KangaROOS Ultimate ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ 751

Heb je ooit in je leven de maan al eens van dichtbij willen ervaren? Dat kan nu met het nieuwe pack van KangaROOS. Zij geven namelijk de lichte en donkere kant van deze fascinerende planeet perfect weer op één van de klassieke modellen, namelijk de KangaROOS Ultimate.

Apollo 11

50 jaar geleden, op 20 juli 1969, maakte de Apollo 11 zijn landing op de maan. Het duurde maar liefst 76 uur om een afstand van bijna 390.000 kilometers af te leggen om de planeet te kunnen bereiken. In de Apollo 11 bevonden zich drie personen die samen de geschiedenis voor altijd hebben veranderd. Dit waren Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Op het moment dat de Apollo 11 aankwam bij de maan, bleef Collins in de Apollo 11. Armstrong en Aldrin verplaatsten zich naar de “Eagle” om daarmee te landen op de maan. Eenmaal aangekomen was Armstrong de persoon die de eer kreeg om als eerste uit de “Eagle” te stappen en voet op de maan te zetten.

KangaROOS DYNACOIL

10 jaar later, in het jaar 1979, kwam Bob Gamm met een geweldig idee. Bob Gamm, een architect en fanatiek hardloopliefhebber, liep zijn ochtend ronde van 10km toen hij een ingeving kreeg. Hij bedacht een sportschoen die voorzien was van een vakje waarin sleutels opgeborgen konden worden. In eerste instantie ontwierp Gamm deze sneaker slechts voor eigen gebruik. Later kwam hij er al snel achter dat er een markt was waar zijn uitvinding goed van pas zou komen. Dit was het begin van KangaROOS.

Tijdens de zoektocht naar een goed schokabsorptiesysteem voor zijn schoenen, kwam Gamm DYNACOIL tegen. Dit is een nylon stof dat werd ontwikkeld door NASA voor het Apollo-ruimtevaartprogramma. DYNACOIL werd gebruikt voor schokabsorptie in de pakken en laarzen van de astronauten die deelnamen aan het Apollo programma. Gamm opende voor KangaROOS een 10.000m² groot onderzoek- en ontwikkelingsruimte bij de University if Illinois. Hier werkte hij samen met NASA aan een verfijnde versie van DYNACOIL om te verwerken in de tussenzolen van de KangaROOS schoenen.

Bright Side & Dark Side of the MOON

KangaROOS brengt de Apollo 11 missie en de zoektocht naar goede schokabsorptie samen in een nieuw pack. Het ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack is geheel geïnspireerd op de twee kanten van de maan. Dit pack bestaat uit twee paar KangaROOS Ultimate sneakers en de colorways kan je waarschijnlijk al wel raden, namelijk zwart en wit.

Het bovenwerk van beide colorways is gemaakt van mesh met daaroverheen leren en suède overlays. De upper is redelijk basic in het kleurgebruik doordat er veel gebruik wordt gemaakt van witte en zwarte tinten. Echter zijn de details op de sneakers een stuk kleurrijker. Zo zien we oranje en blauwe tinten terugkomen op de twee sneakers. Misschien wel het meest opvallende detail op deze sneaker is het “DYNACOIL” logo op de hiel. Dit logo is namelijk gecreëerd door de logo’s van NASA en KangaROOS samen te voegen.

Beide kanten van de maan zullen wereldwijd releasen op zaterdag 31 augustus. Blijf onze releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws over dit ‘Bright Side & Dark Side of the MOON’ pack.


Images by: KangaROOS

Previous ArticleNext Article

Release Reminder Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ 5

Aanstaande zaterdag, 11 juli 2020, staat er weer een nieuwe Air Jordan 1 High Retro release op ons te wachten. Deze nieuwe colorway op High versie van de Air Jordan 1 zagen wij een paar maanden geleden al voorbij komen en komt de Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ deze zaterdag dan eindelijk uit.

De Air Jordan 1 High werdt in 1985 geproduceerd voor Michael Jordan. De sneaker was gemaakt dor Peter C. Moore. De red en black colorway die origineel op de Air Flag Ship zat, zou later ook komen op de Air Jordan 1. Deze colorway is later verbannen, omdat er maar een klein beetje wit in de sneaker zat. Dit had te maken met de 51 procent regel. Deze regel hield in dat de sneaker minimaal 51% wit in zich had moeten hebben. Nadat de Air Flag Shop was verbannen brachten Nike en Michael Jordan colorways uit die meer wit in zich hadden. Dit waren bijvoorbeeld de ‘Chicago’ en ‘Black Toe’ colorway. Nu 35 jaar na release is de Air Jordan 1 High nog steeds een van de meest populaire sneakers.

Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ | 555088-126

De basis van de Air Jordan 1 is gemaakt van wit leer. Over deze wit leren basis zitten grijs suede panelen. het gebied rondom de enkel is gemaakt van zwart suede en wordt geaccentueerd met een leren rode overlay. Op deze overlay zit het Jordan wings logo in het zwart. Opvallend is dat de Swoosh ook gemaakt is van zwart suede, wat bijna nooit gebeurd bij een Jordan release. Het bovenwerk wordt afgesloten door een witte tong met het Nike Air logo in het rood. Onder het bovenwerk zit een witte midsole en zwarte outsole.

