Houd je sneakers schoon tijdens Lowlands met deze 5 tips! 140

Dit weekend vindt Lowlands plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vanaf vrijdag 16 augustus tot en met 18 augustus kan jij genieten van vele verschillende soorten muziek. Verblijf jij op de Lowlands camping? Dan kan jij al vanaf vandaag, donderdag 15 augustus, jouw plekje gereed maken voor dit hele weekend om vervolgens weer op maandag 19 augustus alles op te ruimen en weer richting huis te vertrekken. Vanaf 15 tot en met 19 augustus, 5 dagen lang, zal je dus veelal te vinden zijn op het festivalterrein en de camping.

Dat betekent dus dat jij 5 dagen lang op Lowlands jouw sneakers schoon moet weten te houden! Maar hoe pak je dat aan? De weersverwachtingen voor dit weekend zijn namelijk niet al te best. Check hieronder onze 5 tips om jouw sneakers zo schoon en clean mogelijk te houden. Of het nu leren sneakers zijn of dat ze voorzien zijn van suède en mesh, overal is wel een oplossing voor!

Tip 1: Sneakers vooraf beschermen

De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er niet goed uit. Veel regen en dat betekent dat je waarschijnlijk veel door de modder zal lopen. Modder kan natuurlijk enorm snel in jouw sneakers trekken en daarom is het van belang om vooraf aan Lowlands jouw sneakers in te spuiten met een beschermende spray.

De Protecting Spray van CARBON is hiervoor ideaal. Met dit product geef jij jouw sneakers een onzichtbaar, ademend en zeer bestendig beschermend schild tegen vocht en vuil. Daarnaast werkt de CARBON Protecting Spray ook op alle materialen. Deze Spray (300ml) is verkrijgbaar voor een prijs van €14,95.

Collonil CARBON Protection Spray Spuitbus

Wanneer je deze spray gaat gebruiken moet je vooraf eerst goed schudden. Vervolgens houd je zo’n 30 cm afstand om de sneaker gelijkmatig in te spuiten. Laat het product goed drogen zodat het optimaal zijn werk kan doen en jouw sneakers beschermd zijn voor het hele weekend Lowlands!


Tip 2: Cleaning whipes

Het is altijd mogelijk dat je tijdens het inspuiten van jouw sneakers net een plekje hebt gemist of dat iemand op je tenen gaat staan waardoor de laag beschadigd is. Ontdek jij, ondanks dat jij jouw sneakers hebt voorzien van een beschermlaag, toch een vlek? Zorg dan altijd dat je de Sneaker Whipes van Dr.FrisK bij je hebt. Een pakje van 10 doekjes kost je slechts €7,95.

Een doosje bevat 10 vochtige microvezel doekjes. De Dr.FrisK Sneaker Whipes zijn aan beide kanten te gebruiken. Eén kant is gestippeld en is te gebruiken voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken. De andere kant, de zachte kant, gebruik je om jouw sneakers op te poetsen. Elk doekje zit los verpakt, dus je hoeft niet het hele doosje mee te nemen naar het festivalterrein van Lowlands.


Tip 3: Sneaker Cleaning Kit

Krijg je het vuil niet van jouw sneakers met gebruik van de Sneaker Whipes? Wellicht is de Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit dan precies datgene wat jij nodig hebt! In dit doosje vind je namelijk 3 items. De Dr.FrisK Sneaker Cleaner, een standaard borstel en een microvezel doek. Hiermee kan jij aan het eind van de dag, wanneer je weer terugkeert naar jouw tent, je sneakers een flinke schoonmaakbeurt geven. Deze Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit is van jou voor een bedrag van €17,95.

De Sneaker Cleaner is voor 98% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, perfect voor op de Lowlands camping dus! Zorg dat je een bakje met warm water hebt waar je de cleaner doorheen mengt. Op deze manier verspil je zo min mogelijk van het product. Dip de borstel met synthetische vezels in het water om vervolgens de vlekken te verwijderen. Voor sneakers van suède en/of mesh wordt de Dr.FrisK Premium borstel (€12,95) aangeraden voor een zachtere aanpak. Als laatste stap gebruik je het doekje om het overtollig reinigingsschuim en vocht te verwijderen. Door de microvezels wordt vuil direct aangetrokken tot het extreem absorberende doek.


Tip 4: Sneaker Deodorant

Heb je jouw sneakers weer heerlijk schoon gekregen, maar hangt er nog een vieze geur omheen? Gebruik dan de CARBON Lab Odor Cleaner. Deze geurreiniger laten vieze geurtjes zoals zweet en rook uit jouw sneakers verdwijnen. Daarnaast geeft het een subtiele verfrissende geur af. Een spuitbus van de CARBON Lab Odor Cleaner kost €8,95.

