Skip to content
Upcoming

Review: Air Jordan Latitude 720

20 augustus 2019 16:26
Review: Air Jordan Latitude 720

Deze week staat er weer een nieuwe Air Jordan Release op de planning, namelijk de Air Jordan Latitude 720 ‘Mushroom’. Eerder dit jaar kwam er al een zwarte en een witte colorway uit van dit silhouet. De Air Jordan Latitude 720 is futuristische sneaker, speciaal voor vrouwen. Ben jij nieuwsgierig naar de verschillende details op de witte colorway die nu al verkrijgbaar is, of naar de geheel nieuwe colorway die donderdag 22 augustus uitkomt? Lees dan vooral verder!

Air Jordan Latitude 720

De Air Jordan Latitude 720 is een eerbetoon aan zowel het verleden als de toekomst van Air. Dit model is namelijk geïnspireerd op de Air Jordan 8 die voor het eerst verscheen in 1993. Naast het feit dat dit silhouet zijn inspiratie vindt in de Jordan’s uit de jaren ’90, zijn er ook vele moderne details te vinden op deze sneaker. Zo zien we bijvoorbeeld de enorme Air Unit van de Air Max 720 onder het bovenwerk. Dit zorgt voor heerlijk comfort en fantastische schokdemping. Door deze zool lijkt het alsof je op wolken loopt.

Het bovenwerk van de Air Jordan Latitude 720 is voorzien van textiel en synthetisch leer. Daarnaast is er een extra hoge binnensleeve geplaatst in deze sneaker voor een lichtgevoel, maar voornamelijk voor comfort dankzij de aansluitende pasvorm. Om ervoor te zorgen dat jouw voeten en enkels nog steviger in deze sneakers zitten, is er gebruikgemaakt van gekruiste banden bovenop de voet die vastgemaakt kunnen worden met behulp van klittenband. Deze banden komen natuurlijk oorspronkelijk van de Air Jordan 8

‘White’ colorway

De witte colorway, die al een tijdje verkrijgbaar is, heeft een heerlijke frisse uitstraling. Dit komt natuurlijk door het gebruik van veel wit in combinatie met een aantal interessante kleuren. Zo zien we Aqua Blue terugkomen op de hak samen met een donker blauwe pull tab. Op de linker sneaker is de pull tab voorzien van de tekst “Jumpman” in het geel, terwijl er op de rechter sneaker “000 23” staat. Dit donker blauw en geel komt ook terug op de bovenkant van de voet. De elastische eyelets zijn namelijk van dezelfde gele kleur voorzien en het blauw zien we terug op de lace stopper. Het gebruik van deze kleuren geeft de sneaker een vrolijke uitstraling en samen met de zilveren banden op de voet is dit een geweldige colorway om in de mooiste maanden van het jaar te dragen.

Air Jordan Latitude 720 'White'

AV5187-100 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakerjagers

‘Mushroom’ colorway

Nu komt er deze week, donderdag 22 augustus, een nieuwe colorway uit van de Air Jordan Latitude 720. Het bovenwerk van deze colorway is een stuk rustiger dan die van de witte colorway. De zool daarentegen is juist de echte eyecatcher van de Air Jordan Latitude 720 ‘Mushroom’. De Air Unit is namelijk voorzien van een Galaxy look dankzij het paars en blauw met een glinsterend effect. Het bovenwerk is voornamelijk voorzien van een Mushroom kleur met verschillende zwarte elementen. Zo zijn de banden bovenop de voet, de elastische sluiting en de mudguard zwart van kleur. Ook de pull tab is zwart met daarop weer “Jumpman” en “000 23”, dit keer in een Fossil kleur. Dit Fossil zien we vervolgens ook op de binnensleeve terugkomen.

Air Jordan Latitude 720 'Mushroom'

AV5187-002 · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakerjagers