De SpongeBob x Nike Kyrie 5 komt 17 augustus 572

Wie woont in een ananas diep in de zee? SpongeBob SquarePants! Het is bijna zo ver. De samenwerking tussen SpondeBob en Nike zal aankomend weekend op zaterdag17 augustus uitkomen. In totaal zullen er twee verschillende colorways uitkomen van de SpongeBob x Nike Kyrie 5 en deze staan helemaal in het teken van de legendarische tekenfilm.

Het is al lang bekend dat Kyrie Ivring een groot fan is van één van de meest bekende tekenfilms aller tijden. Vandaar dat Nike de samenwerking is aangegaan met Nickelodeon om een van de meest opvallende sneakers van deze maand te maken. De twee Kyrie 5 modellen die uitkomen zullen geïnspireerd zijn op de hoofdpersoon van de tekenfilm, SpongeBob SquarePants en zijn beste vriend, Patrick Ster. En het zijn vooral de details die de sneaker zo uniek maken.

SpongeBob SquarePants

De eerste sneaker staat helemaal in het teken van SpongeBob. Het gele bovenwerk heeft details zodat het precies op de huid van SpongeBob lijkt. Ook de Swoosh aan de buitenkant past helemaal bij de hoofdpersoon met gaten. Verder zie je de Nickelodeon branding op de tong van de sneaker en staan er een aantal leuke details aan de binnenkant van de sneaker. Zo zien we aan de binnenkant van de tong ‘SpongeBob SquarePants’ geschreven staan en zien we op de linker schoen het petje dat SpongeBob altijd draagt wanneer hij Krabburgers aan het bakken is in de Krokante Krab. Op de insole staat het hoofd van SpongeBob. De midsole refereert naar het overhemd en de stopdas die hij altijd draagt. De outsole is gebaseerd op zijn bruine broek.

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Spongebob Squarepants'

CJ6951-700 · Prijs vanaf €594,-

Naar alle aanbieders

Patrick Ster

Patrick Ster herkennen we natuurlijk gelijk aan het roze bovenwerk. Ook hier zijn een aantal leuke details te zien. Zoals de plank die de zeester regelmatig in zijn hoofd hamert. Deze staat, net als zijn naam, aan de binnenkant van de tong. Op de hak zien we de Nike branding in het lettertype van de tekenfilm. Tenslotte zien we dat de mid- en outsole zijn geïnspireerd op het zwembroekje dat Patrick altijd draagt.

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Patrick Star'

CJ6951-600 · Prijs vanaf €603,-

Naar alle aanbieders

Beide colorways van de SpongeBob x Nike Kyrie 5 zullen beschikbaar zijn op Nike.com en bij verschillende retailers voor €130,- vanaf zaterdag 17 augustus. Check het store overzicht voor alle aanbieders. Voor alle details check je de foto’s hieronder.


Spongebob X Nike Kyrie 5 'Spongebob Squarepants'

CJ6951-700 · Prijs vanaf €594,-

Naar alle aanbieders
SpongeBob x Nike Kyrie
SpongeBob x Nike Kyrie
SpongeBob x Nike Kyrie
SpongeBob x Nike Kyrie

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Patrick Star'

CJ6951-600 · Prijs vanaf €603,-

Naar alle aanbieders

Previous ArticleNext Article

First Look op de Quai 54 x Air Jordan 1 Low 8

Normaal gesproken vind er elk jaar het Quai 54 streetbaltoernooi plaats in Parijs, maar door het Corona virus zal dat dit jaar helaas niet het geval zijn. Wel brengt Jordan Brand in samenwerking met Quai 54 een Air Jordan 1 Low. Van deze Quai 54 x Air Jordan 1 Low is ook een foto van opgedoken.

Jordan Brand en Quai 54 zullen ons niet alleen de Air Jordan 1 Low brengen, maar ook een Air Jordan 6 in twee verschillende colorways. Hiervan zijn ook al officiële foto’s van naar buiten gekomen. Nu is er ook eindelijk een eerste foto van de Quai 54 x Air Jordan 1 Low.

Quai 54 x Air Jordan 1 Low ‘Sail’ | First Look

Het bovenwerk van de sneaker beschikt over een basis van mesh en leer. De mesh panelen zijn versierd met bruine en gele grafische patronen die tribale en op basketbal geïnspireerde beelden combineren. Op de sneaker zijn witte veters bevestigd met hierop en rondom branding. Op de veters zit een rode patch met hierop ’23’ branding. De tong zelf beschikt over een rode Jumpman. De Swoosh is verwerkt in een bruine kleur.

