Een bezoek aan de ‘Bright Side of the MOON’ met KangaROOS 270

Een reis naar de maan is niet voor iedereen weg gelegd, maar er wordt wel verwacht dat vanaf 2021 de eerste commerciële reizen richting de maan van start zullen gaan. Dus geen standaard vakanties meer naar Frankrijk en Spanje, of de iets luxere reizen naar Amerika en Bali. In de toekomst ga je op vakantie naar een wereld buiten deze aardbol. Ondanks dat we hier nog even geduld voor moeten hebben, geeft KangaROOS ons een mooi voorproefje van de maan. Dit doen zij met het nieuwste ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack dat zaterdag 31 augustus zal uitkomen. Wij bij Sneakerjagers hebben alvast een kijkje mogen nemen op de ‘Bright Side of the MOON’!

KangaROOS ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack

KangaROOS heeft zich laten inspireren door de Apollo 11 missie samen met de zoektocht naar een fantastische schokabsorptie. Tijdens deze zoektocht werd namelijk het DYNACOIL materiaal ontdekt. Deze nylon stof werd speciaal ontwikkeld door NASA voor het Apollo-ruimtevaartprogramma. Dit materiaal was verwerkt in de pakken en laarzen van de astronauten. KangaROOS en NASA zijn uiteindelijk gaan samenwerken om van DYNACOIL een verfijnde versie te maken, zodat dit verwerkt kon worden in de tussenzolen van sneakers. Het nieuwste pack van KangaROOS staat dus volop in het teken van de maan. De twee zijdes van de maan, de lichte en de donkere, worden daarom allebei verwerkt op de KangaROOS Ultimate met een aantal interessante details.

KangaROOS Ultimate ‘Bright Side of the MOON’

Wij hebben alvast een bezoekje gebracht aan de lichte zijde van de maan dankzij KangaROOS. Het bovenwerk is voorzien van een heerlijk frisse basis van wit mesh. Daaroverheen zijn verschillende overlays geplaatst, zowel van glad leer als van suède. De suède overlays hebben een licht grijze kleur gekregen en zijn te vinden als mudguard en rondom de hiel. achter deze elementen zit echter ook nog een wit lederen laag. Dit geeft de sneaker net dat extra beetje diepte.

Naast de grote panelen op de sneaker, zijn er natuurlijk ook subtielere details te vinden. Zo zijn er boven het vetersysteem twee plastic elementen geplaatst. Het element dat aan de buitenzijde van de sneaker zit is rood van kleur, terwijl het op de binnenzijde juist donker blauw is. Ditzelfde geldt voor de kleuren van de nestels aan de veters. De kleur rood valt het meest op, dus de rode heel tab is natuurlijk niet te missen, maar het mooiste detail op deze sneaker zit hier direct onder. Op de hiel is namelijk het DYNACOIL logo te vinden. Dit logo is een samensmelting van de branding van NASA en KangaROOS. Daarnaast zien we de KangaROOS branding ook terugkeren op de buitenzijde van sneaker en in het klein op de muduard. Verder is de KangaROOS branding ook te zien in het rood op de outsole.

De KangaROOS Ultimate ‘Bright Side of the MOON’ komt dus samen met de ‘Dark Side of the MOON’ uit op zaterdag 31 augustus. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates. Laat jezelf ondertussen meeslepen naar de lichte zijde van de maan door hieronder de on-feet foto’s te bekijken!


KangaROOS Ultimate OG 'Bright Side of the Moon'

Prijs vanaf €109,-

Naar alle aanbieders
KangaROOS Bright Side of the MOON
KangaROOS Bright Side of the MOON
KangaROOS Bright Side of the MOON
Images by: Sneakerjagers

Previous ArticleNext Article

Er komt een nieuwe OFFSPRING x adidas samenwerking aan 6

Er zijn foto’s opgedoken van een samenwerking tussen OFFSPRING en adidas. Het gaat om een OFFSPRING x adidas ZX 10000 en ZX 8000.

OFFSPRING is een bekende sneakerwinkel in het Verenigd Koninkrijk. Ze begonnen in 1996 in Londen en speelde in op het gat in de markt die er toen was en zo werden ze erg succesvol. Ondertussen hebben ze al veel verschillende samenwerkingen gehad, waaronder ze ook al vaker samengewerkt hebben met adidas. En nu gaan ze weer de samenwerking aan met het merk achter de drie strepen.

OFFSPRING x adidas | Details

Het gaat dus om de modellen ZX 10000 en ZX 8000. Bij de ZX 10000 is de basis een wat donkerder grijs en de sneaker heeft verschillende licht roze, een bruine roestachtige kleur en blauwe lagen. De mid- en outsole zijn crème. Wat ook opvalt zijn de veters waarop OFFSPRING en adidas staat. Op de lacelock zie je ook de logo’s van OFFSPRING en adidas terugkomen. De ZX 8000 heeft dezelfde veters en lacelock. Bij dit model is de basis ook een donkergrijze kleur. Hier zien we oudroze, blauwe en donkerpaarse accenten terugkomen. De midsole is crème en er bevindt zich ook een klein oudroze stukje op de zool. De outsole is zwart. Ook heeft de sneaker reflecterende details op de hiel en bij de tenen.

