Houd je sneakers schoon tijdens Lowlands met deze 5 tips! 412

Dit weekend vindt Lowlands plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vanaf vrijdag 16 augustus tot en met 18 augustus kan jij genieten van vele verschillende soorten muziek. Verblijf jij op de Lowlands camping? Dan kan jij al vanaf vandaag, donderdag 15 augustus, jouw plekje gereed maken voor dit hele weekend om vervolgens weer op maandag 19 augustus alles op te ruimen en weer richting huis te vertrekken. Vanaf 15 tot en met 19 augustus, 5 dagen lang, zal je dus veelal te vinden zijn op het festivalterrein en de camping.

Dat betekent dus dat jij 5 dagen lang op Lowlands jouw sneakers schoon moet weten te houden! Maar hoe pak je dat aan? De weersverwachtingen voor dit weekend zijn namelijk niet al te best. Check hieronder onze 5 tips om jouw sneakers zo schoon en clean mogelijk te houden. Of het nu leren sneakers zijn of dat ze voorzien zijn van suède en mesh, overal is wel een oplossing voor!

Tip 1: Sneakers vooraf beschermen

De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er niet goed uit. Veel regen en dat betekent dat je waarschijnlijk veel door de modder zal lopen. Modder kan natuurlijk enorm snel in jouw sneakers trekken en daarom is het van belang om vooraf aan Lowlands jouw sneakers in te spuiten met een beschermende spray.

De Protecting Spray van CARBON is hiervoor ideaal. Met dit product geef jij jouw sneakers een onzichtbaar, ademend en zeer bestendig beschermend schild tegen vocht en vuil. Daarnaast werkt de CARBON Protecting Spray ook op alle materialen. Deze Spray (300ml) is verkrijgbaar voor een prijs van €14,95.

Collonil CARBON Protection Spray Spuitbus

Wanneer je deze spray gaat gebruiken moet je vooraf eerst goed schudden. Vervolgens houd je zo’n 30 cm afstand om de sneaker gelijkmatig in te spuiten. Laat het product goed drogen zodat het optimaal zijn werk kan doen en jouw sneakers beschermd zijn voor het hele weekend Lowlands!


Tip 2: Cleaning whipes

Het is altijd mogelijk dat je tijdens het inspuiten van jouw sneakers net een plekje hebt gemist of dat iemand op je tenen gaat staan waardoor de laag beschadigd is. Ontdek jij, ondanks dat jij jouw sneakers hebt voorzien van een beschermlaag, toch een vlek? Zorg dan altijd dat je de Sneaker Whipes van Dr.FrisK bij je hebt. Een pakje van 10 doekjes kost je slechts €7,95.

Een doosje bevat 10 vochtige microvezel doekjes. De Dr.FrisK Sneaker Whipes zijn aan beide kanten te gebruiken. Eén kant is gestippeld en is te gebruiken voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken. De andere kant, de zachte kant, gebruik je om jouw sneakers op te poetsen. Elk doekje zit los verpakt, dus je hoeft niet het hele doosje mee te nemen naar het festivalterrein van Lowlands.


Tip 3: Sneaker Cleaning Kit

Krijg je het vuil niet van jouw sneakers met gebruik van de Sneaker Whipes? Wellicht is de Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit dan precies datgene wat jij nodig hebt! In dit doosje vind je namelijk 3 items. De Dr.FrisK Sneaker Cleaner, een standaard borstel en een microvezel doek. Hiermee kan jij aan het eind van de dag, wanneer je weer terugkeert naar jouw tent, je sneakers een flinke schoonmaakbeurt geven. Deze Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit is van jou voor een bedrag van €17,95.

De Sneaker Cleaner is voor 98% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, perfect voor op de Lowlands camping dus! Zorg dat je een bakje met warm water hebt waar je de cleaner doorheen mengt. Op deze manier verspil je zo min mogelijk van het product. Dip de borstel met synthetische vezels in het water om vervolgens de vlekken te verwijderen. Voor sneakers van suède en/of mesh wordt de Dr.FrisK Premium borstel (€12,95) aangeraden voor een zachtere aanpak. Als laatste stap gebruik je het doekje om het overtollig reinigingsschuim en vocht te verwijderen. Door de microvezels wordt vuil direct aangetrokken tot het extreem absorberende doek.


