Nike Air Max 90 ‘Viotech’ Release Reminder 231

Deze donderdag, 29 augustus, is het dan eindelijk zover, dan released de ‘OG ‘Viotech colorway voor de Nike Air Max 90. Dit pareltje released niet alleen in grote maten, maar ook in maten voor de kleinste van de family.

Nike’s eerste ‘viotech’ colorway werd gereleased op de 2002 Dunk Low Pro B. De Nike Dunk Low Pro B ‘Viotech’ was een onofficieel lid van het ‘Ugly Duckling’ pack. Met regenboog tinten over de gehele suède, mesh en leren upper was dit zeker de meest kleurrijke van het pack. De Nike Dunk Low Pro B ‘Viotech’ werd gereleased in het tijdperk dat vooral Japan de beste releases kreeg. In de begin jaren 2000 zat je ook niet lekker achter je laptopje te wachten tot dat de sneaker uitkwam. In die tijd moest je echt naar de bron zelf toe een paartje te scoren. Dit maakt de Dunk Low ‘Viotech’ nog steeds erg bijzonder, en gaat de sneaker op StockX rond voor ongeveer €600,-. In 2013 kwam er nog een re-release van de Dunk Low ‘Viotech’ en dit jaar gaan we er nog één zien.

Nike Dunk Low Pro B ‘Viotech’

Nike Air Max 90 ‘Viotech’ details

Het bovenwerk is gemaakt van suède en mesh en brengt exact hetzelfde kleurenpallet met zich mee als de 2002 release van de Nike Dunk Low. Een mooi klein detail is te vinden op de tong, waar de originele leren patch is gebruikt van de Dunk Low. De midsole is wit gekleurd met een oranje kleur rondom de Air unit. Om de sneaker af te maken heeft de outsole een kleurencombinatie van paars en oranje.

De Nike Air Max 90 ‘Viotech’ released op donderdag 29 augustus via Nike en andere Nike retailers voor €150,-. Ook released dit pareltje voor de kleinste via Nike voor €80,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Nike Air Max 90 QS 'Viotech'

Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Viotech'
Air Max 90 'Viotech'
Air Max 90 'Viotech'
Images by 43Einhalb

Nike Air Max 90 Todler QS 'Viotech'

Prijs vanaf €0,-

Naar alle aanbieders
Images by @corporategotem

Previous ArticleNext Article

De Resell Challenge #2: De eerste W’s zijn binnen 1

Na alleen maar L’s in de afgelopen weken zijn er nu eindelijk W’s behaald. Deze week zullen zullen we L’s en W’s doornemen en een blik op de aankomende week geven.

Afgelopen week

Vorige week kwamen de Melody Ehsani x Nike Air Jordan 1 Mid “Fearless” uit via de SNEAKRS app en een klein aantal aan retailers. Stipt om 09:00 op 15 november zaten we klaar voor de release. Helaas, pakten we allemaal alleen maar L’s.

Op donderdag 14 november zijn wij ’s avonds naar Amsterdam vertrokken voor de in-store raffle van Solebox. Eenmaal aangekomen om 18:00u stond er al een grote rij ondanks de kou. Onderin in het filmpje is te zien hoe het er aan toe ging bij de in-store inschrijving.

Na het inschrijven voor de raffle kwam er om 20:00 die avond een shock drop van de Air Jordan 11 Bred. Tijdens deze shock drop hebben wij één paar weten te bemachtigen in de maat EU 42,5. We hoopten dat deze schoen zou zorgen voor een kleine winst. Op StockX konden we de sneaker verkopen voor €241,- maar met aftrek van de fees kwam dit uit op een netto winst van €2,08. We zullen dus de sneaker proberen te verkopen via Marktplaats.Op vrijdag zouden we tussen 12:00u en 18:00u gebeld worden als we de raffle van Solebox hadden gewonnen. Na 6 uur in spanning gewacht te hebben kregen we helaas geen bericht. Ook kwamen langzaam de uitslagen van andere raffles binnen met alleen maar L’s. Twee dagen daarna, op zaterdag 16 november, kwam dan eindelijk de meest gehypte release van deze week uit. De Travis Scott x Nike Air Force 1 “Cactus Jack” releasde om 09:00u via SNEAKRS en andere retailers. Alweer waren het alleen maar L’s dachten we. Tot dat we erachter kwamen dat wij een Travis Scott x Nike Air Force 1 “Cactus Jack” in een maatje US 2,5 (EU 17) hadden gewonnen in de SNEAKRS app! We hebben meteen de sneaker via KLEKT verkocht en dit heeft voor een winst van €105,- gezorgd.


Deze week

Deze week zullen wij proberen om de PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 en de Facetasm x Air Jordan 1 Mid te kopen via verschillende raffles en de SNEAKRS app. Op dit moment zijn de prijzen bij StockX voor deze schoen vrij hoog. Ook gaan we de Jordan 11 Bred die we deze week heb gekocht verkopen. Houd de blogs in de gaten voor de volgende update van de Resell Challenge.

