Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Nike Air Max 90 Premium ‘Vinyl’

22 augustus 2019 15:45
Release Reminder: Nike Air Max 90 Premium ‘Vinyl’

Muziek kent een enorme geschiedenis. Hoever je ook terugkijkt in de tijd, altijd was er wel muziek aanwezig. In de loop van de jaren heeft dit natuurlijk veel ontwikkelingen doorgemaakt en werden de klassieke muziekinstrumenten ingewisseld voor computers en andere apparaten. Band optredens werden dj sets, vinyl platen werden cd’s en uiteindelijk werden deze schijven weer ingewisseld voor streamingdiensten. Maar verdwijnen zullen ze nooit, want ook de vinylplaten hebben de laatste jaren weer een heerlijke comeback gemaakt. Ter ere aan de muziek wereld, en dan voornamelijk de dj wereld, heeft Nike de Air Max 90 een nieuwe colorway gegeven die geïnspireerd is op vinylplaten.

Air Max 90

Ook de Air Max 90 gaat al een flink aantal jaren terug in de tijd. Zoals de naam al verraadt, verscheen de Air Max 90 voor het eerst in het jaar 1990. Dankzij het Air demping systeem dat over de gehele zool verspreid is, is de Air Max 90 een lichtgewicht sneaker met heerlijk loopcomfort. Ondanks dat dit demping systeem in de hele zool verwerkt is, Is het alleen in de hak zichtbaar gemaakt, net zoals bij de voorgaande Air Max modellen.

De details

De nieuwe Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ zet de geschiedenis van muziek en Air Max voort door diverse details toe te voegen. Deze details vinden inspiratie in de apparatuur die over de hele wereld wordt gebruikt door dj’s. Zo zien we details voorbijkomen die geïnspireerd zijn op vinylgroeven, maar ook op de verlichting op draaitafels.

Zoals de meeste vinylplaten zwart zijn, is ook de Nike Air Max 90 voorzien van een zwart bovenwerk. Daarnaast vind je op de upper nog enkele rode details. Deze rode kleur verwijst naar de lampjes die op vele draaitafels te vinden zijn en is te zien op de bovenste eyelets en de Air Max branding op de zijkant van de sneakers.

Naast de zwarte kleur op het bovenwerk zijn er nog meer details te vinden op de Air Max 90 die geïnspireerd zijn op vinylplaten. Kijk maar eens naar de mudguard. Deze heeft een groeven patroon zoals dat ook op een vinylplaat te vinden is. De Air Max branding op de zijkanten is als startpunt genomen waar de groeven vervolgens omheen lopen. Maar het mooiste detail is toch wel te vinden op de tong. Hier zie je namelijk een minimalistische “vinylplaat” met in het midden de Nike branding. Deze schijf is op beide sneakers in een andere positie geplaatst, zodat er een draai effect ontstaat. De sneaker wordt uiteindelijk nog mooi afgemaakt met een opvallende mid- en outsole in een ijsblauwe, bijna witte kleur.

De releasedatum van de Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ staat op zaterdag 24 augustus. Ben jij benieuwd waar jij deze pareltjes kan scoren? Check dan de releasekalender! Scroll verder naar beneden om de verschillende details op deze sneakers eens goed te bekijken.


Nike Air Max 90 Premium 'Vinyl'

CK0902-001 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Vinyl'
Air Max 90 'Vinyl'
Images by: END.

Video by: 43einhalb