Release Reminder: Nike Air Max 90 Premium ‘Vinyl’ 412

Muziek kent een enorme geschiedenis. Hoever je ook terugkijkt in de tijd, altijd was er wel muziek aanwezig. In de loop van de jaren heeft dit natuurlijk veel ontwikkelingen doorgemaakt en werden de klassieke muziekinstrumenten ingewisseld voor computers en andere apparaten. Band optredens werden dj sets, vinyl platen werden cd’s en uiteindelijk werden deze schijven weer ingewisseld voor streamingdiensten. Maar verdwijnen zullen ze nooit, want ook de vinylplaten hebben de laatste jaren weer een heerlijke comeback gemaakt. Ter ere aan de muziek wereld, en dan voornamelijk de dj wereld, heeft Nike de Air Max 90 een nieuwe colorway gegeven die geïnspireerd is op vinylplaten.

Air Max 90

Ook de Air Max 90 gaat al een flink aantal jaren terug in de tijd. Zoals de naam al verraadt, verscheen de Air Max 90 voor het eerst in het jaar 1990. Dankzij het Air demping systeem dat over de gehele zool verspreid is, is de Air Max 90 een lichtgewicht sneaker met heerlijk loopcomfort. Ondanks dat dit demping systeem in de hele zool verwerkt is, Is het alleen in de hak zichtbaar gemaakt, net zoals bij de voorgaande Air Max modellen.

De details

De nieuwe Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ zet de geschiedenis van muziek en Air Max voort door diverse details toe te voegen. Deze details vinden inspiratie in de apparatuur die over de hele wereld wordt gebruikt door dj’s. Zo zien we details voorbijkomen die geïnspireerd zijn op vinylgroeven, maar ook op de verlichting op draaitafels.

Zoals de meeste vinylplaten zwart zijn, is ook de Nike Air Max 90 voorzien van een zwart bovenwerk. Daarnaast vind je op de upper nog enkele rode details. Deze rode kleur verwijst naar de lampjes die op vele draaitafels te vinden zijn en is te zien op de bovenste eyelets en de Air Max branding op de zijkant van de sneakers.

Naast de zwarte kleur op het bovenwerk zijn er nog meer details te vinden op de Air Max 90 die geïnspireerd zijn op vinylplaten. Kijk maar eens naar de mudguard. Deze heeft een groeven patroon zoals dat ook op een vinylplaat te vinden is. De Air Max branding op de zijkanten is als startpunt genomen waar de groeven vervolgens omheen lopen. Maar het mooiste detail is toch wel te vinden op de tong. Hier zie je namelijk een minimalistische “vinylplaat” met in het midden de Nike branding. Deze schijf is op beide sneakers in een andere positie geplaatst, zodat er een draai effect ontstaat. De sneaker wordt uiteindelijk nog mooi afgemaakt met een opvallende mid- en outsole in een ijsblauwe, bijna witte kleur.

De releasedatum van de Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ staat op zaterdag 24 augustus. Ben jij benieuwd waar jij deze pareltjes kan scoren? Check dan de releasekalender! Scroll verder naar beneden om de verschillende details op deze sneakers eens goed te bekijken.


Nike Air Max 90 Premium 'Vinyl'

Prijs vanaf €134,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Vinyl'
Air Max 90 'Vinyl'
Images by: END.

Video by: 43einhalb

Previous ArticleNext Article

Tyler, the Creator gaat nieuwe samenwerking aan met Converse 4

Tyler, the Creator’s GOLF le FLEUR* is niet onbekend in het samenwerken met Converse. De twee hebben al vele sneakers uitgebracht en komen nu met een Chuck 70 High silhouet. De GOLF le FLEUR* x Converse Chuck 70 High word bekleed met opvallende vlammen, die verwijzen naar het derde album van de rapper: Cherry Bomb.

Tyler, the Creator is een Amerikaanse rapper en producer geboren op 6 maar 1991 in Los Angeles. Tyler staat vooral bekend als de leider en medeoprichter van hip hop groep Odd Future. In de groep Odd Future zitten bijvoorbeeld de artiesten Frank Ocean, Earl Sweatshirt en Domo Genesis. Tyler, the Creator heeft ook zijn eigen merk genaamd GOLF le FLEUR*, die je kan herkennen aan de iconische bloem als logo die veel word gebruikt op de kleding.