Collonil CARBON Odor Spuitbus

Deze geurreiniger spuit je simpel weg in de sneaker voor ongeveer 5 seconden. Laat het vervolgens 30 seconden inwerken. De spray kan gedurende de hele dag gebruikt worden. Ga jij op een gegeven moment jouw sneakers ruiken? Spuit ze even in om vervolgens te genieten van een festival zonder nare geurtjes. Naast sneakers kan dit product ook goed gebruikt worden voor petten en kleding.


Tip 5: Laat je mooiste sneakers lekker thuis

Natuurlijk zijn er enorm veel producten waarmee jij je sneakers weer schoon kan krijgen. Maar wie heeft er nou zin om zich 5 dagen lang druk te maken om zijn sneakers terwijl je zou moeten genieten van het festival? Precies, niemand. Laat daarom jouw favoriete paartjes lekker thuis en trek een paar sneakers aan die toch al niet meer te redden zijn. Zo kan jij volop van Lowlands genieten met goed comfort aan de voeten, zonder er telkens bij stil te staan om jou sneakers weer schoon te moeten maken!


Previous ArticleNext Article

Levi’s x Nike onthullen nieuwe deels customizable collectie 111

Big news! De twee Amerikaanse giganten Levi’s x Nike gaan opnieuw samenwerken. Dit keer werken beide merken aan een kledingcollectie en customizable sneakers, ook wel Nike by You genoemd (vroeger Nike iD).

Levi’s x Nike

Het iconische denimlabel Levi’s werkt dus opnieuw samen met Nike nadat ze eerder hebben samengewerkt aan de Air Jordan 4. Na het grandioze succes van de Levi’s x AJ IV komen beide merken nu dus met een kledingcollectie en sneakers (Nike By You) die in een aantal opties aanpasbaar zijn.

De Levi’s By You collectie nodigt je uit om zelf een creatie te maken door verschillende opties toe te passen op de beschikbare modellen. De opties zullen bestaan uit verschillende materialen zoals denim, leer, corduroy en sherpa die op hun beurt ook nog weer beschikbaar zullen zijn in verschillende kleuren. Door de keuzes die jij maakt met de verschillende opties ontstaat er een uniek paar. Alle opties zullen op drie verschillende sneakers beschikbaar komen, te weten de Air force 1 High, Air Force 1 Low en de Air Max 90.

De kledingcollectie zal bestaan uit de bekende Levi’s 501 jeans en de ‘Trucker’ jackets met een Levi’s x Nike all-over print en komt beschikbaar in twee kleuren, te weten: Denim Blue en Denim Red.

Benieuwd wanneer we deze collab kunnen verwachten? De Levi’s x Nike By You collectie vanaf nu beschikbaar. Wanneer de kledingcollectie beschikbaar komt is nog niet bekend.

Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's x Nike
Levi's en Nike collectie
Levi's en Nike collectie
Levi's en Nike collectie
Levi's en Nike collectie
Levi's en Nike collectie
Images by Levi’s

Valentino x UNDERCOVER collectie is nu verkrijgbaar 8

Valentino Garavani presenteerde tijdens de Paris Fashion Week zijn Fall/Winter 2019/2020 collectie. Hieruit kwam naar voren dat Valentino de samenwerking is aangegaan met UNDERCOVER. Het is nu mogelijk om deze collab te shoppen via de webshop van Valentino.

De creative director van Valentino, Pierpaolo Piccioli, is druk bezig om de herenkledinglijn te transformeren. Eerder deed hij dit ook al met de dameskleding en kreeg hier veel positieve reacties op. In januari begon hij met het verleggen van de herenlijn naar een mix van verfijnd maatwerk en straat bewust comfort. Begin vorig jaar trapte hij af met een reeks van samenwerkingen met Japanse merken. Nu is Piccioli een uitgebreide Fall/Winter samenwerking aangegaan met het Japanse merk UNDERCOVER. Hierdoor laat hij de jeugdige invloed binnenstromen.

Als onderdeel van de samenwerking hebben Valentino en UNDERCOVER ook twee sneaker modellen een make-over gegeven. In totaal zijn er twee modellen die een make-over hebben gekregen. Het gaat om de ‘Open Sneaker’ en de ‘Garavani Climbers’. Van het eerst genoemde model zijn er twee colorways verkrijgbaar. Van de ‘Garavani Climbers’ zijn drie colorways verkrijgbaar.

