Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack, exclusief voor kids 110

De Swoosh is één van de meest herkenbare logo’s ter wereld. Nike viert het grote succes van “The Evolution of the Swoosh” door 3 packs uit te brengen. Eén hiervan is het ‘Swoosh Chain’ pack waarin 3 verschillende Nike silhouetten voorzien zijn van een uiterlijk dat geïnspireerd is op colorways uit de jaren ’70. De sneakers in dit pack zullen alleen voor kids zijn!

Nike’s wereldberoemde logo is ontworpen in 1971 door Graphic Design studente Carolyn Davidson. Phil Knight, medeoprichter van Nike, maakte de opmerking over het ontwerp dat hij het niet geweldig vond, maar dat het met hem mee zou groeien. Voor haar design van de Swoosh kreeg Davidson slechts $35, dit is omgerekend naar het heden zo’n $220. Dit is natuurlijk enorm weinig als je het vergelijkt met hoeveel Nike nu waard is (ongeveer $140 miljard). Davidson heeft echter jarenlang nog bij Nike gewerkt voordat ze als freelancer ging werken. Na haar vertrek kreeg Davidson overigens vele aandelen in het bedrijf en heeft Nike haar een gouden Swoosh vormige ring cadeau gedaan.

“I don’t love it, but it will grow on me.”

Phil Knight

Het ‘Swoosh Chain’ pack

Door de jaren heen heeft het Nike logo verschillende aanpassingen meegemaakt. De Swoosh Chain is namelijk ontwikkeld om trainingspakken, maar ook andere kledingstukken, een nieuw uiterlijk mee te geven. De Swoosh Chain verschijnt op 3 verschillende sneakermodellen. Namelijk de Air Force 1, Air Max 97 en de Air Max Plus. Dit pack zal echter alleen uitkomen in kids sizes.

De Swoosh Chain zien we duidelijk terugkomen op de Air Force 1, net boven de midsole, en als de onderste golf op de Air Max 97. Op de Air Max Plus is dit detail echter wat subtieler. Hier loopt de Swoosh Chain namelijk over de tong. Verder zijn er op alle 3 de sneakers ook klittenband details te vinden. Zo is de Swoosh op de Air Force 1 vastgemaakt met dit materiaal. Wanneer je deze eraf haalt, zie je dat er “Swoosh” geschreven staat met stift op de witte klittenband laag. Op de Air Max 97 is het element waar je normaal gesproken de Swoosh vindt, voorzien van eenzelfde laag wit klittenband met daarop alleen de tekst “Swoosh”. Ditzelfde geldt ook voor de Air Max Plus, maar op dit model is de tong voorzien van dit materiaal.

Naast deze interessante details, zijn de kleuren op de sneakers ook opvallend. Deze zijn namelijk geïnspireerd door de colorways uit de jaren ’70. Geen wonder dat er dus veel vrolijke en opvallende kleuren te vinden zijn. Zo zien we licht blauw, oranje en rood terugkomen op de 3 silhouetten. Deze kleuren zijn ook verwerkt in de Swoosh Chain die te vinden is op de AF1 en AM97.

Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack zal op zaterdag 17 augustus exclusief releasen voor kids. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste info over deze sneakers. Check ondertussen hieronder de foto’s.


Nike and Footlocker Evolution of Swoosh Air Force 1, Air Max 97, Air Max Plus and React Element 55. 1
Nike Air Force 1 Swoosh Chain Pack Release Date
Nike Air Max 97 Swoosh Chain Pack Release Date
Nike Air Max Plus Swoosh Chain Pack Release Date

Previous ArticleNext Article

De Pharrell x adidas SOLAR HU wordt kleurrijk 1

De laatste tijd zijn de releases van Pharrell Williams en adidas erg eentonig en niet al te kleurrijk, terwijl we dit wel van de twee gewend zijn. Echter wordt dit doorbroken door felle kleuren toe te voegen op de adidas SOLAR HU Glide.

De Pharrell x adidas SOLAR HU wordt gekleurd in de kleuren blauw, rood, paars en geel. Het geweven bovenwerk is in één toon gekleurd met kleine kleuren variatie op de hiel en rondom de veters. De adidas branding staat op de tong en de geborduurde HU branding op de toebox. De upper van de sneaker zit op een full length BOOST midsole, die dezelfde kleur heeft als het bovenwerk.

