Hierdoor zie je het foam aan de binnenkant van de sneaker goed. Daarnaast zit er in elke Blazer een kleurrijke insole die vergelijkbaar is met die van de Cactus Plant Flea Market Vapormax die afgelopen mei uit is gekomen.

Er is nog geen releasedatum bekend voor de Nike Blazer Mid. Een voordeel is wel dat het je de tijd geeft om alvast goed na te denken over welke opties je wilt toevoegen aan de sneaker. Check de foto’s hieronder om nog een goed te zien welke materialen, kleuren en patronen je nou allemaal kan toepassen op de Blazer Mid.

Cactus Plant Flea Market
Cactus Plant Flea Market
Cactus Plant Flea Market
Cactus Plant Flea Market
Images by deadhead

Previous ArticleNext Article

Nike Blazer krijgt een “Pink Foam” colorway 4

De laatste drie decennia is de Nike Blazer bekender dan ooit en nu staat de sneaker toch wel bekend als een echt lifestyle sneaker. Nu staan er twee prachtige sneakers op de planning, een hoog en laag model in een “Pink Foam” colorway. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar wel volgen de geruchten dat ze deze zomer zullen droppen.

De Nike Blazer is een echte klassieker, het paar kwam uit in 1972. Het begon als een basketbalschoen die werd gedragen bij de bekende George Gervin. Nu is het één van de bekendste sneakers in de streetwear wereld en word het paar door velen gedragen, buiten en op het veld.

Nike Blazer “Pink Foam” | BQ6806-108

Beide paren hebben een heerlijk uiterlijk gekregen. Het duo heeft dit keer een White/ Sail kleur gekregen die over bijna het gehele bovenwerk is gevestigd. Zowel als de High als de Low is gemaakt van soepel leer, met natuurlijk suede overlays bij de teen en de laterale voorvoet voor versteviging. De swooshes en het Nike labeltje bij de hiel genieten van een Pink Foam colorway. Terwijl natuurlijk zoals we gewend zijn de zooleenheden een gelige kleur hebben gekregen voor een vintage effect. Met de visgraatzolen op de Blazer Low wijken ze echter wel wat af door hun grotere tegenhangers met een gombruine uiterlijk.

Release info

Wanneer het paar zal uitkomen, is nog niet bekend. Wel gaan de geruchten dat het paar deze zomer zal droppen. Dan zal het bij Nike en Nike retailers verkrijgbaar zijn. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: Nike

Nike brengt 5 sneakers uit met het Rub-away effect 62

Nike is de laatste tijd actief bezig met het uitbrengen van unieke colorways. Een manier hoe ze dit doen is het gebruik van nieuwe en unieke materialen. Een voorbeeld hiervan was het tear-away effect wat we laatste op de Air Force 1 zagen voorbijkomen. Een vergelijkbaar effect is het Rub-away- effect. Nike heeft besloten dit effect toe te passen op twee van de meest populaire modellen van dit moment, de Nike Air Max 90S en de Air Force 1 Low. 

 Het rub-away effect is vergelijkbaar met het tear-away effect. In dit geval is er over het materiaal een extra dun laagje verf aangebracht. Doordat het materiaal slijt na het dragen komt er een nieuwe laag verf zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de colorway van een sneakers een compleet nieuwe dynamiek krijgt. 

Nike heeft het nieuwe effect direct goed gebruikt. Zo krijgt het nieuwe Nike Air Max 90S model de rub-away makeover en de Nike Air Force 1 Low. De air Max 90S colorways hinten naar de OG varianten alleen dan nu met een aangepast tongue-logo en een jewel swoosh. De Air Forces daarentegen zijn plain white met een jewel swoosh. Onder de witte kleur zit dezelfde kleur als ide van de details. 

6 juni zullen deze toffe Nike rub-away sneaker uitkomen bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away

De CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ keert mogelijk terug 76

Enige tijd geleden toonde sneaker-leaker py_rates ene wel hele bijzonder (mogelijk) rerelease. De Air Max 1 Powerwall Pink en lemonade zouden terug keren in 2020. Vandaag kwam de leaker wederom met een nieuwe bijzondere rumor. Zo denkt hij dat in 2020 of 2021 de eerste collab van de Nike x Clot Air Max 1 zal terug keren. Het gaat dus om de Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ Deze bijzondere release kwam uit in een beperkte oplage in 2005 en is een sneaker die echt vol toffe details zit.

De Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ was in 2006 dé sneaker waar het allemaal om draaide. Met het unieke detail van een doorzichtige toebox werd deze sneaker jaren gezien als een van de beste colorways van de Air Max 1’s. Naast de doorzichtige toebox maakte ze ook gebruik van Suede, struisvogelleer en een slangenprint. De kleurencombinatie van rood, beige, geel, groen en oranje klonk niet heel goed maar het werkte wel. 

Als we de leaker moeten geloven dan zou deze Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ weer terugkeren in 2020 of 2021. Zoals altijd verwachten we hem bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers. Let wel op: Nike heeft deze release nog niet bevestigd of ontkent, echt zeker zijn we er dus niet van.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006