Release Reminder: Air Jordan 1 Low ‘UNC’ 289

Het is bijna zo ver! De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ komt maandag 12 augustus uit. Een mooi moment om deze te gekke colorway nog eens beter te bekijken. Want laten we nou heel eerlijk zijn. Wat is hij mooi!

De University of North Carolina

De kleuren van de Air Jordan 1 Low komen natuurlijk van de University of North Carolina. Op deze school won Michael Jordan de NCAA championship. In het blauw/witte tenue van de North Carolina Tarheels wist Jordan het Georgetown van Patrick Ewing te verslaan. Dit was tevens het begin van een grote rivaliteit tussen Jordan en Ewing in de jaren 80.

De kleuren van de University of North Carolina zijn natuurlijk ook terug te vinden op deze Air Jordan 1 Low. Zo bedekt het blauw de grote delen van het bovenwerk zoals de hak en Swoosh. De rest van de sneaker is wit gekleurd. Kijk bijvoorbeeld naar de toebox, het gedeelte onder de Swoosh en natuurlijk de tong. Daarnaast zien we de branding van zowel Nike als Jordan Brand op de sneaker. Zo staat het Air Jordan wings logo op de hak van de sneaker in het wit. Op de tong is de Nike SB branding te vinden.

Nike SB

De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ is een samenwerking tussen Jordan Brand en Nike SB. We zagen natuurlijk skate legende Eric Koston als eerst in de sneakers en het verhaal achter deze samenwerking komt ook van hem. De schoen brengt je namelijk terug naar Eric Kostons jongere jaren. Toen hij samen met zijn moeder naar de outlet ging voor een nieuwe paar skateschoenen, zag Eric deze Air Jordan 1 Low liggen voor $24,99. Eric moest de sneakers hebben omdat alle pro skaters die hij bewonderde deze sneaker droegen. Aan de binnenkant van de tong is dan ook een label met Eric Koston zijn naam erop en een ander label met $24,99 erop.

De Air Jordan 1 Low ‘UNC’ komt maandag 12 augustus uit via de Nike SNEAKRS app en verschillende retailers voor €100,-. Check hieronder de complete storelist.


Nike SB X Air Jordan 1 Low X Eric Koston 'UNC'

Prijs vanaf €469,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Air Jordan 1 Low "UNC"
Images by NikeSB

Previous ArticleNext Article

Met de Nike Blazer Mid Suede ‘Black’ kom je altijd goed voor de dag 7

De afgelopen periode zagen we veel releases van de Nike Blazer Mid 77. Maar deze hadden vaak een witte, leren basis, maar de aanstaande Blazer heeft een suede upper. De Nike Blazer Mid Suede ‘Black’ dropt op zondag 23 februari.

De Blazer is natuurlijk geen onbekende sneaker en is al jaren geliefd. De sneaker bestaat dan ook al sinds de jaren 70! Natuurlijk zijn er in het verleden hele toffe collabs geweest op de normale Blazer als de SB Blazer. Maar zonder poespas is de sneaker toch op zijn best, vandaar dat de nieuwe Blazer een topper is. De sneaker heeft namelijk een suede upper gekregen. De komt in een diep zwarte kleur en heeft als contrast een lichtgrijze Swoosh op de zijkant. Dit alles word afgemaakt met een witte mid en outsole. Ook heeft deze Blazer weer de vintage tong.

De Nike Blazer Mid Suede ‘Black’ dropt op zondag 23 februari bij geselecteerde retailers. Check hier onder de laatste foto’s en klikt direct door naar het winkel overzicht!


Nike Blazer Mid 77 'Black Suede'

zondag 23 februari 2020

Naar alle aanbieders
Nike Blazer Mid Suede
Nike Blazer Mid Suede
Nike Blazer Mid Suede
Afbeeldigen: 43einhalb

De hyped releases van zaterdag 22 februari 33

Het is alweer de achtste week van het jaar en er zijn al heel wat hypes sneakers gedropt. Ook deze week staan er weer te gekke releases voor ons klaar. Om het voor jou overzichtelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt van de sneakers die het proberen waard zijn om te coppen. Good luck!