Release

De Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ komt uit op zaterdag 11 juli om 09:00 bij Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers zoals Asphaltgold. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Air Jordan 1 High Retro OG 'Light Smoke Grey'

zaterdag 11 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by Asphaltgold

Scoor de Jonah Hill X adidas Superstar op zaterdag 11 juli! 8

In 2018 gingen er al geruchten rond dat adidas een samenwerking aan zou gaan met de wereldberoemde acteur Jonah Hill. Echter heeft deze collab nog een tijdje op zich laten wachten. Nu, in 2020, is het dan toch eindelijk zover. Samen komen de twee namelijk met een moderne versie op de adidas Superstar met subtiele, maar vooral interessante details.

Jonah Hill

Voor de mensen die er wel van houden om af en toe een filmpje te kijken zal de naam Jonah Hill niet vreemd in de oren klinken. Een paar bekende films waarin deze Amerikaanse acteur heeft mogen spelen zijn bijvoorbeeld “The wolf of Wall Street” en “21 Jump Street”. Naast zijn geweldige acteerwerk spreekt Jonah Hill ook stemmen in voor animatiefilms zoals “How to Train your Dragon” en “Sausage Party”. Het is dan ook niet gek dat Jonah Hill vele malen is genomineerd voor diverse prijzen, echter zat winnen er niet altijd in. Zo is Hij vaak genomineerd geweest als Beste Mannelijke Bijrol en heeft hij de titel als Best Comedic Performance weten te bemachtigen op de MTV Movie Awards.

Jonah Hill X adidas Superstar | FW7577

Dat Jonah Hill groot fan is van het merk adidas is niet onopgemerkt gebleven. Het is dan ook niet verrassend dat hij nu de samenwerking aangaat met de Three Stripes. Samen geven zij de adidas Superstar een nieuwe look. Voor deze collab is Jonah Hill teruggereisd in de tijd naar de momenten die hij heeft meegemaakt met de adidas Superstars. Daarbij heeft hij zijn eigen versie gemaakt die hij toen zo graag had willen dragen.

Als we naar de sneaker kijken zien we vooral een strak en tijdloos design met daarop een aantal subtiele maar interessante details. Voor het bovenwerk van de Superstar is er gebruikgemaakt van wit gekleurd volnerfleer. Op de hiel is een paneel geplaatst in de kleur Green Night. Dit paneel is met een grove steek van wit draad afgewerkt. Waar normaal gesproken het adidas Originals logo te vinden is op de hiel, zie je hier de initialen “JH” in een fel groene kleur en in het eigen handschrift van Jonah Hill. Zijn handschrift is ook terug te vinden op de lateral side van de sneaker. Hier is namelijk in het Green Night “SUPERSTAR” gestikt. Het stiksel detail komt overigens ook subtiel terug op de veters. Deze zijn namelijk wit van kleur, maar met een dun stiksel eroverheen met dezelfde Green Night tint. Uiteindelijk is de upper geplaatst op een rubberen Off White zool om de look compleet te maken. Een laatste, speciale detail is te vinden aan de binnenkant van de tong. Hier is namelijk een geborduurde leeuw te zien dat is geïnspireerd op één van Jonah Hill’s tatoeages.

Voor de mensen die de Jonah Hill X adidas Superstars willen bemachtigen hebben wij goed nieuws! Op zaterdag 11 juli zijn de sneakers namelijk al verkrijgbaar voor een prijs van €130,-. Wil jij als eerste deze collab bemachtigen? Check dan onze releasekalender voor de precieze tijd en shops waar jij ze kan scoren. Bekijk nog even de afbeeldingen hieronder totdat je deze sneakers zelf in handen hebt.

Jonah Hill X adidas Superstar

zaterdag 11 juli 2020

Naar alle aanbieders
Images by adidas
Featured image by Solebox

First Look op de Quai 54 x Air Jordan 1 Low 12

Normaal gesproken vind er elk jaar het Quai 54 streetbaltoernooi plaats in Parijs, maar door het Corona virus zal dat dit jaar helaas niet het geval zijn. Wel brengt Jordan Brand in samenwerking met Quai 54 een Air Jordan 1 Low. Van deze Quai 54 x Air Jordan 1 Low is ook een foto van opgedoken.

Jordan Brand en Quai 54 zullen ons niet alleen de Air Jordan 1 Low brengen, maar ook een Air Jordan 6 in twee verschillende colorways. Hiervan zijn ook al officiële foto’s van naar buiten gekomen. Nu is er ook eindelijk een eerste foto van de Quai 54 x Air Jordan 1 Low.

Quai 54 x Air Jordan 1 Low ‘Sail’ | First Look

Het bovenwerk van de sneaker beschikt over een basis van mesh en leer. De mesh panelen zijn versierd met bruine en gele grafische patronen die tribale en op basketbal geïnspireerde beelden combineren. Op de sneaker zijn witte veters bevestigd met hierop en rondom branding. Op de veters zit een rode patch met hierop ’23’ branding. De tong zelf beschikt over een rode Jumpman. De Swoosh is verwerkt in een bruine kleur.

Volgens geruchten zal de sneaker op zaterdag 18 juli 2020 releasen. Houd Sneakerjagers in de gaten voor de laatste updates over deze sneaker. Scroll naar beneden voor de eerste foto van de sneaker.


Quai 54 x Air Jordan 1 Low
Image by @bshop_basketball