40 jaar KangaROOS, een rijke geschiedenis 518

Succes verhalen zijn er in allerlei soorten en maten, maar wie had het verhaal van KangaROOS op voorhand kunnen voorspellen? Het probleem dat een sleutel niet goed mee te nemen is tijdens het hardlopen heeft de basis van KangaROOS gelegd. Anno 2019 is de retro style van het merk terug te vinden op de straat maar ook de nieuwe Made In Germany lijn is uniek. Lees hieronder meer over 40 jaar KangaROOS en wat jij kan verwachten in het 40 jarige jubileum jaar van KangaROOS!

KangaROOS Pocket

Het begin klinkt gekker dan dat het eigenlijk is, laten we beginnen bij het begin. Het is 1979 en de Amerikaanse architect Robert Gamm heeft een probleem met zijn sleutel tijdens het hardlopen. Als frequent jogger heeft hij namelijk geen goede plek om zijn sleutel weg te stoppen. Tot dat de oplossing daar was, in zijn schoen! Een klein geïntegreerd vakje waar men zijn sleutel in kan doen. Heel toepasselijk werd deze schoen KangaROOS genoemd. Niet alleen vanwege het zakje, maar ook de snelheid die een kangoeroe heeft. Zo is dus het iconische vakje geboren die jaren later nog steeds symbool zou staan voor KangaROOS.

Wat volgde was de KangaROOS ‘Combat’, een licht gewicht sneaker met een velcro vakje. Dit zorgde ervoor dat naast het vakje ook het loopcomfort erg geliefd was. Toen Bill Rodgers in 1980 op de ‘Combat’ de Boston marathon won met een persoonlijk record en het Amerikaanse record, kwam het echt los. Dit resulteerde erin dat er 700.000 schoenen per maand verkocht werden.


Meer dan een hardloop schoen

KangaROOS basketbal

Al snel werden KangaROOS sneakers ook in andere sporten gedragen. Het moment dan NBA legende Clyde Dexler de Skywalker droeg zowel binnen als buiten het veld, werd KangaROOS populairder in de streetwear-scene.  Buiten het zakje en dat de sneakers meer in de streetwear-scene komen, stond er nog wat belangrijks te gebeuren voor het merk. Namelijk de Dynacoil technologie. Het nieuwe materiaal dat veel demping geeft en voor comfort zorgt. Dynacoil is destijds getest en gebruikt door NASA! Een van de vele voordelen is het feit dat het materiaal geen elasticiteit verliest.

In 1988 besluit Bob Gamn om zichzelf terug te trekken uit KangaROOS en besluit het te verkopen. Hij verkocht het aan een groep investeerders uit Californië. Dit betekende wel dat het merk wat zou veranderen, het ging zich mengen in sporten zoals worstelen. Voor een tijdje was het merk dan ook minder groot maar eind jaren 90 trok dit toch weer aan. Door vast te houden aan de oude KangaROOS ‘formule’ sprak het weer een grote groep mensen aan. En zo heeft het ook in de jaren 90 een aantal goede modellen uitgebracht zoals de Runaway.


KangaROOS Made In Germany

De MIG sneakers worden in exclusieve oplage gemaakt en worden, zoals de naam doet vermoeden, in Duitsland gefabriceerd in de Hummel fabriek. Hiermee kan men ervoor zorgen dat de sneakers kwalitatief erg goed zijn. Een gemiddelde oplage bestaat dan ook uit zo’n 200 tot 400 paar, veel exclusiever ga je het niet krijgen. Alleen het afgelopen jaar hebben we al een aantal goede MIG collabs gezien zoals die met Sneakerbaas en met Earth Water. Een aspect wat de MIG sneakers ook uniek maakt is ’Storytelling’, het gaat verder dan een kleurstelling en een aantal materialen. Zo zat er bij de Earth Water collab een fles water in de doos en doneerde Earth Water de winst aan het goede doel!

KangaROOS X Eart Water
Earth Water X KangaROOS – Release event Sunika Amsterdam

40 jaar KangaROOS

Hoe staat het met het merk anno 2019? Is het terug gekomen? Ja en nee, want het is eigenlijk nooit weg geweest, maar de sneakers verschijnen steeds vaker bij de betere sneaker winkels! In Nederland vind je bij Sneakerbaas een groot aanbod. Niet geheel onlogisch als je naar de collecties kijkt, de sneakers blijven in de originele KangaROOS style en beamen de looks uit de jaren 90 en daarvoor. In 2018 en ook in 2019 is wel gebleken dat deze retro-style erg geliefd is. Maar KangaROOS staart zich niet dood op het verleden en gaat ook met de tijd mee.

Wat mogen we dit jaar nog verwachten van KangaROOS? We hebben natuurlijk al de eerste drop van de collectie gehad waar ook weer veel retro sneakers bij zaten. Ook zijn de eerste MIG collabs gedropt, met als hoogte punten de Sneakerbaas en Earth Water sneakers. We hebben al een sneakpeak gehad van wat er verder nog te wachten staat en we zijn erg positief over de aanstaande sneakers. Zeker het ‘Dark/Bright side of the Moon’ pack wordt heel erg tof. Maar natuurlijk mag je ook nog een aantal toffe MIG sneakers verwachten die weer tot in de kleinste details zijn uitgewerkt. Op naar de volgende 40 jaar KangaROOS!


