SSENSE x Off-White Low Vulcanized is nu verkrijgbaar

Vorige week bracht Off-White in samenwerking met LUISAVIAROMA een limited-edition capsule uit voor het 90-jarige jubileum van LUISAVIAROMA. Nu heeft Off-White drie nieuwe colorways uitgebracht die exclusief verkrijgbaar zijn via SSENSE. Het gaat om de Off-White Low Vulcanized die nu verkrijgbaar is in de kleuren groen, geel en blauw.

In 2013 werd het in Milaan gevestigde merk, Off-White, opgericht door het Amerikaanse wonderkind Virgil Abloh. Sinds 2013 heeft het merk winkels geopend op 15 verschillende locaties over de hele wereld. Daarnaast heeft Virgil ook veel beroemdheden aangetrokken als vaste klant van het merk. Wie had verwacht dat Virgil zo’n groot succes zou behalen in de modewereld met een master diploma in architectuur op zak?

Voordat Virgil zijn huidige merk Off-White oprichtte, bouwde hij eerder al een streetwear koninkrijk op onder de naam ‘Pyrex Vision’. Dit werd door vele beroemdheden ontvangen met open armen. Echter werd Virgil later geconfronteerd, omdat hij volgens sommigen kledingstukken van Ralph Lauren hergebruikte en doorverkocht tegen een astronomische prijs. Uiteindelijk besloot Virgil om ‘Pyrex Vision’ stop te zetten. Ondanks de kritiek liet Virgil zich niet weerhouden van zijn ambities. Zo richtte hij in 2013 het merk Off-White op. Off-White is ondertussen één van de grootste streetwear merken van dit moment.

Naast het opzetten van een nieuwe cultuur, besteedt Virgil ook veel aandacht aan het perfectioneren van de Off-White ervaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan, omdat Virgil wilde dat de collecties in Italië werden gemaakt. Zo worden de producten gemaakt met een Amerikaanse twist, maar toch van de beste kwaliteit met een bijgewerkte, moderne aanpak. De combinatie van stijl en kwaliteit is het handelsmerk van Off-White.

Off-White SSENSE Exclusive Low Vulcanized Sneaker | Details

Off-White heeft drie felle colorways uitgebracht van zijn ‘Vulcanized Low-Top’ silhouet. Het gaat om een blauwe, groene en een gele colorway. Elke uitvoering is gemaakt van suède en canvas. Ook beschikt elke colorway over de kenmerkende oranje zip tie. Op de zijkanten zijn ook meerdere kenmerken te vinden, zoals de Arrow op de buitenkant. Op de binnenkant bevindt zich een contrasterend oranje vlak op de upper/zool met hier overheen de kenmerkende tekst. Er staat dat Virgil Abloh de oprichter is van Off-White en het adres van Off-White in Milaan. Ook op de tong is er zo’n kenmerkende tekst terug te vinden. Daarnaast heeft Virgil op de zwarte veters in contrasterende witte letters “SHOELACES” neergezet. Als finishing touch beschikt de rubberen zool over de bekende strepen.

De Off-White Low Vulcanized Sneaker is nu exclusief verkrijgbaar via SSENSE in een groene, blauwe en gele kleur voor $345. Ben jij benieuwd naar hoe de colorways eruit zien? Scroll dan naar beneden voor foto’s! Vergeet ook niet om dagelijks Sneakerjagers te checken om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Off-White Low Vulcanized

Off-White Low Vulcanized

Off-White Low Vulcanized
Images by SSENSE

Previous ArticleNext Article