Valentino Garavani x UNDERCOVER ‘Open Sneaker’ | Details

Deze sneaker is het resultaat van een samenwerking tussen Pierpaolo Piccioli en Jun Takahashi van UNDERCOVER. De samenwerking debuteerde tijdens de FW show en beschikt over illustraties die zijn geïnspireerd door Edgar Allan Poe. Er zijn twee verschillende colorways hiervan. Het zwarte model is gemaakt in Italië van soepel leer dat wordt gecontrasteerd met groene schedels op de buitenkant van de sneaker. Op deze groene schedels is een rood Valentino logo te vinden. Achterop de hiel bevindt zich UNDERCOVER branding in rode letters. Ook is er een witte colorway. Dit model beschikt over een paars persoon met een UFO op het gezicht. Ook bij deze uitvoering staat er in rode letters op de hiel UNDERCOVER branding. Over de upper loopt een bruine streep.

Valentino

Valentino Garavani x UNDERCOVER ‘Garavani Climber’ | Details

Naast de ‘Open Sneaker’ hebben de twee merken ook de ‘Garavani Climber’ een make-over gegeven. Van dit model zijn er in totaal drie colorways uitgekomen. Een wit/groene, bordeaux/wit en een grijze colorway. Het wit/groene model heeft een basis van leer en mesh. Op de sneaker is branding van beide merken te vinden in een groene kleur. Ook bij deze sneaker is er een persoon met een UFO te vinden. Echter bevindt deze zich op de veters. Hetzelfde geldt voor het bordeaux kleurige model. Alleen heeft deze wel een paarse kleur. Als laatste is er ook nog een grijze colorway. Dit is het meest opvallende silhouet van allemaal. Deze uitvoering beschikt over metallic overlappende lagen. Ook beschikt deze uitvoering over een groen schedel met een Valentino logo. Echter bevindt deze zich op de achterkant van de sneaker.

Valentino
Valentino
Valentino
Images by Valentino Garavani

Het is niet mogelijk om alle sneakers te shoppen, want ze worden alleen geleverd in de Verenigde Staten via valentino.com. Wel kan je via matchesfashion.com 2 colorways shoppen. Vergeet niet om Sneakerjagers dagelijks te checken voor het laatste nieuws.


Hottest Sneaker 🔥 Releases Week 34 38

Nog maar twee weken en dan moeten velen alweer terug de schoolbanken in. Stores zoals JD Sports, Foot Locker en Snipes zijn op dit moment een Back2School actie gestart om ervoor te zorgen dat jullie de beste indruk kunnen achterlaten op de eerste dag. Toch zijn vaak de nieuwste items uitgesloten van deze acties. Wil jij echt het nieuwste van het nieuwste? Neem dan hieronder een kijkje voor de Hottest Releases van deze week. Want met de nieuwste sneakers aan jouw voeten zal jij gegarandeerd de aandacht trekken. Naast de Hottest Sneaker Releases van week 34 staan er nog veel meer releases gepland voor de komende week. Nieuwsgierig naar alle releases? Check dan onze releasekalender!


1. Converse VLTG ‘Black’ | 565061C

Image by: Converse

Voor de Converse VLTG heeft Converse het verleden naar het heden gehaald. Zij hebben de Converse Voltage uit de archieven getrokken en in een nieuw modern jasje gestoken. Bij het originele model is er een grote ster te vinden vlak onder de enkel. Deze ster is op de Converse VLTG vervangen door het logo op de hiel. Hierdoor krijgt de sneaker een enorm strak uiterlijk. Deze colorway op de nieuwe Converse VLTG is onderdeel van de Converse Mission-V collectie.

Converse VLTG 'Black'

dinsdag 20 augustus 2019

Naar alle aanbieders

2. Converse Chuck 70 Denim ‘Blue’ | 165647C

Image by: Converse

Naast de Mission-V collectie komt Converse nog met een ander pack. De Renew Denim Lijn is in samenwerking met het Engelse Vintage bedrijf Beyond Retro. Per seizoen gebruiken zij 10 duizenden jeans om daar vervolgens sneakers van te maken. Doordat elke jeans natuurlijk uniek is, zorgt dat ervoor dat ook de sneakers uniek zullen zijn. Dit pack is bedacht door de werknemers van Converse aangezien zij al langere tijd sneakers maken van teruggewonnen materialen.