KangaROOS socials

Houd jezelf op de hoogte door KangaROOS te volgen op de volgende kanalen!
Instagram
Facebook
Website



Previous ArticleNext Article

Een nieuwe colorway is verschenen voor de Yeezy Boost 350 V2 2

De nieuwe colorway voor de adidas Yeezy Boost 350 V2 lijkt op alle voorgaande releases, alleen is hij weer een tikkeltje anders. Kanye West en adidas hebben het populaire model dit keer een grijs en oranje make-over gegeven.

De Yeezy Boost 350 V2 is nog steeds een van de meest populaire sneakers op dit moment. Elke release is zo uitverkocht, al lijken veel van de colorways erg op elkaar. De Yeezy 350 V2 ‘Beluga’ was de eerste colorway die uitkwam en was gereleased op 24 september 2016. Vergeleken met de Yeezy Boost 350 V1 was er een ander patroon te vinden op het bovenwerk, was de heel tab weggehaald (die later weer is terug gekomen), en ging er een grote streep over het midden van de sneaker heen met de tekst “SPLY-350”.

Yeezy Boost 350 V2

Het bovenwerk van de sneaker is gesplit is twee verschillende delen. Het bovenste stuk van van de sneaker heeft oranje kleur gekregen en het onderste stuk de grijze kleur. De hiel heeft een hit van blauw gekregen, om de sneaker nog iets kleurrijker te maken. De half doorzichtige streep in het midden van het bovenwerk is beige gekleurd. Natuurlijk is het bovenwerk weer gemaakt van het comfortabele primeknit materiaal. De upper zit op een grijze full-lengt BOOST midsole en beige outsole.

De exacte releasedatum is nog niet bekend van de, maar wordt ergens in de herfst/winter van 2020 verwacht. Check hierodner de afbeelding en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Yeezy Boost 350 V2
Yeezy Boost 350 V2
Images by Yeezyseason2

De Air Jordan 1 Low zal dit jaar in een ‘Crimson Tint’ colorway verschijnen 5

We kennen allemaal wel de Air Jordan 1. Deze sneaker heeft een high, mid en een low variant. Dit keer heeft de low een nieuwe colorway gekregen. Dit is de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’. Wanneer deze precies gereleased zal worden is nog onbekend, maar we kunnen dit paartje in ieder geval nog verwachten in 2020. Ondertussen kan je alle overige informatie over deze sneaker hieronder vinden, en natuurlijk kun je hier onder de sneaker bewonderen!

De Air Jordan 1 gaat al jaren mee, dit is momenteel een van de meest populaire sneakers. Ook wordt dit model van Jordan Brand vaak gebruikt voor verschillende samenwerkingen. Ondertussen kennen alle drie de varianten een hele hoop colorways, en er zullen er nog veel meer bijkomen!

Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ | 553558-034

De kleuren combinatie van roze en zwart zien we steeds vaker terug. Zo ook op deze nieuwe colorway van de Air Jordan 1 Low. De ‘Crimson Tint’ heeft een zwarte lederen basis, deze wordt afgemaakt door de roze kleur die op de toebox, swoosh, enkel en de hiel te zien is. Het Jumpman logo is te zien op de sneaker in een roze kleur, terwijl de Air Jordan branding in een zwarte kleur te zien is op de hiel van de sneaker.

Een exacte releasedatum voor de Air Jordan 1 Low ‘Crimson Tint’ hebben wij nog niet. Wel wordt de sneaker dit jaar nog verwacht! Je zal deze gave colorway van de Air Jordan 1 dan kunnen bemachtigen via Nike voor €100,-. Ondanks we nog even moeten wachten op deze sneaker, kun je dit paartje wel bewonderen op onderstaande foto’s. Als je altijd op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwtjes, volg ons dan op social media en neem een kijkje in de releasekalender.


Air Jordan 1 Low 'Crimson Tint'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

Maak je klaar voor de zomer met deze nieuwe Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ 13

De Nike Blazer is op dit moment een super populaire sneaker. Er worden de laatste tijd een hoop nieuwe colorways gereleased van dit toffe model. De nieuwe Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ is een echte musthave voor deze zomer. De sneaker zal al snel gereleased worden, namelijk op 9 juli 2020!

In 1973 kwam de Nike Blazer op de markt als basketbalschoen. Deze iconische sneaker werd als eerste gedragen door de basketballer George Gervin. De rubberen zool en de oversized swoosh zijn echte kenmerken van de Nike Blazer, die overigens in een hoog en laag variant verkrijgbaar is.

Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ | DC1421-100

De Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ heeft een super strakke colorway. Het witte lederen bovenwerk wordt afgewerkt door een crème swoosh, deze kleur is overigens ook terug te zien net boven de midsole van de sneaker. Op de hiel van de sneaker is een bruin suède detail te zien. Dit zorgt samen met de oranje kleur die op de branding op de tong en de hiel te zien is voor een echte zomerse look. De oranje details komen terug op de swoosh die op de insole te zien is. Natuurlijk is het Nike embleem op de sneaker niet te missen, deze is afgewerkt met een metallic look.

Je zal nog heel even geduld moeten hebben voor dit geweldige paartje. Op donderdag 9 juli, dan is he zover. Dan kan je de Nike Blazer Mid ‘White/Gold’ scoren bij Overkill voor €100,-. Tot die tijd kan je de sneaker hieronder bewonderen! Als jij altijd op de hoogte wil blijven, neem dan een kijkje in de releasekalender en volg ons op social media!


Nike Blazer Mid 'White/Gold'

donderdag 9 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Nike