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders

Er is een heerlijke colorway voor de Nike Air Max 1 onderweg 15

De Nike Air Max 1, misschien wel het meest iconische Air Max model in Nederland krijgt er een nieuwe colorway bij. Nike heeft foto’s naar buiten gebracht van een bruine colorway, genaamd ‘Brown Tartan’.

Het model waarmee alles begon, de Air Max 1. Het door Tinker Hatfield ontworpen silhouet werd in 1987 voor het eerst uitgebracht. De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker van de Air Max lijn. Hoewel Air al werd gebruikt in Nike schoenen 1979, is Hatfield verantwoordelijk voor het tonen van de Air Unit.

Toen Hatfield aan het ontwerpen van de Air Max 1 begon, vormde de Parijse structuur een prominente rol in zijn visie die zijn huidige positie combineerde met zijn vroegere werk als architect. Wat ook bijzonder was aan Hatfield, is dat hij dingen ontwierp waar anderen niet eens van zouden kunnen dromen. Destijds had Nike slechts negen sneakerontwerpers. Tinker Hatfield werd binnengehaald in de hoop dat hij het team kon versterken, aangezien Nike zag dat de concurrentie steeds sterker werd.

Hatfield ontwierp de Air Max 1 om te ademen, flexibel te zijn en om goed te passen. Ook de zichtbare Air Unit met een framekleur eromheen was erg bijzonder. Na het succes is de Air Max serie voortgezet met allerlei andere silhouetten. Ook beschikken al deze modellen over een zichtbare Air Unit.

Nike Air Max 1 ‘Brown Tartan’ | CT1207-200

De ‘Brown Tartan’ colorway is een opvallende colorway. Zo is de basis van de sneaker gemaakt van geruit katoen in zwart/witte kleuren. Over deze zwart/witte basis zijn overlays te vinden in verschillende kleuren bruin. Ook de Swoosh heeft een donkerbruine kleur gekregen. Vanwege het koude weer wat er momenteel is, heeft Nike de binnenkant van de sneaker van wol gemaakt, zodat jij extra warme voeten hebt. De tong en de veters hebben in tegenstelling tot de rest van het bovenwerk, een lichte beige kleur gekregen. Ook de veters hebben deze kleur gekregen. Om wat extra detail toe te voegen hebben de branding op de tong en de eyestays een oranje kleur gekregen. De midsole heeft net als de tong en veters een beige kleur gekregen. Onder deze midsole loopt een gum outsole, om de sneaker af te maken.

Wanneer de sneaker precies uitkomt is helaas nog niet bekend. Wel zijn er officiële Nike foto’s naar buitengekomen, dus scroll naar beneden om deze foto’s te bekijken! Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken om op de hoogte te blijven van aankomende releases.


Nike Air Max 1 'Brown Tartan'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Brown Tartan
Brown Tartan
Brown Tartan

Hottest Sneaker Releases 🔥 Week 47 9

Sneaker releases week van 47

Het is al weer week 47, en we hebben een flinke week achter de rug qua releases. Deze week zijn er misschien minder ‘hype’ releases maar er zitten veel kwaliteit sneakers bij! Wacht niet en check snel de Hottest Sneaker Releases van week 47!

Week 47 wordt een week met veel variatie qua merken en colorways. Zo zien we onder andere de Star Wars collectie in samenwerking met adidas. Aangezien Nederland een echt Air Max land is zal de ‘Go Nuts’ colorway op de Air Max 90 gaan knallen! Een van de materialen op deze schoen is gemaakt van kleine haartjes, net als op de Air Max 1 ‘Animal. Ondanks dat dit geen extreem exclusive release is verwachten we wel dat de sneaker niet lang in de winkels zal blijven liggen. Om de week lekker af te sluiten zien de een Air Jordan 4 met de bekende ‘What The’ style. In deze sneaker zitten maar liefst vier verschillende en bekende AJ4 colorways verwerkt! De gebruikte colorways zijn: ‘White Cement’, ‘Military Blue’, ‘Fire Red’ en ‘Black Cement’.

Zie hier onder onze selectie van de beste sneaker releases week uit 47! Maar vergeet ook zeker niet de rest van de releases te checken, deze vindt je hier.


Nike WMNS Air Force 1 SP 'Rosé'

Nike WMNS Air Force 1 SP 'Rosé'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Star Wars X adidas Alphaedge 4D 'Deathstar'

Star Wars X adidas Alphaedge 4D 'Deathstar'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Star Wars X adidas Ultraboost 19 'Millennium Falcon'

Star Wars X adidas Ultraboost 19 'Millennium Falcon'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Universal Works X adidas UltraBoost 19 'Praire Sand'

Universal Works X adidas UltraBoost 19 'Praire Sand'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium 'Go Nuts'

Nike Air Max 90 Premium 'Go Nuts'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

Aime Leon Dore X New Balance M990AL5

Aime Leon Dore X New Balance M990AL5

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 'What The'

Air Jordan 4 'What The'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders