Politie grijpt in tijdens het adidas X AriZona Iced Tea pop-up event 447

Eerder deze week schreven wij over de samenwerking tussen adidas en AriZona Iced Tea. Gisteren, donderdag 18 juli, en vandaag, vrijdag 19 juli, zou er vanuit deze samenwerking een pop-up event plaatsvinden. Tijdens dit event zouden mensen een paar sneakers kunnen bemachtigen of een aantal andere items voor slechts 99 dollar cent. Dit klinkt iedereen natuurlijk als muziek in de oren. Wie wil er nu namelijk geen paar sneakers aanschaffen voor slechts één dollar?! Precies, iedereen heeft daar wel interesse in! Dit heeft er dus uiteindelijk ook toe geleid dat het New York Police Department heeft moeten ingrijpen. Zelfs nog vóórdat het event werkelijk van start kon gegaan.

Het nieuws, dat adidas in samenwerking met AriZona Iced Tea vele items zou verkopen voor slechts 99¢, ging als een lopend vuurtje. Al snel kwamen er vele mensen naar 208 Bowery Street in New York zodat zij één van de eersten konden zijn die de pop-up store in zouden mogen. Vele mensen stonden al sinds middernacht in rijen om er zeker van te zijn dat zij een paartje konden bemachtigen.

De drukte liep flink op. Dit is natuurlijk enorm goed voor het succes van adidas en AriZona Iced Tea, maar helaas misschien iets te goed. Door de honderden mensen die zich rondom de locatie verzamelden werd dit nieuws al snel bekend bij de politie. Het New York Police Department was dan ook aanwezig om het event in goede banen te leiden vanwege veiligheidsredenen. Dit mocht helaas niet baten. Twee tieners werden namelijk lastiggevallen op straat waardoor zij zelfs per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht. Dit was voor de politie het teken om dit pop-up event te sluiten, nog vóórdat het überhaupt van start kon gegaan.

Zowel adidas als AriZona Iced Tea hebben aangegeven enorm dankbaar te zijn voor alle fans die aanwezig waren. Beide bedrijven bieden hun verontschuldigingen aan iedereen die voor lange tijd heeft gewacht en eventuele ongemakken heeft ervaren ten gevolge van de afsluiting. Beide partijen laten weten dat zij de beslissing hebben genomen om het event permanent te sluiten om de veiligheid van de fans te waarborgen.


Images by: sourceShoshy Ciment/Business Insider
Featured image: Eddie Lee/Hypebeast

Previous ArticleNext Article

Nike Blazer krijgt een “Pink Foam” colorway 4

De laatste drie decennia is de Nike Blazer bekender dan ooit en nu staat de sneaker toch wel bekend als een echt lifestyle sneaker. Nu staan er twee prachtige sneakers op de planning, een hoog en laag model in een “Pink Foam” colorway. Een releasedatum is helaas nog niet bekend, maar wel volgen de geruchten dat ze deze zomer zullen droppen.

De Nike Blazer is een echte klassieker, het paar kwam uit in 1972. Het begon als een basketbalschoen die werd gedragen bij de bekende George Gervin. Nu is het één van de bekendste sneakers in de streetwear wereld en word het paar door velen gedragen, buiten en op het veld.

Nike Blazer “Pink Foam” | BQ6806-108

Beide paren hebben een heerlijk uiterlijk gekregen. Het duo heeft dit keer een White/ Sail kleur gekregen die over bijna het gehele bovenwerk is gevestigd. Zowel als de High als de Low is gemaakt van soepel leer, met natuurlijk suede overlays bij de teen en de laterale voorvoet voor versteviging. De swooshes en het Nike labeltje bij de hiel genieten van een Pink Foam colorway. Terwijl natuurlijk zoals we gewend zijn de zooleenheden een gelige kleur hebben gekregen voor een vintage effect. Met de visgraatzolen op de Blazer Low wijken ze echter wel wat af door hun grotere tegenhangers met een gombruine uiterlijk.

Release info

Wanneer het paar zal uitkomen, is nog niet bekend. Wel gaan de geruchten dat het paar deze zomer zal droppen. Dan zal het bij Nike en Nike retailers verkrijgbaar zijn. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: Nike

Nike brengt 5 sneakers uit met het Rub-away effect 62

Nike is de laatste tijd actief bezig met het uitbrengen van unieke colorways. Een manier hoe ze dit doen is het gebruik van nieuwe en unieke materialen. Een voorbeeld hiervan was het tear-away effect wat we laatste op de Air Force 1 zagen voorbijkomen. Een vergelijkbaar effect is het Rub-away- effect. Nike heeft besloten dit effect toe te passen op twee van de meest populaire modellen van dit moment, de Nike Air Max 90S en de Air Force 1 Low. 

 Het rub-away effect is vergelijkbaar met het tear-away effect. In dit geval is er over het materiaal een extra dun laagje verf aangebracht. Doordat het materiaal slijt na het dragen komt er een nieuwe laag verf zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de colorway van een sneakers een compleet nieuwe dynamiek krijgt. 

Nike heeft het nieuwe effect direct goed gebruikt. Zo krijgt het nieuwe Nike Air Max 90S model de rub-away makeover en de Nike Air Force 1 Low. De air Max 90S colorways hinten naar de OG varianten alleen dan nu met een aangepast tongue-logo en een jewel swoosh. De Air Forces daarentegen zijn plain white met een jewel swoosh. Onder de witte kleur zit dezelfde kleur als ide van de details. 

6 juni zullen deze toffe Nike rub-away sneaker uitkomen bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away
rub-away

De CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ keert mogelijk terug 76

Enige tijd geleden toonde sneaker-leaker py_rates ene wel hele bijzonder (mogelijk) rerelease. De Air Max 1 Powerwall Pink en lemonade zouden terug keren in 2020. Vandaag kwam de leaker wederom met een nieuwe bijzondere rumor. Zo denkt hij dat in 2020 of 2021 de eerste collab van de Nike x Clot Air Max 1 zal terug keren. Het gaat dus om de Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ Deze bijzondere release kwam uit in een beperkte oplage in 2005 en is een sneaker die echt vol toffe details zit.

De Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ was in 2006 dé sneaker waar het allemaal om draaide. Met het unieke detail van een doorzichtige toebox werd deze sneaker jaren gezien als een van de beste colorways van de Air Max 1’s. Naast de doorzichtige toebox maakte ze ook gebruik van Suede, struisvogelleer en een slangenprint. De kleurencombinatie van rood, beige, geel, groen en oranje klonk niet heel goed maar het werkte wel. 

Als we de leaker moeten geloven dan zou deze Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ weer terugkeren in 2020 of 2021. Zoals altijd verwachten we hem bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers. Let wel op: Nike heeft deze release nog niet bevestigd of ontkent, echt zeker zijn we er dus niet van.

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender. Hier vind je alle updates en informatie over alle sneaker-releases die de komende tijd nog komen gaan. Ook vind je hier de meest hyped releases en dé shops waar je ze kunt bemachtigen.  

Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006
Deze afbeelding is van de originele release uit 2006