Skip to content
Upcoming

Valentino x UNDERCOVER collectie is nu verkrijgbaar

19 augustus 2019 16:33
Valentino x UNDERCOVER collectie is nu verkrijgbaar

Valentino Garavani presenteerde tijdens de Paris Fashion Week zijn Fall/Winter 2019/2020 collectie. Hieruit kwam naar voren dat Valentino de samenwerking is aangegaan met UNDERCOVER. Het is nu mogelijk om deze collab te shoppen via de webshop van Valentino.

De creative director van Valentino, Pierpaolo Piccioli, is druk bezig om de herenkledinglijn te transformeren. Eerder deed hij dit ook al met de dameskleding en kreeg hier veel positieve reacties op. In januari begon hij met het verleggen van de herenlijn naar een mix van verfijnd maatwerk en straat bewust comfort. Begin vorig jaar trapte hij af met een reeks van samenwerkingen met Japanse merken. Nu is Piccioli een uitgebreide Fall/Winter samenwerking aangegaan met het Japanse merk UNDERCOVER. Hierdoor laat hij de jeugdige invloed binnenstromen.

Als onderdeel van de samenwerking hebben Valentino en UNDERCOVER ook twee sneaker modellen een make-over gegeven. In totaal zijn er twee modellen die een make-over hebben gekregen. Het gaat om de ‘Open Sneaker’ en de ‘Garavani Climbers’. Van het eerst genoemde model zijn er twee colorways verkrijgbaar. Van de ‘Garavani Climbers’ zijn drie colorways verkrijgbaar.

Valentino Garavani x UNDERCOVER ‘Open Sneaker’ | Details

Deze sneaker is het resultaat van een samenwerking tussen Pierpaolo Piccioli en Jun Takahashi van UNDERCOVER. De samenwerking debuteerde tijdens de FW show en beschikt over illustraties die zijn geïnspireerd door Edgar Allan Poe. Er zijn twee verschillende colorways hiervan. Het zwarte model is gemaakt in Italië van soepel leer dat wordt gecontrasteerd met groene schedels op de buitenkant van de sneaker. Op deze groene schedels is een rood Valentino logo te vinden. Achterop de hiel bevindt zich UNDERCOVER branding in rode letters. Ook is er een witte colorway. Dit model beschikt over een paars persoon met een UFO op het gezicht. Ook bij deze uitvoering staat er in rode letters op de hiel UNDERCOVER branding. Over de upper loopt een bruine streep.

Valentino

Valentino Garavani x UNDERCOVER ‘Garavani Climber’ | Details

Naast de ‘Open Sneaker’ hebben de twee merken ook de ‘Garavani Climber’ een make-over gegeven. Van dit model zijn er in totaal drie colorways uitgekomen. Een wit/groene, bordeaux/wit en een grijze colorway. Het wit/groene model heeft een basis van leer en mesh. Op de sneaker is branding van beide merken te vinden in een groene kleur. Ook bij deze sneaker is er een persoon met een UFO te vinden. Echter bevindt deze zich op de veters. Hetzelfde geldt voor het bordeaux kleurige model. Alleen heeft deze wel een paarse kleur. Als laatste is er ook nog een grijze colorway. Dit is het meest opvallende silhouet van allemaal. Deze uitvoering beschikt over metallic overlappende lagen. Ook beschikt deze uitvoering over een groen schedel met een Valentino logo. Echter bevindt deze zich op de achterkant van de sneaker.

Valentino
Valentino
Valentino
Images by Valentino Garavani

Het is niet mogelijk om alle sneakers te shoppen, want ze worden alleen geleverd in de Verenigde Staten via valentino.com. Wel kan je via matchesfashion.com 2 colorways shoppen. Vergeet niet om Sneakerjagers dagelijks te checken voor het laatste nieuws.