De vier colorways voor de Pharrell x adidas SOLAR HU komen 1 september uit voor €160,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Pharrell Williams X adidas Solar Hu Prd 'Power Blue'

zaterdag 31 augustus 2019

Naar alle aanbieders
Pharrell x adidas SOLARHU

Pharrell Williams X adidas Solar Hu Prd 'Tribe Purple'

zaterdag 31 augustus 2019

Naar alle aanbieders
Pharrell x adidas SOLARHU

Pharell X adidas Solar Hu Glide Prd 'Bright Yellow'

zaterdag 31 augustus 2019

Naar alle aanbieders
Pharrell x adidas SOLARHU

Pharrell Williams X adidas Solar Hu Glide Prd 'Power Red'

zaterdag 31 augustus 2019

Naar alle aanbieders
Pharrell x adidas SOLARHU
Images by adidas

Nike Air Max 1 Golf Realtree Camo dropt binnenkort 17

Nike heeft afgelopen jaar de Air Max 1 een golf make-over gegeven. Regelmatig komen er speciale colorways voor op dit ‘nieuwe’ model, zo ook nu weer. De Air Max 1 Golf Realtree heeft dan ook een toffe camouflage print op de upper gekregen.

Dat de Air Max 1 Golf erg populair is, is wel gebleken de afgelopen maanden. Vooral de NRG colorways waren erg snel uitverkocht. Op de Nike ‘Golf’ lijn wordt nu een Realtree® style toegevoegd. De Realtree prints hebben we vorig jaar ook al gezien op de Air Force 1. Realtree is in 1986 opgericht door Bill Jordan onder de naam Spartan Archery Products. Bill creëerde, door het maken van verschillende design lagen, het ultieme camouflage patroon. Na een moeilijk begin slaagde hij erin om mensen te overtuigen van zijn product. Tegenwoordig zijn er bij Realtree meer dan 80 mensen in dienst!

De Air Max 1 Golf heeft bijna alle design elementen van de klassieke Air Max 1. Het grootste verschil is natuurlijk de zool, deze is zo aangepast dat je ermee op de golfbaan kan verschijnen. De colorway op deze sneaker is best tegenstrijdig, de upper heeft de onopvallende Realtree Camo. De outsole komt juist weer in een opvallende oranje kleur.

De Nike Air Max 1 Golf Realtree wordt op donderdag 22 augustus verwacht bij Nike en geselecteerde retailers. De retailers zijn op dit moment nog niet bekend maar deze zullen snel bekendgemaakt worden.


Nike Air Max 1 Golf Realtree® 'Camo'

donderdag 22 augustus 2019

Naar alle aanbieders
Air Max 1 Golf Realtree
Air Max 1 Golf Realtree

Een elegante beige colorway op de Nike Air Max 270 React en 200 8

Twee van de nieuwere modellen van Nike krijgen dezelfde elegante beige colorway. De Nike Air Max 270 React en de Air Max 200 zijn namelijk verschenen in een rustig uiterlijk met een aantal glinsterende details op het bovenwerk.

Waar we tot nu toe voornamelijk veel fel gekleurde colorways zagen op de Air Max 270 React en de Air Max 200, krijgen deze silhouetten dit keer een veel rustiger uiterlijk. Het bovenwerk van de sneakers is namelijk voorzien van een beige, bijna licht bruine kleur. Een zachte kleur die prima bij elke outfit zal passen. Naast deze rustige kleur komen er echter wel een aantal glinsterende details terug. Deze details zijn te vinden rondom het veter systeem van beide modellen. Uiteindelijk worden beide silhouetten afgemaakt met een witte zool. Hierdoor behouden de sneakers hun rustige uitstraling, maar krijgen ze wel een frisse look.

Helaas is er nog geen officiële releasedatum bekend van de Air Max 270 React en Air Max 200 met deze elegante beige colorway. Blijf dus vooral onze releasekalender in de gaten houden voor de laatste updates. Check hieronder alvast de foto’s van de twee Nike silhouetten.


Nike Air Max 270 React 'Beige'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 270 React elegante beige colorway
Nike Air Max 270 React elegante beige colorway
Nike Air Max 270 React elegante beige colorway

Nike Air Max 200 'Beige'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 200 elegante beige colorway
Nike Air Max 200 elegante beige colorway
Nike Air Max 200 elegante beige colorway