Om te beginnen komt deze week het Fashion Pack van Air Jordan uit. In dit pack zit de Air Jordan 1 Mid Fashion Pack ‘Milano’ en de Air Jordan 1 Low ‘Paris’. Nou is de vraag natuurlijk, ga jij voor Milaan of Parijs? De sneakers hebben beide subtiele materialen die zorgen voor een cleane colorway! Op 22 februari zullen de sneakers beschikbaar zijn bij Nike en geselecteerde retailers!

Air Jordan 1 Mid Fashion Pack 'MLN'

zaterdag 22 februari 2020

Bekijken bij Nike
Air Jordan 1 Mid 'Milan' Release Date
Image by: Nike
Air Jordan 1 Low 'Paris' Release Date
Image by: Nike

Vervolgens komt Jordan Brand met nog een te gekke sneaker! Deze week zal namelijk ook de Air Jordan 4 ‘Black Cat’ droppen. De sneaker is tot in alle details zwart gekleurd! Een echte musthave! De sneaker is ook verkrijgbaar voor kinderen en baby’s. Hoe leuk is dat? Je kunt deze sneaker bemachtigen op 22 februari om 09:00, bij Footlocker en diverse retailers.

Air Jordan 4 Retro GS 'Black Cat'

zaterdag 22 februari 2020

Bekijken bij Foot Locker
Image by: Solebox

Last but not least, de allereerste Yeezy Boost 350 van het jaar wordt deze week dan eindelijk gedropt! Deze te gekke colorway wordt gebroken door de oranje details op de sneaker. adidas dropt op 22 februari om 08:00 de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Tail Light’. De sneaker is verkrijgbaar bij adidas en geselecteerde retailers.

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Tail Light'

zaterdag 22 februari 2020

Bekijken bij Adidas
Image by: adidas

Bekijk de releasekalender voor alle andere te gekke releases! Volg ons op sociale media zodat je altijd op de hoogte blijft!

De ‘Sail’ colorway komt op de Nike Air Force 1 Low 25

In 2020 zien we dat Nike duidelijk bezig is met een bepaalde trend. De Air Jordan 1 Low, de Air Max 90, de Air Force 1 Low en de Jordan 1 High zijn modellen die we erg vaak in onze Sneakerjagers Releasekalender voorbij zien komen. Afgelopen week hebben we nog een nieuwe release, de Air Force 1 ‘Tear Away’, kunnen toevoegen aan dit lijstje. Vandaag staat er weer een nieuwe Air Force 1 Low op de lijst, namelijk deze Nike Air Force 1 Low ‘Sail’.

We zien steeds vaker dat Nike al actief bezig is met het focussen op de zomerse maanden. De colorways worden langzaam wat vrolijker en de witte midsole/witte outsole combo zien we steeds vaker voorbijkomen. Met deze subtiele lichte colorway kunnen we dit feit wederom bevestigen.

Nike Air Force 1 Low ‘Sail’ | De details

De colorway van deze Nike Air Force 1 Low ‘Sail’ bestaat voornamelijk uit lichte tonale kleuren. Zo zien we dat het bovenwerk gemaakt is van vier verschillende materialen, canvas, leer, suède en nubuck.  Voor de toebox en het middelste paneel aan de zijkant van de sneaker is gebruik gemaaky van het nubuck materiaal. De gehele heel en de mudguard is gemaakt van een boterzacht suede. Hieroverheen zien we een lederen swoosh waar een fijne nerf op aan is gebracht. Op de heel en de tongue zien we dat ze gebruik gemaakt hebben van canvas.

De materialen klinken heel druk maar het past eigenlijk perfect bij elkaar door de combinatie van de kleuren sail, licht grijs en gebroken wit. Als finishing touch heeft Nike gekozen voor de klassieke white on white midsole/outsole voor deze sneaker. 

Er is momenteel nog geen vaste releasedatum bekend van deze Nike Air Force 1 Low ‘Sail’. We verwachten echter wel dat deze sneaker pas zal uitkomen in de warmere maanden van het jaar gezien de colorway. Houd in de tussentijd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws en meer updates over deze release. 

Nike Air Force 1 LV8 'Sail'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Force 1 Low 'Sail'
Force 1 Low 'Sail'
Force 1 Low 'Sail'