Converse Chuck 70 Denim 'Blue'

donderdag 22 augustus 2019

Naar alle aanbieders

3. adidas ZX 4000 4D ‘Linen Green’ | EF9623

Image by: Asphaltgold

adidas begon het jaar 2019 goed met een grote nieuwe onthulling. In februari kwam het merk namelijk met het ZX 4000 4D model. Een opmerkelijk model voor velen dankzij de nieuwe technologie die werd gebruikt voor deze sneakers. Vooral de midsole van dit silhouet valt op. dit heeft namelijk een 4D effect dankzij de verschillende lagen die in elkaar overlopen. Dit keer komt de ZX 4000 4D in een colorway met veel felle kleuren zoals geel en Linen Green.

adidas ZX 4000 4D 'Linen Green'

donderdag 22 augustus 2019

Naar alle aanbieders

4. WMNS Air Jordan Latitude 720 ‘Mushroom’ | AV5187-002

Image by: Nike

De Air Jordan Latitude 720 is een nieuw model speciaal voor de vrouwen met een aantal interessante elementen. Zo is de sneaker voorzien van de Air Max 720 Air Unit waardoor dit model is voorzien van ultiem comfort en fantastische schokdemping. Deze week komt er een gloednieuwe colorway uit op dit model. de Air Jordan Latitude 720 ‘Mushroom’ is een elegante maar ook zeker een sportieve sneaker.

Wmns Jordan Air Latitude 720 'Mushroom'

donderdag 22 augustus 2019

Naar alle aanbieders

5. Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ | CK0902-001

Image by: Nike

De nieuwe Nike Air Max 90 ‘Vinyl’ zet de geschiedenis van muziek en Air Max voort door diverse details toe te voegen. Deze details vinden inspiratie in de apparatuur die over de hele wereld wordt gebruikt door dj’s. Zo zien we details voorbijkomen die geïnspireerd zijn op vinylgroeven, maar ook op de verlichting op draaitafels. Een geweldig detail op deze sneaker is de Nike branding op de tong. Hier vind je namelijk een minimalistische “vinylplaat”.

Nike Air Max 90 Premium 'Vinyl'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders

6. adidas Yeezy 500 ‘Bone’ | FV3573

De adidas Yeezy 500 is een tijd afwezig geweest, maar deze week maakt het model een comeback! Dit silhouet komt in een lichte, maar toch opvallende colorway. De Yeezy 500 ‘Bone’ released in full family sizing en is de vijfde colorway voor dit bijzondere model.

adidas Yeezy 500 'Bone'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders

7. Air Jordan 12 Retro ‘FIBA’ | 130690-107

Image by: @hanzuying

Vanaf zaterdag 31 augustus zullen de ogen binnen de basketbal wereld allemaal gericht zijn op China. Hier vindt namelijk de FIBA World Cup plaats. Tot zondag 15 september spelen de beste basketbal landen tegen elkaar om de titel van World Champion te bemachtigen. Om dit evenement te vieren brengt Jordan Brand de Air Jordan FIBA 2019 collectie uit. De Air Jordan 12 Retro ‘FIBA’ is één van de sneakers die hieruit voortkomen.

Air Jordan 12 Retro 'FIBA'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders

8. adidas ZX7000 ’30 Years of Torsion’ | FU8404

Image by: 43einhalb

adidas heeft al verschillende technologieën ontwikkeld op het gebied van schokdemping en loopcomfort. Vaak denken we hierbij aan Boost en adiPRENE, maar in 1989 ontwikkelde adidas ook de Torsion technologie. Deze technologie werd toegepast op de 4-cijferige ZX-serie. Nu, 30 jaar later, viert adidas het succes van Torsion ZX door de sneakers een retro release te geven. De adidas ZX5000 en ZX6000 zijn ondertussen al uitgekomen, maar deze week is het de beurt aan de adidas ZX7000.

adidas ZX7000 '30 Years of Torsion'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders

9. Sneakersnstuff x New Balance 577 ‘Grown Up’ | M577SKS

Image by: Sneakersnstuff

Sneakersnstuff heeft een sneaker een geheel nieuwe make-over gegeven in samenwerking met New Balance. De Sneakersnstuff x New Balance samenwerking landt op het New Balance 577 silhouet. Het concept rondom deze samenwerking staat in het teken van samen opgroeien en uit zich in de naam ‘The Kids Have Grown Up’.

Sneakersnstuff X New Balance M577 'The Kids Have Grown Up'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders

10. Karhu Legacy OG ‘Tillandsia Purple’ | F806001

Image by: Afew Store

Karhu brengt een heerlijke sneaker terug in het assortiment, namelijk de Karhu Legacy. De Karhu Legacy OG colorway komt in wit en Tillandsia Purple. Een frisse sneaker een aantal kleurrijke accenten dus. Naast deze sneaker krijg je er ook nog eens een gratis bijpassende tote bag bij!


Karhu Legacy OG 'Tillandsia Purple'

zaterdag 24 augustus 2019

Naar alle aanbieders