GOLF le FLEUR* x Converse Chuck 70 ‘Flame’ | 167279C

De upper van de Chuck 70 high is gemaakt van een fel blauw canvas met oranje en rode vlammen. Op de binnenkant van de sneaker zit het witte converse logo dat weer matched met de witte veters. Het bovenwerk van de sneaker zit op de iconische Converse midsole. De sneaker word mooi afgesloten met een rode met witte bloemetjes geprinte outsole.

De GOLF le FLEUR* x Converse Chuck 70 ‘Flames’ komt uit op 12 oktober via Converse voor €100,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Golf Le Fleur X Converse Chuck 80 'Flame'

zaterdag 12 oktober 2019

Naar alle aanbieders
GOLF le FLEUR* x Converse
GOLF le FLEUR* x Converse
Images by GOLF WANG

Nike geeft de Air Force 1 Low een makeover voor ‘Day of the Dead’ festival 11

Van schedels tot aan gezichtsverf en kleurrijke outfits, wij hebben het over Mexico’s ‘Day of the Dead’ festival. Nike heeft zich door dit grote feest laten inspireren en hun creativiteit gebruikt op de legendarische Air Force 1 Low.

De Air Force 1 Low debuteerde in 1982 als basketbalschoen. Het model werd vernoemd naar het vliegtuig waar de Amerikaanse president mee vloog. Het was de eerste sneaker die beschikte over Nike Air. Al snel kreeg de sneaker voet aan de grond over de hele wereld, van basketbalvelden tot aan de hip hop cultuur. Natuurlijk blijft de Air Force 1 trouw aan zijn roots met zachte, veerkrachtige demping. Echter heeft de sneaker ondertussen wel al de iconische status van Nike Air overtroffen.

Nike Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ | CT1138-100

Op het eerste gezicht lijkt de Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ op een eenvoudige witte low-top met gele, blauwe, roze en groene lijnen. Zodra je je meer focust op de sneaker zul je al snel zien dat dit niet het geval is. Beginnend op de toebox loopt een herhalende schedelprint die moeilijk te zien is. Deze schedelprint loopt door tot achterop de sneaker. Vervolgens is deze schedel ook terug te zien op het inlegzool in een roze kleur. Ook op de tong bevind zich de Swoosh in een roze kleur.

Deze interessante Nike Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’ zal hoogst waarschijnlijk uitkomen tijdens het festival dat van 31 oktober 2019 tot en met 2 november 2019 duurt. Echter is er alleen nog niet bevestigd. Bekijk hieronder de officiële afbeeldingen van de sneaker en houd goed onze Releasekalender in de gaten voor meer informatie.


Nike Air Force 1 Low 'Day Of The Dead'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Day of the Dead
Day of the Dead
Images by Nike

Hyprints lanceert een unieke en reflecterende gouden Air Max print 19

Sneakerheads opgelet! Hyprints heeft zojuist een gruwelijke, nieuwe limited edition sneaker art print gereleased in hun webshop: een reflecterende gouden Air Max 1 print. In het snel veranderende landschap van sneakers, waar nieuwe modellen, gekke colourways en collabs met sterren je om de oren vliegen – is het makkelijk om de klassiekers te vergeten. De sneakers waar het allemaal mee begon, die de weg vrijmaakten voor hun succesvolle opvolgers, ‘the ones that got you hooked tot the game’.

De nieuwe Golden Air Max 1 Hyprint is een ode aan één van de meest iconische sneakers die er bestaan. Toen de legendarische designer Tinker Hatfield de AM1 in 1987 introduceerde, stond de sneakermarkt op zijn kop. Het was de eerste sneaker met een zichtbare Air unit en werd al snel een groot succes. Deze kicks hebben een rijke historie, met een aantal extreem goed ontvangen releases, zoals de eerste Atmos Safari collab, de verschillende Parra releases en de natuurlijk de OG colorways.

De Air Max 1 op deze print is echter gestript van alle gekkigheid. Geen krankzinnige patronen, geen buitengewone kleurencombinaties en geen swooshes die ontbreken. In plaats daarvan, wordt deze icoon afgebeeld zoals hij is: een winnaar. Het design is geprint op 380 g/m2 matte art papier en is met de hand gelamineerd met een reflecterende gouden folie. De print komt in een gelimiteerde oplage van 60 stuks en zijn op de achterkant met de hand genummerd.

Hyprints air max
Hyprints air max
Hyprints air max
Afbeeldingen: Hyprints