SSENSE x Off-White Low Vulcanized is nu verkrijgbaar 143

Vorige week bracht Off-White in samenwerking met LUISAVIAROMA een limited-edition capsule uit voor het 90-jarige jubileum van LUISAVIAROMA. Nu heeft Off-White drie nieuwe colorways uitgebracht die exclusief verkrijgbaar zijn via SSENSE. Het gaat om de Off-White Low Vulcanized die nu verkrijgbaar is in de kleuren groen, geel en blauw.

In 2013 werd het in Milaan gevestigde merk, Off-White, opgericht door het Amerikaanse wonderkind Virgil Abloh. Sinds 2013 heeft het merk winkels geopend op 15 verschillende locaties over de hele wereld. Daarnaast heeft Virgil ook veel beroemdheden aangetrokken als vaste klant van het merk. Wie had verwacht dat Virgil zo’n groot succes zou behalen in de modewereld met een master diploma in architectuur op zak?

Voordat Virgil zijn huidige merk Off-White oprichtte, bouwde hij eerder al een streetwear koninkrijk op onder de naam ‘Pyrex Vision’. Dit werd door vele beroemdheden ontvangen met open armen. Echter werd Virgil later geconfronteerd, omdat hij volgens sommigen kledingstukken van Ralph Lauren hergebruikte en doorverkocht tegen een astronomische prijs. Uiteindelijk besloot Virgil om ‘Pyrex Vision’ stop te zetten. Ondanks de kritiek liet Virgil zich niet weerhouden van zijn ambities. Zo richtte hij in 2013 het merk Off-White op. Off-White is ondertussen één van de grootste streetwear merken van dit moment.

Naast het opzetten van een nieuwe cultuur, besteedt Virgil ook veel aandacht aan het perfectioneren van de Off-White ervaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan, omdat Virgil wilde dat de collecties in Italië werden gemaakt. Zo worden de producten gemaakt met een Amerikaanse twist, maar toch van de beste kwaliteit met een bijgewerkte, moderne aanpak. De combinatie van stijl en kwaliteit is het handelsmerk van Off-White.

Off-White SSENSE Exclusive Low Vulcanized Sneaker | Details

Off-White heeft drie felle colorways uitgebracht van zijn ‘Vulcanized Low-Top’ silhouet. Het gaat om een blauwe, groene en een gele colorway. Elke uitvoering is gemaakt van suède en canvas. Ook beschikt elke colorway over de kenmerkende oranje zip tie. Op de zijkanten zijn ook meerdere kenmerken te vinden, zoals de Arrow op de buitenkant. Op de binnenkant bevindt zich een contrasterend oranje vlak op de upper/zool met hier overheen de kenmerkende tekst. Er staat dat Virgil Abloh de oprichter is van Off-White en het adres van Off-White in Milaan. Ook op de tong is er zo’n kenmerkende tekst terug te vinden. Daarnaast heeft Virgil op de zwarte veters in contrasterende witte letters “SHOELACES” neergezet. Als finishing touch beschikt de rubberen zool over de bekende strepen.

De Off-White Low Vulcanized Sneaker is nu exclusief verkrijgbaar via SSENSE in een groene, blauwe en gele kleur voor $345. Ben jij benieuwd naar hoe de colorways eruit zien? Scroll dan naar beneden voor foto’s! Vergeet ook niet om dagelijks Sneakerjagers te checken om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Off-White Low Vulcanized

Off-White Low Vulcanized

Off-White Low Vulcanized
Images by SSENSE

Previous ArticleNext Article

Release reminder van de adidas Yeezy BOOST 350 v2 ‘Citrin’ die je niet mag missen! 1

We kunnen wel zeggen dat de maand september gezien kan worden als de adidas Yeezy maand. Zo staat er binnenkort weer een nieuwe release klaar van adidas Yeezy, namelijk de adidas Yeezy BOOST 350 v2 ‘Citrin’. Het mooiste van alles aan deze release is dat zelfs de kleinste sneaker liefhebbers deze pareltjes kunnen bemachtigen.

adidas Yeezy BOOST 350 v2 ‘Citrin’ | FW3042

Kanye heeft niet zoveel veranderd aan het silhouet van de 350 v2. Wat we al eerder hebben gezien bij andere colorways is dat er geen heeltab aanwezig is op de sneaker. Verder heeft de sneaker een gele aardse look. Deze kleur hebben ze tevens ook op de midsole aangebracht waardoor het echt een geheel vormt. De outsole hebben ze afgemaakt met een nette gum sole. Zoals we gewend zijn heeft Kanye met deze colorway weer een strakke sneaker gecreëerd.

