De Air Jordan 11 ‘Bred’ maakt een comeback met de OG shoebox

De geliefde Air Jordan 11 ‘Bred’ maakt dit jaar zijn comeback en wel op zaterdag 14 december. Naast de sneaker zelf, komt deze release met een interessant detail voor de Jumpman fans. De Air Jordan 11 ‘Bred’ zal namelijk verschijnen in de originele shoebox!

De ‘Bred’ colorway is natuurlijk gebaseerd op het tenue van de Chicago Bulls waar Michael Jordan langere tijd heeft gespeeld. Deze sneaker bracht een paar heerlijke overwinningen met zich mee. Tijdens het behalen van zijn vierde NBA championship in 1996 met de Chicago Bulls, droeg MJ deze pareltjes aan zijn voeten. Daarnaast wist hij ook nog eens de Finals MVP Award binnen te halen op de Air Jordan 11 ‘Bred’.

De details

Deze Air Jordan 11 ‘Bred’ is uiteraard voorzien van de kleuren zwart, wit en Varsity Red. Een detail dat direct de aandacht trekt, is het zwarte lakleer dat net boven de cleane witte midsole is geplaatst. Naast dit detail is de rest van de upper ook voorzien van veel zwart. Alleen een paar branding details, zoals het Jumpman logo op de hiel en op het label bij de veters, heeft de Varsity Red kleur gekregen. Dit zien we uiteraard ook terugkeren op de outsole van deze sneaker. Verder zien we achterop de hiel nog het getal “23” terugkeren, Dit was natuurlijk voor lange tijd het rugnummer van Michael Jordan.

Om nog een extra jaren ’90 feel toe te voegen, komt de Air Jordan 11 ‘Bred’ in de OG shoebox met bruine, zwarte en uiteraard rode details. Ondanks dat zal de sneaker jammer genoeg niet voor de OG prijs de schappen uitvliegen, maar waarschijnlijk voor €200,-. Blijf onze releasekalender in de gaten houden voor de laatste updates rondom deze release.


Air Jordan 11 'Bred'

378037-061 · Prijs vanaf €289,-

Naar alle aanbieders
Image by: @zSneakerHeadz
Image by: @wavegod_thelegend

Air Jordan 11 XI Bred 2019 Release Date 378037-061 Heel Profile
Air Jordan 11 XI Bred 2019 Release Date 378037-061 Heel
Air Jordan 11 XI Bred 2019 Release Date 378037-061 Sole
Images by: @hanzuying

Previous ArticleNext Article