Politie grijpt in tijdens het adidas X AriZona Iced Tea pop-up event

Eerder deze week schreven wij over de samenwerking tussen adidas en AriZona Iced Tea. Gisteren, donderdag 18 juli, en vandaag, vrijdag 19 juli, zou er vanuit deze samenwerking een pop-up event plaatsvinden. Tijdens dit event zouden mensen een paar sneakers kunnen bemachtigen of een aantal andere items voor slechts 99 dollar cent. Dit klinkt iedereen natuurlijk als muziek in de oren. Wie wil er nu namelijk geen paar sneakers aanschaffen voor slechts één dollar?! Precies, iedereen heeft daar wel interesse in! Dit heeft er dus uiteindelijk ook toe geleid dat het New York Police Department heeft moeten ingrijpen. Zelfs nog vóórdat het event werkelijk van start kon gegaan.

Het nieuws, dat adidas in samenwerking met AriZona Iced Tea vele items zou verkopen voor slechts 99¢, ging als een lopend vuurtje. Al snel kwamen er vele mensen naar 208 Bowery Street in New York zodat zij één van de eersten konden zijn die de pop-up store in zouden mogen. Vele mensen stonden al sinds middernacht in rijen om er zeker van te zijn dat zij een paartje konden bemachtigen.

De drukte liep flink op. Dit is natuurlijk enorm goed voor het succes van adidas en AriZona Iced Tea, maar helaas misschien iets te goed. Door de honderden mensen die zich rondom de locatie verzamelden werd dit nieuws al snel bekend bij de politie. Het New York Police Department was dan ook aanwezig om het event in goede banen te leiden vanwege veiligheidsredenen. Dit mocht helaas niet baten. Twee tieners werden namelijk lastiggevallen op straat waardoor zij zelfs per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht. Dit was voor de politie het teken om dit pop-up event te sluiten, nog vóórdat het überhaupt van start kon gegaan.

Zowel adidas als AriZona Iced Tea hebben aangegeven enorm dankbaar te zijn voor alle fans die aanwezig waren. Beide bedrijven bieden hun verontschuldigingen aan iedereen die voor lange tijd heeft gewacht en eventuele ongemakken heeft ervaren ten gevolge van de afsluiting. Beide partijen laten weten dat zij de beslissing hebben genomen om het event permanent te sluiten om de veiligheid van de fans te waarborgen.


Images by: sourceShoshy Ciment/Business Insider
Featured image: Eddie Lee/Hypebeast

Previous ArticleNext Article