Tip 4: Sneaker Deodorant

Heb je jouw sneakers weer heerlijk schoon gekregen, maar hangt er nog een vieze geur omheen? Gebruik dan de CARBON Lab Odor Cleaner. Deze geurreiniger laten vieze geurtjes zoals zweet en rook uit jouw sneakers verdwijnen. Daarnaast geeft het een subtiele verfrissende geur af. Een spuitbus van de CARBON Lab Odor Cleaner kost €8,95.

Collonil CARBON Odor Spuitbus

Deze geurreiniger spuit je simpel weg in de sneaker voor ongeveer 5 seconden. Laat het vervolgens 30 seconden inwerken. De spray kan gedurende de hele dag gebruikt worden. Ga jij op een gegeven moment jouw sneakers ruiken? Spuit ze even in om vervolgens te genieten van een festival zonder nare geurtjes. Naast sneakers kan dit product ook goed gebruikt worden voor petten en kleding.


Tip 5: Laat je mooiste sneakers lekker thuis

Natuurlijk zijn er enorm veel producten waarmee jij je sneakers weer schoon kan krijgen. Maar wie heeft er nou zin om zich 5 dagen lang druk te maken om zijn sneakers terwijl je zou moeten genieten van het festival? Precies, niemand. Laat daarom jouw favoriete paartjes lekker thuis en trek een paar sneakers aan die toch al niet meer te redden zijn. Zo kan jij volop van Lowlands genieten met goed comfort aan de voeten, zonder er telkens bij stil te staan om jou sneakers weer schoon te moeten maken!


Previous ArticleNext Article

De nieuwste Nike Air Force 1 ’07 White/Fire Pink is gereleased 2

De nieuwste colorway van de Nike Air Force 1 ’07 White/Pink is gereleased. De sneaker heeft een super cleane colorway die helemaal past bij het voorjaar! De Nike Air Force 1 ’07 White/Pink’ shoppen bij o.a Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers. Lees verder voor meer informatie!

De iconische Air Force 1 gaat al heel wat jaren mee, de sneaker heeft ook veel verschillende colorways gekend. Daarbuiten zijn er ook verschillende samenwerkingen geweest op dit model van Nike. De AF1 begon als basketbal schoen maar werd al snel populair als lifestyle sneaker.

Nike Air Force 1 ’07 ‘White/Pink’ | CT4328-101

De witte colorway van de Air Force 1 is ondertussen een echte klassieker. Natuurlijk zijn er in de loop der tijd wel heel wat verschillende colorways gedropt die de sneaker helemaal afmaken. Net als deze Nike Air Force 1 ’07 ‘White/Pink’. Het lederen bovenwerk is wit gekleurd en is afgemaakt met een fel roze swoosh. Deze roze kleur is ook terug te zien op de insole, de tong en de hiel waar de Nike Air branding te zien is. De heel heeft een lichtgrijze kleur ontvangen, dit zorgt voor een super strakke colorway.

Dit toffe paartje is nu onder andere verkrijgbaar bij Nike voor €100,-. De Nike Air Force 1 ’07 White/Pink gaat van maat 35.5 tot en met 44.5. Deze sneaker is een echte musthave voor deze zomer! Bekijk ‘m hieronder en shop de AF 1 White/Pink met onderstaande link. Als je altijd op de hoogt wil blijven van de laatste updates en de laatste nieuwtjes, volg ons dan op social media en houdt de releasekalender in de gaten.


Nike Air Force 1 '07 'White/Fire Pink'

CT4328-101 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

De New Balance 991 ‘Made in UK’ krijgt een Brits jasje 6

Beluister dit artikel

New Balance is de laatste tijd weer keihard bezig. Het merk wat een aantal jaren geleden alleen gedragen werd door enthousiastelingen is tegenwoordig een must-have in de streetwear scene. De menigte heeft eindelijk de prestigieuze materialen en vormen van het Amerikaanse sportmerk ontdekt. De tijdloze New Balance 99x lijn blijft voor ons toch wel een favoriet. Voor de volgende release uit deze lijn heeft New Balance gekozen voor de New Balance 991. Het model is dit keer gemaakt in de UK en krijgt een Britse colorway. 