23 september 2019 is het dan eindelijk zover. adidas en Kanye gaan dan de nieuwe colorway releasen in full family sizing. De prijs voor de maten voor volwassen zal €220,- bedragen, voor kinderen €160,- en voor de allerkleinste onder ons €140,-. Check voor een volledige Storelist Overview snel onze Releasekalender en kijk bij welke raffles je je kan inschrijven zodat je jezelf een beetje zekerheid bied. Succes de 23ste van september 2019!


adidas Yeezy Boost 350 V2 'Citrin' - Reflective

maandag 23 september 2019

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Citrin' - Non Reflective

maandag 23 september 2019

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Citrin' - Kids

maandag 23 september 2019

Naar alle aanbieders
adidas Yeezy BOOST 350 v2 'Citrin'
adidas Yeezy BOOST 350 v2 'Citrin'

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Citrin' - Infant

maandag 23 september 2019

Naar alle aanbieders
adidas Yeezy BOOST 350 v2 'Citrin'
adidas Yeezy BOOST 350 v2 'Citrin'
Images by adidas

Top 10 sterkste samenwerkingen in onze mooie sneakerscene van de afgelopen vijf jaar! 6

Door de jaren heen zijn er in de sneakerscene verschillende prachtige samenwerkingen geweest die we nooit meer zullen vergeten. Wij van Sneakerjagers dachten, laten we eens naar de tien bijzonderste samenwerkingen kijken van de afgelopen vijf jaar. Dit zijn er natuurlijk veel meer geweest maar we hebben ons best gedaan om een echte top tien ervan te maken.

Ben jij benieuwd naar welke pareltjes er allemaal in staan, scroll dan even naar beneden en check welke samenwerkingen geschiedenis hebben geschreven.


Travis Scott x Nike

Iedereen wil wel zijn of haar favoriete sneaker ontwerpen, vele artiesten hebben dit natuurlijk ook mogen doen maar de manier waarop Travis dit doet is toch wel van een ander niveau. De materialen en details die gebruikt zijn natuurlijk weergaloos. De passie die hij in zijn muziek steekt vind je ook terug in al zijn colorways binnen de sneakerscene.

Travis Scott x Air Jordan 1

Off-White x Nike

Virgil Abloh heeft de afgelopen paar jaar verschillende colorways uitgebracht. De sterkste zijn misschien toch wel de colorways die bij ‘The Ten’ horen die in 2017 uitkwamen, waaronder deze Air Jordan 1. Sinds het moment dat hij de eerste sneaker had gereleased is hij niet meer weg te denken uit sneakerscene en daar zal binnenkort zeker geen verandering in komen.

Jordan 1 Retro High Off-White Chicago

Sean Wotherspoon x Nike

Wat niemand aan zag komen was dat er een model kon bestaan dat zo mooi uit zou kunnen zien als de Air Max 97/1. Hij wordt misschien dan ook wel gezien als een van de mooiste sneakers ooit gemaakt. Alles aan de sneaker klopt. De combinatie van de Air Max 97 en de Air Max 1. De corduroy die Sean heeft gebruikt voor de upper. De Kleurencombinatie. Er zal niet snel een sneaker gereleased worden die het niveau van deze beauty gaat evenaren.

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97 AJ4219-200 (Medial)

Eminem x Carhartt x Air Jordan

Dit is geen gevalletje van, oh dit is hard, dit koop ik wel even. Nee dan moet je wel even een tijdje sparen. Rond de €13.000,- is het dan ook wel een zeer exclusief sneakertje. Het uiterlijk van de Air Jordan 4 is dan wel subtiel maar ook ijzersterk. De drie hebben samen dan ook wel een legendarisch paartje op de markt gezet.


Atmos x Nike

Atmos en Nike hebben al een jaren lange samenwerking achter de rug. De dierlijke kleuren op de Air Max 1 sloegen al aan sinds de eerste dag dat de Nike Air Max 1 Animal uit kwam. Naast deze fantastische colorway zijn er natuurlijk meerdere verschillende strakke colorways. Met de Animal 2.0 hebben ze in 2018 weer bewezen dat deze samenwerking een uit duizenden is.