Volgens geruchten zal de sneaker op zaterdag 18 juli 2020 releasen. Houd Sneakerjagers in de gaten voor de laatste updates over deze sneaker. Scroll naar beneden voor de eerste foto van de sneaker.


Quai 54 x Air Jordan 1 Low
Image by @bshop_basketball

Ronnie Fieg heeft de KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi onthuld 7

Ronnie Fieg zit niet stil en dat bewijst hij maar weer eens. Een paar dagen geleden opende hij de deuren van zijn nieuwe flagship store in Tokio. Gisteren onthulde Ronnie Fieg dat er een KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi onderweg is.

Voor de mensen die niet weten wie Ronnie Fieg is, hij is de oprichter van het merk KITH. Het merk werd in 2010 opgericht en kent sindsdien al grote successen. Zo heeft het al meerdere samenwerkingen met Nike achter de rug, maar ook met Tommy Hilfiger, Coca Cola en Versace.

KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi | Details

De samenwerking verwijst naar de vroege zaterdagochtend van Ronnie Fieg waarop hij de televisie aanzette om de cartoon Looney Tunes te kijken. Als we kijken naar de sneaker zien we al snel het zwarte bovenwerk. Hierop zien we al snel de gehele cast van personages voorbij komen van Looney Tunes. Het kenmerkende All Star logo op de binnenkant is ook vervangen voor het logo van Looney Tunes. Echter staat er KITH onder het logo. Op de witte contrasterende midsole is er nog meer KITH branding te vinden, namelijk in het rood. Een doorschijnende outsole maakt de sneaker af, want onder de outsole kan je namelijk het motto ‘JUST US’ lezen.

Scroll naar beneden om officiële foto’s te bekijken van de KITH x Looney Tunes x Converse sneaker. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste nieuws over deze aankomende collab.


KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi
KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi
KITH x Looney Tunes x Converse Chuck 70 Hi

Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 is een ware kleurexplosie 7

Ben jij iemand die vrolijk wordt van veel verschillende kleuren? Dan is de Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ echt iets voor jou! Het is niet de eerste keer dat Nike en Size? de handen ineen slaan en waarschijnlijk ook zeker niet de laatste. Al vele jaren verschijnen er nieuwe creaties op verschillende Nike silhouetten die samen met Size? ontwikkeld zijn. Dit keer komen zij met een knallende colorway op de Air Zoom Spiridon Cage 2.

De nieuwste samenwerking tussen Size? en Nike vindt haar inspiratie in Carnaby Street. Een kleurrijke straat vol met unieke winkels en verrassende eetgelegenheden in de wijk Soho in Londen. Overigens is één van de stores van Size? ook in deze straat terug te vinden, op deze manier staat het thema van deze collab extra dichtbij.

Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ | CW7482-100

De verschillende kleuren van de vele panden in Carnaby Street zien we direct terug op de sneaker. Waar de basis van de upper nog is voorzien van wit mesh met een aantal beige belijningen, wordt je aandacht toch al snel naar het achterste gedeelte van de sneaker getrokken. Hier zien we namelijk de kleuren geel, roze en groen verschijnen. Ondanks dat dit behoorlijk contrasterende kleuren zijn, sluiten ze geweldig op elkaar aan omdat ze allemaal een zachte uitstraling hebben. De roze kleur wordt overigens ook doorgetrokken naar de caged Air Unit in de hiel. De rest van de zool is clean wit gehouden waardoor de kleuren nog sterker naar voren komen. Een interessant detail is te vinden op de hiel van de sneaker. Hier is namelijk de tekst “Welcomes The World” geborduurd als ode aan het ‘Carnaby Street Welcomes The World’ bord dat al sinds 1973 te vinden is in deze creatieve straat.  

Naast de Size? X Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 ‘Carnaby’ komen de twee ook nog met bijpassende kleding. Denk hierbij aan een hoodiecollectie en een T-shirt met daarop dezelfde “Welcomes The World” tekst als op de sneakers. Op deze manier kan je een echte look creëren.

De nieuwste collab tussen Size? en Nike wordt verwacht te releasen op zaterdag 11 juli om 09:00 uur exclusief bij Size?. Aan de sneakers zal een prijskaartje hangen van €140,-. Check hieronder alle foto’s en blijf vooral onze releasekalender in de gaten houden voor de laatste info.

Size? X Nike Spiridon Zoom Cage 2 'Carnaby'

zaterdag 11 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by Size?