De laatste tijd is New Balance zijn productie flink aan het opvoeren. Waar we eerst zelden high-end releases zagen zien we nu bijna dagelijks nieuwe modellen, colorways en collab’s voorbijkomen. Deze New Balance 991 is ‘Made in UK’. Als wij van Sneakerjagers dit zien beginnen onze ogen direct te schitteren, dit betekent namelijk de kwaliteit on-point is. 

In dit geval is het bovenwerk van de sneaker gemaakt van een aantal verschillende materialen. Voor de mudguard is een boterzacht Navy blauw suède materiaal gebruikt. Op de toebox en op de tussenstukken zien we een spierwit mesh. De grijzen overlays op de sneaker zijn gemaakt van synthetisch leer en suède. Op de midsole, heel en tongue zien we roden details. 

Momenteel hebben we helaas nog geen releasedatum van deze New Balance 991. We verwachten echter wel dat New Balance de release eerder vroeg dan laat zal bevestigen. Gezien de colorway denken we dat ze uit zullen komen binnen 1 maand.

Check in de tussentijd de Sneakerjagers releasekalender voor het laatste sneaker nieuws.

New Balance 991
New Balance 991
New Balance 991
New Balance 991

Alle hyped sneaker releases van april 2020 op een rij 28

Maart was toch wel de maand van de uitgestelde data, zo werden er bijna wekelijks Jordan releases uitgesteld, en uiteraard van de vele Air Max releases tijdens Air Max Month. Het voordeel van de uitgestelde Jordans is dat we weer wat geld hebben kunnen overhouden voor alle hyped releases van april.

Hyped Sneaker Releases april 2020

Veel van de in maart uitgestelde sneakers worden in april verwacht, denk bijvoorbeeld maar aan de Air Jordan 5 ‘Fire Red’. Dit betekent ook dat er op dit moment maar liefst 5(!) Air Jordans gepland staan deze maand, maar wie weet wat er nog bij komt of toch uitgesteld raakt. Verder zien we deze maand ook al aardig wat toffe releases van adidas, New Balance en Vans. Het word weer een maandje met keuzes, keuzes en nog eens keuzes.

Check hier onder de lijst met alle Hyped Sneaker Releases van april. Maar vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in onze releasekalender voor alle andere releases. Wil je meer weten over een bepaalde release? Klik dan op de link onder iedere foto om meer info te vinden over de release.


Hyped Sneaker Releases april
Lees hier meer!

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Black'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Fossil'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Air Jordan 1 High OG 'Court Purple'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Hyped Sneaker Releases april
Lees hier meer!

Sneakersnstuff X Vans OG Era LX 'Knockout Pink'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Sneakersnstuff X Vans Slip-On 'Electric Purple'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Undefeated X Nike Air Max 90 'Black'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Hyped Sneaker Releases april

Pharrell Williams X adidas Crazy BW 'Yellow Tint'

maandag 6 april 2020

Naar alle aanbieders

Pharrell Williams X adidas Crazy BYW 2

maandag 6 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Air Jordan 7 PE 'Hare'

woensdag 8 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Air Jordan 6 Retro 'Defining Moments'

zaterdag 11 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Air Jordan 5 Retro 'Fire Red'

zaterdag 11 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Air Jordan 6 Retro 'Hare'

zaterdag 11 april 2020

Naar alle aanbieders

Lees hier meer!

Levi's X New Balance M1300

vrijdag 24 april 2020

Naar alle aanbieders
Hyped Sneaker Releases april
Lees hier meer!

Nike Wmns Air Max 90 LX 'Illusion Green'

zaterdag 25 april 2020

Naar alle aanbieders

NIke Wmns Air Max 90 LX 'Laser Fuchsia'

zaterdag 25 april 2020

Naar alle aanbieders