Air Max 1 Atmos Animal Pack 2.0 (2018 All Black Box)

Pharrell x N*E*R*D x adidas

In 2017 was het weer chaos bij ComplexCON. Meer dan 300 mensen probeerden dit bijzondere paartje te bemachtigen. Het is niet altijd feest geweest voor adidas en Pharell maar over dit paartje kunnen we wel zeggen dat het een gigantische must have is, net zoals de samenwerking met Chanel die in hetzelfde jaar werd gereleased.

nerd-adidas-hu-race-trail

Kaws x Air Jordan

Waar iedereen ook gek op was was de Air Jordan 4 samen met Kaws uit 2017. Zodra duidelijk werd dat deze release eraan kwam kon niemand meer wachten tot de verlossende dag. Wat wel grappig is, is dat de artiest zelf zegt dat hij ze nooit zou drage. Hij wilt geen ongemakkelijke gesprekken met mensen in de trein over de sneakers. Toch staat hij er wel om bekend dat het een een echte must have is die zeker in deze top 10 thuis hoort.

kaws-air-jordan-iv samenwerkingen

Diamond Supply Co. x Nike SB

In 2005 was het natuurlijk al zover maar in 2018 mochten Diamond Supply Co. en Nike SB hun samenwerking weer voortzetten en hoe goed ze dat zo wel niet aangepakt. Ze zouden 250 sneakers releasen op ComplexCon, maar de chaos brak werkelijk uit. Op dat moment moest hij gecanceld worden maar gelukkig is hij later nog uitgekomen.

Nike SB Dunk Low "Canary" samenwerkingen

Piet Parra x Nike

Jaren geleden hebben Piet Parra en Nike natuurlijk al verschillende exclusieve colorways uitgebracht maar als we gaan kijken naar de afgelopen vijf jaar mag hij natuurlijk niet ontbreken. De colorway uit 2018 gaat misschien wel online voor minder weg dan andere colorway maar hij doet zeker iet onder. De echte Piet Parra fan weet dat je deze wel in je collectie moet hebben.

Afbeeldingsresultaat voor nike air max 1 parra samenwerkingen

Kanye West x adidas

Toen Kanye nog bij Nike zat heeft hij natuurlijk weergaloze sneakers uitgebracht die ontzettend hard zijn gegaan. Maar we kunnen niet ontkennen dat sinds 2015, toen de rapper met adidas de samenwerking aanging, hij ontzettend sterke en unieke modellen op de markt heeft gezet die tot op de dag van vandaag als warme broodjes over de toonbanken gaan.

adidas Yeezy Boost 350 Pirate Black (2015) samenwerkingen

Alweer een nieuwe colorway voor de samenwerking tussen BSMNT en Nike Air Max 90 15

We keken eerder al naar de eerste colorway van de Nike Air Max 90 ‘BSMNT’ en nu is er alweer een nieuwe colorway opgedoken. The Basement is een jongeren collectief uit London en hebben al eens eerder samen gewerkt met Nike.

The Basement is opgezet in 2013 en probeert creatievelingen samen te brengen doormiddel van online en offline platformen. De leden van The Basement hebben verschillende achtergronden en worden geboden door hun passie voor cultuur. The Basement zorgt ook vaak voor meetings en komen zo bij elkaar om ervaringen en verhalen te delen. Door deze gebeurtenissen hebben ze vele volgers gekregen en dus samenwerkingen met Nike!

De nieuwe colorway van de BSMNT x Nike Air Max 90 is één van de cleanest colorways voor de Air Max 90 die we dit jaar hebben gezien. Het bovenwerk is gemaakt van donker grijs premium suède, leer en textiel. De Swoosh en heeltab krijgen een zilveren kleur met een ruiten patroon. Het meest opvallende aan de upper is de fel oranje lederen tong. De upper van de Air Max 90 zit op ook en donker grijze mid- en outsole.

De BSMNT x Nike Air Max 90 ‘Grey’ released op 5 oktober via de Nike SNEAKRS app. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Releasekalender in de gaten!


BSMNT X Nike Air Max 90 'Grey'

zaterdag 5 oktober 2019

Naar alle aanbieders
BSMNT x Nike Air Max 90
Image by Nike