Het is nog niet bekend wanneer de sneakers precies uit gaan komen, maar ze worden in maart 2020 ergens verwacht. Hoeveel ze gaan kosten weten we ook nog niet. Ze zullen wel zeker uitkomen bij OFFSPRING. Houd onze Releasekalender goed in de gaten voor alle updates en scroll naar beneden voor de foto’s van de sneakers.


OFFSPRING x adidas ZX 10000
Images by @aman_tak

First look van de Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’ 10

Nieuwjaar komt al bijna weer om de hoek kijken, maar het Chinees Nieuwjaar is iets later. Dit jaar valt het namelijk op 25 januari. En zoals we weten komt Nike altijd met toffe sneakers om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Er zijn nu dan ook de eerste foto’s verschenen van de Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’ die zal uitkomen.

Dit jaar is het jaar van de rat, dit zal dan ook veel terug te zien zijn tijdens de viering. We zien op de sneaker voornamelijk de kleur rood terugkomen. Tijdens het Chinese Nieuwjaar krijg of geef je rode enveloppen, dit heeft te maken met je positie in je familie. Zo moeten getrouwde en werkende familieleden geld geven en krijgen ouderen of kinderen geld. Ook zie je vaak rode Chinese tekens, zoals 福 (fú), wat voor voorspoed staat.

Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’ | Closer Look

De basis van de sneaker is de standaard witte leren Nike Air Force 1 Low. De Swoosh en de heeltab bevatten allerlei kleurrijke Chinese symbolen en op de heeltab zie je ook ’20’, dus met beide sneakers vormt dit 2020. De binnenvoering van de sneaker is rood eveneens als de tongue tab en dit is natuurlijk omdat de rode kleur zo belangrijk is.

Er is nog niet veel bekend over de Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’, maar ze komen waarschijnlijk rond het Chinese Nieuwjaar, 25 januari 2020, uit. De prijs van de sneaker weten we nog niet en het is ook nog niet zeker of de sneaker in Europa uitkomt. Houd daarom goed onze Releasekalender in de gaten en zie hier onder de eerste foto!


Chinese New Year 2020
Image by @solebyjc

Een samenwerking tussen Jeff Staple x SBTG x Nike is onderweg 14

Er is een samenwerking onderweg tussen Jeff Staple x SBTG x Nike. Met zijn drieën hebben zij hun creativiteit losgelaten op het legendarische Air Force 1 model van Nike. Jeff Staple heeft via zijn Instagram kanaal een kleine preview losgelaten. Ook SBTG deelde drie mooie foto’s met ons van de aankomende samenwerking.

Jeff Staple is eigenaar van een visual communications bedrijf, genaamd Staple Design. In 1997 richtte hij Stape Design op. Het bedrijf had drie hoofddivisies: een kledingcollectie, een creatief bureau en een winkel. Staple Pigeon is een volledige lifestyle herencollectie en wordt wereldwijd verkocht. Staple Design Sutdio is een creatief adviesbureau dat al heeft gewerkt met vele merken, zoals: Nike, Sony, Timberland, New Balance en vele anderen.

Ook SBTG maakt onderdeel uit van de samenwerking. SBTG is een merk dat opgericht is door Mark Ong, misschien ook wel bekend als ‘Mr. Sabotage’. Hij word de OG sneaker artist van Singapore genoemd. Het customizen van sneakers was altijd een hobby voor Mark, totdat hij een internationale wedstrijd won op Nike Talk Forum. Op dit moment besefte hij dat hij hier een carrière uit kom maken.

Dankzij deze overwinning, richtte hij zijn eigen label, SBTG (afkorting voor Sabotage) op. Hij ontving namelijk een enorme bestelling van 72 gecustomisede paren van Atmos, een bekende sneakerwinkel uit Japan. Sindsdien is het assortiment van het merk uitgebreid met onder andere kleding en lederwaren. Echter zijn sneakers nog wel datgene waar hij zich het meeste op focust. Hij koopt sneakers in, customized hij hun designs aan en verkoopt ze vervolgens aan sneakerfanaten over de hele wereld.

Jeff Staple x SBTG x Nike Air Force 1 | Closer Look

Helaas is er nog geen foto te vinden op het internet waar de gehele sneaker op staat, maar wel zijn er al verschillende detailfoto’s te zien. Zo beschikt de sneaker over een basis van grijs gekleurd mesh. Hierover heen lopen suède overlays, die overigens ook grijs van kleur zijn. Op de veters zit een lacelock bevestigd waarop het logo van ‘SBTG’ te zien is. De veters zijn verwerkt in een witte kleur. Op de lederen tong staat in een Arabische stijl ‘Staple’ en hieronder staat ‘ISSUE: STAPLE x SABOTAGE’. Het meest opvallende aan de sneaker is wel de Swoosh. Deze heeft een Swoosh gekregen met verschillende vormen erop in een roze kleur. Achterop de hiel staat een duif. Als finishing touch hebben de drie gekozen voor een minimalistische witte zool.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend van de samenwerking tussen Jeff Staple x SBTG x Nike. Houd daarom goed onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende releases! Geniet tot die tijd van prachtige detailfoto’s, scroll naar beneden om ze te checken.


Jeff Staple x SBTG
Jeff Staple x SBTG
Images by @jeffstaple

Images by @sbtg_official